ΣΦΗΚΕΣ

ΣΦΗΚΕΣ

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΣΦΗΚΑΣ

ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ EXTERMINATORS

Η εταιρεία απολυμάνσεων απεντομώσεων & μυοκτονιών exterminators.gr στην Αθήνα, μπορεί να αντιμετωπίσει με αμεσότητα και υπευθυνότητα τα παρασιτολογικά προβλήματα στην οικία σας, καθώς και να αναλάβει την καταστροφή σφηκοφωλιών. Υπάρχουν 5 μέθοδοι για την καταπολέμηση των σφηκών. Η χρήση σφηκοπαγίδων, η χρήση εντομοκτόνων με ψεκασμό, η καταστροφή των φωλιών, η χρήση ηλεκτρικών εντομοπαγίδων και η μόνωση των εγκαταστάσεων. Με τα κατάλληλα σκευάσματα και ανάλογα πάντα με τον πληθυσμό των παρασίτων, εστιάζουμε στο πρόβλημα σας και σας το λύνουμε αποτελεσματικά και οικονομικά.

 

Η ΧΡΗΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΠΑΡΑΣΙΤΩΝ, ΜΑΣ ΒΟΗΘΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ. ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ:

Για την Exterminators η πρωταρχική ενέργεια που θα κάνει, για την καταπολέμηση παρασίτων είναι:

  • Ένας τεχνικός της Exterminators εκτελεί εκτενή εσωτερική και εξωτερική επιθεώρηση του χώρου, για να επιβεβαιωθεί η έκταση και ο χώρος της προσβολής. Με την χρήση ειδικού εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας, όπως τηλεσκοπικές κάμερες, ανιχνευτές κίνησης, φακούς υπεριωδών ακτίνων, κάμερες θερμικής απεικόνισης, θερμόμετρα IR, μετρητές υγρασίας και άλλα συστήματα ανίχνευσης, μας βοηθά στην διαπίστωση της παρουσίας τους για την άμεση λήψη μέτρων.
  • Μετά την αναγνώριση των παρασίτων εφαρμόζεται η μέθοδος καταπολέμησης στις επικίνδυνες περιοχές και σημεία, περιμετρικά, στο εσωτερικό των κτηριακών εγκαταστάσεων και επεμβαίνουμε στην περιοχή για να απομακρύνουμε τυχόν  κρυμμένα παράσιτα  και τα αυγά τους με ειδικά εντομοκτόνα.
  • Επιπλέον, ο τεχνικός μας θα τεκμηριώσει την επίσκεψη και  θα σας  συστήσει τα επόμενα βήματα για να εξασφαλίσουμε  την καλύτερη δυνατή συντήρηση για τον χώρο σας.

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΤΗΣ EXTERMINATORS

 

Επικοινωνήστε μαζί μας για να προγραμματίσουμε μια δωρεάν επίσκεψη εφόσον χρειαστεί, και να σας προτείνουμε λύσεις προσαρμοσμένες αποκλειστικά για τον δικό σας χώρο.

 

ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΦΗΚΑΣ

 

ΓΕΝΙΚΑ ΟΙ ΣΦΗΚΕΣ

Σε μία μόνο φωλιά είναι δυνατόν να κατοικούν χιλιάδες σφήκες, που μπορούν να επιτεθούν ανά πάσα στιγμή σαν σμήνος αν ενοχληθούν.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

σφήκα είναι έντομο, υμενόπτερο (Hymenoptera), απόκριτο (Apocrita) και κεντροφόρο. Οι σφήκες έχουν ελάχιστο τρίχωμα και είναι πολύ έντονα χρωματισμένες. Μοιάζουν πάνοπλες συγκριτικά με τις μέλισσες και είναι κυνηγοί άλλων εντόμων, μεταξύ αυτών και των μελισσών. Η σφήκα, σε αντίθεση με την μέλισσα, επιβιώνει μετά από ένα τσίμπημα. Κάνουν κι αυτές κοινωνίες αλλά κατά πολύ μικρότερες. Το μήκος του ενήλικου κυμαίνεται από 10-20 χιλ. και έχει έντονο κιτρινόμαυρο χρωματισμό.  Το κέντρισμα της σφήκας ή της μέλισσας είναι σίγουρα μια  οδυνηρή εμπειρία για όλους και το ανησυχητικό είναι ότι και μπορεί να απειλήσει ένα ποσοστό της τάξης του 3% του ανθρώπινου πληθυσμού, τα οποία είναι αλλεργικά στα κεντρίσματα.

ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ

Οι φωλιές των σφηκών μοιάζουν ως προς τα εξάγωνα κελιά αλλά είναι γκρίζες και θυμίζουν χαρτόνι. Η φωλιά είναι κατασκευασμένη από επεξεργασμένο ξύλο από τα έντομα και διακρίνεται για τα χαρακτηριστικά κυψελοειδή τοιχώματα. Την άνοιξη μία βασίλισσα σφήκα θα ξεκινήσει να κατασκευάζει την φωλιά αλλά στην συνέχεια, καθώς εκκολάπτονται οι εργάτριες, αναλαμβάνουν την ολοκλήρωση της κατασκευής της φωλιάς. Δύο είναι οι κύριες κατηγορίες που εμπίπτουν τα διάφορα είδη σφήκας: οι απόμερες σφήκες και οι κοινωνικές σφήκες. Οι ενήλικες απόμερες σφήκες ζουν γενικά και λειτουργούν μόνες τους και οι περισσότερες δεν κατασκευάζουν τις φωλιές. Σε αντίθεση, οι κοινωνικές σφήκες υπάρχουν στις αποικίες αριθμώντας αρκετές χιλιάδες, είναι ισχυρές, χτίζουν μια φωλιά και σε μερικές περιπτώσεις δεν είναι όλη η αποικία ικανή προς αναπαραγωγή. Γενικά η βασίλισσα και οι αρσενικές σφήκες μπορούν να ζευγαρώσουν, ενώ η πλειοψηφία των αποικιών αποτελείται από στειρωμένες θηλυκές εργαζόμενες. Οι συνήθειες των απόμερων σφηκών είναι διαφορετικές από αυτές των κοινωνικών σφηκών. Άλλες κατασκευάζουν τις φωλιές τους στις πλευρές των τοίχων, ενώ άλλες σε κλαδιά δέντρων και σε λαγούμια, φτιαγμένα από χώμα και χαλίκια, που εμποδίζουν στην είσοδο τα αρπακτικά ζώα και τη φθορά της φωλιάς από τα φυσικά στοιχεία. Οι περισσότερες απόμερες σφήκες δεν χτίζουν καθόλου φωλιές και προτιμούν το φυσικό καταφύγιο.

ΚΥΚΛΟΣ ΖΩΗΣ

Ο βιολογικός κύκλος της σφήκας περιλαμβάνει τα στάδια αυγό – προνύμφη – νύμφη – ενήλικο και διαρκεί περίπου 45 ημέρες. Η διάρκεια ζωής του ενήλικου είναι 35-45 ημέρες και εάν ενοχληθεί μπορεί να επιτεθεί. Τα αυγά εκκολάπτονται σε διάστημα 2-4 ημερών. Οι προνύμφες που προκύπτουν αναπτύσσονται σε διάστημα 30 ημερών. Οι νύμφες μεταμορφώνονται σε ενήλικα έντομα σε διάστημα 15 ημερών. Τον Χειμώνα επιβιώνει μόνο η βασίλισσα σφήκα η οποία νωρίς την Άνοιξη ξεκινάει και φτιάχνει μόνη της τη φωλιά. Στη φωλιά γεννιούνται οι πρώτες εργάτριες τις οποίες φροντίζει και ταΐζει η βασίλισσα. Όταν φτάσει το τέλος εποχής η φωλιά διαλύεται καθώς πεθαίνουν μαζί της οι εργάτριες και τα αρσενικά ενήλικα. Οι καινούριες βασίλισσες θα κατευθυνθούν προς αναζήτηση μέρους – κρυψώνας το οποίο θα τις προφυλάξει από το κρύο και εκεί θα ξεχειμωνιάσουν. Τέτοια μέρη είναι συνήθως μέσα στη γη. Την Άνοιξη και πάλι η κάθε βασίλισσα θα ξεκινήσει την δημιουργία της δικής της αποικίας.

ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ

Πλήρης μεταμόρφωση, αυγό – προνύμφη – νύμφη – ενήλικο έντομο. Τα αυγά εκκολάπτονται μέσα σε λίγες ημέρες και οι προνύμφες αναπτύσσονται σε διάστημα 4 εβδομάδων περίπου. Οι προνύμφες υφαίνουν απαλά κουκούλια και οι νύμφες αναπτύσσονται σε ενήλικα έντομα μέσα σε 2 εβδομάδες. Οι αποικίες συνήθως επιζούν μόνο για ένα χρόνο, μπορεί όμως να περιλαμβάνουν αρκετές χιλιάδες άτομα στο τέλος του καλοκαιριού.

 

ΣΦΗΚΑ: ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΑ ΕΙΔΗ 

 

Vespa Crabro (Κοινή Σφήκα)

The european hornet 

Περίπου 10-20χιλ. Χαρακτηριστικός μαύρος και κίτρινος χρωματισμός, με ελάχιστο τρίχωμα.

Εμφανής στενή μέση ανάμεσα στο θώρακα και την κοιλιά. Κεντρί μόνο στα θήλεα.

Οι φωλιές τους μοιάζουν ως προς τα εξάγωνα κελιά αλλά είναι γκρίζες και θυμίζουν χαρτόνι.

Τα ωά εκκολάπτονται μέσα σε λίγες μέρες και οι προνύμφες αναπτύσσονται σε διάστημα 4 εβδομάδων περίπου.

Οι προνύμφες υφαίνουν απαλά κουκούλια  και οι νύμφες αναπτύσσονται σε ενήλικα έντομα μέσα σε 2 εβδομάδες.

Οι αποικίες συνήθως επιζούν μόνο για ένα χρόνο, μπορεί όμως να περιλαμβάνουν αρκετές χιλιάδες άτομα στο τέλος του καλοκαιριού.

Δεν είναι απαραιτήτως επιθετικά έντομα, παρά μόνο όταν απειλείται η φωλιά τους.

 

Vespa Mandarinia (Σερσέγκι)

The asian giant horntet

Είναι η μεγαλύτερη σε μέγεθος σφήκα (50χιλ. και άνοιγμα πτερύγων περίπου 76χιλ.) με δηλητηριώδες κεντρί 6χιλ.

Η κεφαλή μεγάλη και πορτοκαλί.

Η κοιλιά σκούρο καστανό με λευκή επίπαση και το έκτο τμήμα εντελώς κίτρινο.

Μοιάζει με την vespa crabro.

Το δηλητήριό της περιέχει την νευροτοξίνη mandaratoxin.

Αλλεργικός άνθρωπος μπορεί να καταλήξει μετά το κέντρισμα.

 

Vespa Orientalis (Σκούρκος ή Κόκκινη σφήκα)

The oriental hornet

Μοιάζει με το σερσέγκι. Καστανοκόκκινο χρώμα με κίτρινες ταινίες.

Η βασίλισσα έχει μήκος 25-35χιλ. Οι εργάτες μέχρι 25χιλ.

Βρίσκετε συνήθως σε χώρες με εύκρατο κλίμα.

Τρέφετε με πολλές ουσίες αλλά και με κρέας και πτώματα ζώων.

Επιτίθενται και στις μέλισσες.

Διαθέτουν κεντρί με δηλητήριο και, αν ενοχληθούν επιτίθονται στον άνθρωπο με επιπλοκές σε αλλεργικά άτομα.

 

ΣΦΗΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ

Οι σφήκες πολλές φορές συγχέονται με τις μέλισσες αλλά οι διαφορές είναι εμφανείς και πολύ εύκολα μπορεί να γίνει η διάκριση μεταξύ τους: Ο θώρακας στις σφήκες φαίνεται ενώ στις μέλισσες καλύπτεται από τρίχες. Ο χρωματισμός στις σφήκες είναι πολύ έντονος ενώ στις μέλισσες είναι σκουρόχρωμες γιατί το κίτρινο χρώμα καλύπτεται από τις σκούρες τρίχες. Στις σφήκες κατά την πτήση τα πόδια κρέμονται κάτω ενώ οι μέλισσες όταν πετάνε τα πόδια τους δεν φαίνονται. Άλλα χαρακτηριστικά είναι πως οι μέλισσες τρέφονται με νέκταρ και γύρη ανθέων ενώ οι σφήκες με καρπούς, κρέας, άλλα έντομα, σκουπίδια κλπ.

 

 

AΠΑΛΛΑΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΣΙΤΩΝ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ EXTERMINATORS 

Με εκπαιδευμένους τεχνικούς και περισσότερα από 70 χρόνια εμπειρίας σε υπηρεσίες παρασιτολογικού ελέγχου, θα διασφαλίσουμε ότι είστε προστατευμένοι από τα παράσιτα. Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε  το σπίτι σας από τα παράσιτα. Θα κάνουμε ό, τι χρειάζεται για να τα κρατήσουμε έξω, έτσι ώστε να μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι γνωρίζοντας ότι σας έχουμε καλύψει.

Οι τεχνικοί της Exterminators γνωρίζουν και κατανοούν τις συνήθειες του κάθε είδους των παρασίτων και διαθέτουν μια σειρά από πανίσχυρα εντομοκτόνα για να αντιμετωπίσουν τα παράσιτα αποτελεσματικά και να διασφαλίσουν ότι το πρόβλημα έχει αντιμετωπιστεί πλήρως με τους καλύτερους και ασφαλέστερους τρόπους.

Επιλέξτε την εταιρία μας και απαιτείστε κάτι περισσότερο από έναν απλό εξολοθρευτή. Έναν εμπειρογνώμονα!

ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ? ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ 24/7. ΚΑΛΕΣΕ ΤΩΡΑ!!

EXTERMINATORS  210 60 10 745