ΨΥΛΛΟΙ

ΨΥΛΛΟΙ

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ  ΨΥΛΛΩΝ

ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ EXTERMINATORS

Οι Ψύλλοι μπορούν και πολλαπλασιάζονται πολύ γρήγορα, για αυτό και η έγκαιρη διάγνωση είναι ζωτικής σημασίας και βοηθά να αποτραπεί μια ακόμα μεγαλύτερη προσβολή. Η εταιρεία απολυμάνσεων απεντομώσεων & μυοκτονιών exterminators.gr στην Αθήνα, γνωρίζει και κατανοεί τις συνήθειες του κάθε είδους των παρασίτων και διαθέτει μια σειρά από πανίσχυρα εντομοκτόνα για να αντιμετωπιστούν οι ψύλλοι αποτελεσματικά και να διασφαλιστεί ότι το πρόβλημα έχει αντιμετωπιστεί πλήρως με τους καλύτερους και ασφαλέστερους τρόπους.

 

Η ΧΡΗΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΠΑΡΑΣΙΤΩΝ, ΜΑΣ ΒΟΗΘΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ. ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ:

Για την Exterminators η πρωταρχική ενέργεια που θα κάνει, για την καταπολέμηση των ψύλλων είναι:

  • Ένας τεχνικός της Exterminators εκτελεί εκτενή επιθεώρηση του σπιτιού σας, συμπεριλαμβανομένων των κρεβατιών, των επίπλων και των χαλιών, για να επιβεβαιωθεί η έκταση και ο χώρος της προσβολής. Η συστηματική χρήση ειδικού εξοπλισμού ανίχνευσης ψύλλων, όπως φακούς υπεριωδών ακτίνων, κάμερες θερμικής απεικόνισης, θερμόμετρα IR και άλλα συστήματα ανίχνευσης, μας βοηθά στην διαπίστωση της παρουσίας τους για την άμεση λήψη μέτρων.
  • Μετά την αναγνώριση των παρασίτων, επεμβαίνουμε  στην περιοχή για να απομακρύνουμε τυχόν  κρυμμένα παράσιτα  και τα αυγά τους με ειδικά εντομοκτόνα.
  • Επιπλέον, ο τεχνικός μας θα τεκμηριώσει την επίσκεψη και  θα σας  συστήσει τα επόμενα βήματα για να εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή συντήρηση για το σπίτι σας.

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΤΗΣ EXTERMINATORS

 

Επικοινωνήστε μαζί μας για να προγραμματίσουμε μια δωρεάν επίσκεψη εφόσον χρειαστεί, και να σας προτείνουμε λύσεις προσαρμοσμένες αποκλειστικά για τον δικό σας χώρο.

 

ΕΙΔΗ, ΒΙΟΛΟΓΙΑ, ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΨΥΛΛΩΝ

 

ΓΕΝΙΚΑ ΟΙ ΨΥΛΛΟΙ

Ο ψύλλος είναι ένα εξωπαράσιτο το οποίο τρέφεται από το αίμα των ξενιστών που παρασιτεί. Ξενιστές είναι ο άνθρωπος, οι γάτες, οι σκύλοι και τα πτηνά. Είναι ορατά με γυμνό μάτι και συνήθως τα βλέπετε να τρέχουν πολύ γρήγορα στην επιφάνεια του δέρματος του ξενιστή. Δεν πετάνε αλλά μπορούνε να κάνουνε μικρά άλματα με τα οποία μεταφέρονται από ζώο σε ζώο.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΨΥΛΛΩΝ

Ο Ψύλλος είναι η κοινή ονομασία απτέρων εντόμων που ανήκουν στην τάξη Σιφωνάπτερα. Πρόκειται για εξωτερικά παράσιτα που τρέφονται με αίμα θηλαστικών και πτηνών. Οι ενήλικες είναι μικροί, χωρίς φτερά, μήκους περίπου 2,5 χιλιοστών. Συνήθως έχουν χρώμα καφέ. Στο κεφάλι φέρουν κοντές κεραίες και στο στόμα έχουν μυζητικά όργανα, με τα οποία απομυζούν το αίμα. Το σώμα τους είναι πλευρικά πιεσμένο ώστε να μπορούν τα ζώα να μετακινούνται στο τρίχωμα ή στο φτέρωμα των θυμάτων τους (ή για τους ανθρώπους, κάτω από τα ρούχα) και στο πίσω μέρος του αποτελείται από δακτυλίους, οκτώ τον αριθμό. Τα πόδια τους είναι μακριά , επιτρέποντας στα άπτερα ζωύφια να εκτελούν μεγάλα άλματα και τα πίσω είναι μεγαλύτερα από τα εμπρός. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το σώμα να παρουσιάζει κλίση προς τα μπροστά.  Χαρακτηριστικό του σώματός τους είναι επίσης η σκληρότητα, που επιτρέπει να αντέξει την πίεση, όπως π.χ. το ξύσιμο. Είναι στιλπνό και καλύπτεται από πολλές τρίχες και μικρά αγκάθια, τα οποία έχουν κατεύθυνση προς τα πίσω και βοηθούν μεταξύ άλλων τις κινήσεις του ψύλλου στον ξενιστή.

ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΨΥΛΛΩΝ

Τα ενήλικα έντομα είναι παράσιτα και εντοπίζονται σε σκύλους, αρουραίους, γουρούνια, ασβούς κ.λπ. Τα αυγά εναποτίθενται πάνω στο σώμα, αλλά συνήθως ξεκολλούν και πέφτουν κάτω. Οι νύμφες βρίσκονται συνήθως στο δάπεδο ή στο χώρο που κοιμάται ο ξενιστής και συχνά τρέφονται από τα περιττώματα των ενήλικων ψύλλων. Τα ενήλικα μπορούν να παραμείνουν μέσα στο κουκούλι για μεγάλες περιόδους, μέχρις ότου οι δονήσεις, οι οποίες υποδεικνύουν την παρουσία πιθανού ξενιστή, τους δώσουν το ερέθισμα να ξεπροβάλλουν και να αναλάβουν δράση.

ΚΥΚΛΟΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΨΥΛΛΩΝ 

Ο βιολογικός κύκλος περιλαμβάνει τα στάδια αυγό – προνύμφη –νύμφη – ενήλικο και μπορεί να είναι πολύ σύντομος (2-3 εβδομάδες) για ορισμένα είδη κάτω από κατάλληλες συνθήκες , αλλά και σημαντικά μεγαλύτερος , όπου είναι και το πιο σύνηθες (20 μήνες ή και περισσότερο). Το θηλυκό αποθέτει 300-1200 αυγά σε μικρές ομάδες των 3-25 αυγών κάθε μέρα. Τα αυγά εκκολάπτονται σε 2-14 ημέρες.

ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΨΥΛΛΩΝ

Ο θηλυκός ψύλλος γεννά πολύ μικρά, λευκά αυγά, σε μέρη που δεν έχει φως και σε γωνίες των σπιτιών με σκόνη. Η εκκόλαψη των αυγών γίνεται εκεί και αναπτύσσονται οι προνύμφες, οι οποίες μοιάζουν με σκουλήκια. Οι προνύμφες σχηματίζουν βομβύκιο (κουκούλι) και μεταμορφώνονται σε τέλεια έντομα. Δεν έχουν μάτια, ωστόσο στο στόμα αναπτύσσουν όργανα που τους επιτρέπουν να μασούν. Παρότι οι ενήλικοι ψύλλοι τρέφονται αποκλειστικά με αίμα, οι προνύμφες τρέφονται και με οργανικές ύλες, μεταξύ των οποίων και περιττώματα των ώριμων ψύλλων.

ΨΥΛΛΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗ

 

Ctenocephalides felis

The cat flea (Ψύλλος της γάτας)

Μήκος σώματος 2,0χιλ., χρώμα κοκκινοκάστανο προς μαύρο. Μοιάζει πολύ με το ctenocephalides canis, αλλά έχει σχεδόν επίπεδο το άνω μέρος της κεφαλής. Μπορεί να κάνει άλματα μέχρι 3cm ύψος. Προσβάλλει και τον σκύλο. Ο κύκλος ζωής διαρκεί 30 με 75 ημέρες. Μπορεί να δαγκώσει τον άνθρωπο, αλλά δεν αναπτύσσεται σ ‘αυτόν. Πολλοί ψύλλοι σε νεαρά ζώα μπορεί να τους προκαλέσουν αφυδάτωση. Είναι δυνατόν να μεταδώσουν στα ζώα και στον άνθρωπο ασθένειες όπως rickettsia typhi και bartonella, ενώ ο dipylidium caninum μεταδίδεται μόνο με κατάποση προνύμφης.

 

Ctenocephalides canis

The dog flea (Ψύλλος των σκύλων)

Μήκος σώματος 1,5-2χιλ. Φέρει κτενίδια και στο πρόνωτο. Διακρίνεται από το πολύ όμοιό του ctenocephalidew felis από τηn πιο στρογγυλή κεφαλή του. Μπορεί να ζήσει πολλούς μήνες χωρίς τροφή, αλλά τα θήλεα πρέπει να έχουν γεύμα από αίμα για να δώσουν απογόνους. Ζει μέσα στο τρίχωμα του σκύλου ή άλλων θηλαστικών όπως η γάτα. Αποθέτει ωά στο τρίχωμα του ξενιστή. Ο κύκλος ζωής διαρκεί 2 με 3 εβδομάδες ανάλογα με τη θερμοκρασία. Μεταδίδει τον κεστώδη σκώλικα dipylidium caninum.

 

Pulex irritans 

The human flea (Ψύλλος του ανθρώπου)

Σώμα 1,5-4χιλ, πλευρικώς πεπλατυσμένο, άπτερο με χρώμα σκούρο καστανό. Δεν έχει χαρακτηριστικά χτένια (ctenidia) στη σιαγόνα ή το πρόνωτο. Προτιμά αίμα του ανθρώπου αλλά και άλλων θηλαστικών οικιακών και αγρίων. Βρίσκεται συχνά σε χοίρους. Προκαλεί αλλεργίες, αλλά και πονοκέφαλο, ανορεξία και απότομο πυρετό. Μπορεί να είναι ενδιάμεσος ξενιστής των dipylidium caninum και rickettsia typhi. Συνήθως εξαπλώνονται στα φρύδια, τα τσίνορα και τις γεννητικές περιοχές.

 

Xenopsylla cheopis

The oriental rat flea (Ανατολικός ψύλλος των ποντικών)

 

Μήκος σώματος περίπου 1,5-4χιλ. Όπως όλοι οι ψύλλοι είναι άπτερο. Το χρώμα τους είναι ανοιχτό ή σκούρο καστανό. Δεν διαθέτει κτενίδια. Οι προνύμφες φθάνουν μήκος 2-4,5χιλ. και μοιάζουν με σκώληκες. Ευδοκιμεί σε ξηρές συνθήκες με θερμοκρασίες μεταξύ 20-25C. Το θήλυ έχει μια σύζευξη και αποθέτει μέχρι 50 ωά την ημέρα. Στο στάδιο της προνύμφης δεν τρέφονται με αίμα. Σε μια εβδομάδα με 6 μήνες, μεταμορφώνεται σε τέλειο. Εκτός από την ενόχληση του δαγκώματος, μπορεί να μεταδώσει παθογόνα. Είναι φορέας του βακτηρίου της πανώλης και του τύφου των ποντικών, ασθένειες επικίνδυνες για τον άνθρωπο και τα κατοικίδια. Ο πιο συνηθισμένος φορέας είναι το είδος rattus rattus.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ: ΨΥΛΛΟΙ

”Έχετε ψάξει για το πώς να απαλλαγείτε από τους ψύλλους; Όσα περισσότερα γνωρίζετε, τόσο καλύτερα θα τους αποφύγετε.”

Τσιμπήματα ψύλλων

Το δάγκωμα από ψύλλους είναι τόσο ενοχλητικό, καθώς προκαλεί έντονη φαγούρα, όσο και επικίνδυνο, επειδή τα ζώα αυτά αποτελούν ενδιάμεσους ξενιστές για πολλά παράσιτα. Με τον τρόπο αυτό μπορεί να διευκολύνουν στην εξάπλωση των επιδημιών. Τσιμπούν τους ανθρώπους, συνήθως, στα πόδια και τους αστραγάλους με 2 ή 3 τσιμπήματα στη σειρά, με την ενόχληση να διαρκεί έως και μια εβδομάδα. Στα κατοικίδια μας οι ψύλλοι μπορούν να προκαλέσουν δερματικές αλλοιώσεις αφού τα ζώα ξύνονται και δαγκώνονται λόγω του ερεθισμού που τους προκαλούν τα νύγματα των ψύλλων.

Σημάδια ψύλλων

Πολλά σημάδια μπορούν να δείξουν δραστηριότητα ψύλλων. Μπορείτε να καταλάβετε ότι ο σκύλος σας έχει ψύλλους εάν ξύνεται υπερβολικά ή εάν αναπτύξει ένα δερματικό εξάνθημα. Αυτό προκαλείται από την δραστηριότητα των ψύλλων που θέλουν να τραφούν με το αίμα του ζώου. Αν επίσης τσιμπηθούν οι άνθρωποι υπάρχει ερεθισμός δέρματος και έντονη φαγούρα. Επίσης μπορείτε να το καταλάβετε από τις ακαθαρσίες και  τα περιττώματα των ενηλίκων ψύλλων.

 

 ΚΡΑΤΗΣΤΕ  ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΨΥΛΛΟΥΣ

Ενήλικοι ψύλλοι, Αυγά ψύλλων, Ψύλλοι και κουκούλια, Θέσεις ανάπτυξης ψύλλων

Οι ψύλλοι μπορούν να πολλαπλασιαστούν γρήγορα, οπότε η έγκαιρη ανίχνευση τους είναι σημαντική για να αποτρέψει την ανάπτυξή τους. Όσο μικρότερος είναι ο πληθυσμός τους, τόσο πιο εύκολη είναι η εξόντωσή του. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να εντοπίσουμε οποιαδήποτε πιθανή προσβολή όσο το δυνατόν νωρίτερα.

 

Ενήλικοι ψύλλοι
Το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής μας στρέφεται στους ενήλικους ψύλλους γιατί είναι πολύ πιο εύκολο να εντοπιστούν, ειδικά εάν ο ιδιοκτήτης και τα κατοικίδια ζώα επιστρέφουν στο σπίτι μετά από διακοπές και κατά τη διάρκεια της οποίας οι ενήλικοι ψύλλοι δεν ήταν σε θέση να γευματίσουν. Με την επιστροφή τους, οι ψύλλοι πηδάνε στα ζώα αλλά και στους ανθρώπους για να τραφούν επιτέλους αίμα.

Αυγά ψύλλων
Τα αυγά, οι προνύμφες και οι νύμφες είναι μια άλλη κατάσταση. Δεδομένου ότι αυτά τα στάδια είναι πολύ λιγότερο ενεργά βρίσκονται σε σημεία όπως πίσω ή κάτω από τα έπιπλα, στο κρεβάτι του κατοικίδιου ζώου, σε ρωγμές στα πατώματα και σε χαλιά. Τα αυγά των ψύλλων που έχουν γεννηθεί από το ενήλικο θηλυκό, πέφτουν από τα κατοικίδια ζώα σας καθώς κινούνται, σε όλο τον χώρο. Τα αυγά των ψύλλων αντιπροσωπεύουν περίπου το μισό του συνολικού πληθυσμού μέσα στο σπίτι. Οι προνύμφες αποτελούν περίπου το 35% του πληθυσμού των ψύλλων.

Ψύλλοι και κουκούλια 
Τα κουκούλια είναι το στάδιο της νύμφης του ψύλλου και αντιπροσωπεύουν περίπου το 10% του πληθυσμού. Αυτό είναι το τελευταίο αναπτυξιακό στάδιο πριν αναδυθεί ο ενήλικος ψύλλος. Εάν οι περιβαλλοντικές συνθήκες δεν είναι κατάλληλες το κουκούλι μπορεί να προστατεύσει την ανάπτυξη των ενηλίκων για μήνες ή περισσότερο. Ο ενήλικος ψύλλος δεν προκύπτει μέχρι ένας δυνητικός ξενιστής ανιχνευτεί με την δόνηση, τα αυξανόμενα επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα και τη θερμότητα του σώματος που σχετίζονται με τον ξενιστή. Τα κατοικίδια ζώα ή τα άτομα που μετακινούνται στο σπίτι ειδοποιούν τους ψύλλους να βγουν από το κουκούλι τους για να τραφούν. Μόλις ένας ψύλλος προκύψει από το κουκούλι, θα αρχίσει να λαμβάνει ένα γεύμα αίματος μέσα σε 24-48 ώρες. Λίγο μετά το πρώτο γεύμα οι ενήλικες ψύλλοι θα ζευγαρώσουν και οι θηλυκοί ψύλλοι θα γεννήσουν τα αυγά τους μέσα σε λίγες ημέρες. Αν δεν φάνε δεν θα γεννήσουν.

Θέσεις ανάπτυξης ψύλλων

Οι προνύμφες ψύλλων και οι νύμφες βρίσκονται μέσα και γύρω από τις περιοχές όπου τα κατοικίδια ζώα είναι ενεργά και κοιμούνται.
Στους εσωτερικούς χώρους, κοινές περιοχές είναι οι ψάθες ύπνου των κατοικιδίων, μεταξύ των ινών στα παχιά χαλιά, στις ταπετσαρίες επίπλων, στα καλύμματα των κρεβατιών εφόσον έχουν κοιμηθεί κατοικίδια ζώα σε αυτά. Στους εξωτερικούς χώρους, βρίσκονται συνήθως κάτω από ζεστές και υγρές συνθήκες ή σε περιοχές που χρησιμοποιούν τα κατοικίδια ζώα για ανάπαυση. Ένα από τα πιο συνηθισμένα με υγρασία μέρη και σκιερό έδαφος είναι κάτω από θάμνους. Επίσης στους εξωτερικούς χώρους μπορεί να δούμε μία μικρή ποσότητα χώματος που αφήνουν ως ίχνος από τους περιπάτους τους.

 

ΟΙ ΨΥΛΛΟΙ ΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΞΕΝΙΣΤΕΣ

Οι ψύλλοι τρέφονται με το αίμα των ζώων ή του ανθρώπου και δεν έχουν αποκλειστικό ξενιστή. Πχ ο ψύλλος της γάτας εύκολα θα αναζητήσει τροφή σε ανθρώπους εάν απουσιάζει ο προτιμώμενος ξενιστής του ή όταν είναι σπάνιοι στο χώρο. Η θρέψη των ψύλλων σε μη προτιμώμενους ξενιστές έχει μειωμένο αποτέλεσμα στην γονιμότητα του , άρα και μείωση του πληθυσμού. Οι ψύλλοι μπορούν να αντέξουν τόσο την αφυδάτωση του σώματός τους , αλλά και την παρατεταμένη ασιτία για 6 μήνες ή ακόμη και περισσότερο όταν απουσιάζουν οι κατάλληλοι ξενιστές.

Ενδείξεις ψύλλων μέσα στο σπίτι

Οι ψύλλοι εξαρτώνται από ένα γεύμα αίματος από έναν ξενιστή για να επιβιώσουν. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ψύλλοι μπορεί να γίνουν ένα τεράστιο εσωτερικό πρόβλημα όταν ο ξενιστής που προηγουμένως έχουν τραφεί δεν είναι πλέον γύρω. Στη συνέχεια, οι ψύλλοι εστιάζουν την τροφική δραστηριότητά τους σε άλλους ξενιστές που βρίσκονται μέσα στο σπίτι. Ένα παράδειγμα μιας τέτοιας κατάστασης είναι όταν ένα ποντίκι μέσα στο σπίτι παγιδεύεται και απομακρύνεται, οι ψύλλοι που προηγουμένως τρεφόταν με το ποντίκι στη συνέχεια αναγκάζονται να τρέφονται με τα κατοικίδια ζώα ή τους ανθρώπους.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΨΥΛΛΩΝ

”Ο έλεγχος της μόλυνσης από ψύλλους απαιτεί με επιτυχία τρείς τρόπους:”

Καθαρισμός με ηλεκτρική σκούπα

Ο τακτικός καθαρισμός των χώρων όπου κοιμούνται τα κατοικίδια ζώα με ηλεκτρική σκούπα, το τίναγμα των χαλιών και των μοκετών σε εξωτερικούς χώρους και ο καλός αερισμός και τίναγμα των καλυμμάτων και των μαξιλαριών των επίπλων είναι πολύ σημαντικές εργασίες. Με αυτή την τακτική μειώνουμε σε μεγάλο ποσοστό τον πληθυσμό των ψύλλων στον χώρο μας.

Μην προσελκύετε αδέσποτα στο χώρο σας

Πρέπει να γίνεται τακτικός καθαρισμός σε κήπους, πιλοτές, σε ακάλυπτους χώρους αλλά και στους χώρους έξω από την περίφραξη του χώρου ευθύνης σας από διάσπαρτα απορρίμματα. Τα απορρίμματα προσελκύουν αδέσποτες γάτες και σκύλους για να τραφούν που είναι φορείς ψύλλων. Επίσης θα πρέπει να κλαδεύεται η έντονη βλάστηση δένδρων και θάμνων εντός και εκτός του κτηρίου. Ακόμα θα πρέπει να αποψιλώνονται τακτικά τα χορτάρια που φυτρώνουν στα παρτέρια, πάνω σε τοίχους, πάνω σε πλάκες πεζοδρομίων κλπ. γιατί μέσα σε αυτά κρύβονται αδέσποτα ζώα.

Κτηνιατρική φροντίδα κατοικίδιων

Αν έχετε κατοικίδια τότε αυτά θα πρέπει να λαμβάνουν κτηνιατρική φροντίδα, να ψεκάζονται με ειδικές αμπούλες (εφαρμογή παρασιτοκτόνων) και να φορούν κολάρο απώθησης για τους ψύλλους. Συμβουλευτείτε σε κάθε περίπτωση τον Κτηνίατρό σας. Επίσης τα μαξιλάρια, τα ρούχα, τα καλύμματα, τα υφασμάτινα σπιτάκια και στρωσίδια των κατοικίδιων θα πρέπει να πλένονται στο πλυντήριο σε θερμοκρασίες μεγαλύτερες των 50οC. Σε αυτές τις θερμοκρασίες σκοτώνονται όλα τα στάδια ανάπτυξης των ψύλλων.

 

AΠΑΛΛΑΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΨΥΛΛΩΝ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ EXTERMINATORS 

Με εκπαιδευμένους τεχνικούς και περισσότερα από 70 χρόνια εμπειρίας σε υπηρεσίες παρασιτολογικού ελέγχου, θα διασφαλίσουμε ότι είστε προστατευμένοι από τα παράσιτα. Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε  το σπίτι σας από τα παράσιτα. Θα κάνουμε ό, τι χρειάζεται για να τα κρατήσουμε έξω, έτσι ώστε να μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι γνωρίζοντας ότι σας έχουμε καλύψει.

Επιλέξτε την εταιρία μας και απαιτείστε κάτι περισσότερο από έναν απλό εξολοθρευτή. Έναν εμπειρογνώμονα!

ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ? ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ 24/7. ΚΑΛΕΣΕ ΤΩΡΑ!!

EXTERMINATORS  210 60 10 745