ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΔΑΡΟΥΣΕΣ

ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΔΑΡΟΥΣΕΣ

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΔΑΡΟΥΣΑΣ

ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ EXTERMINATORS

Οι σαρανταποδαρούσες αντιμετωπίζονται με υπολειμματικούς ψεκασμούς με βιοκτόνα υγειονομικής σημασίας, εσωτερικά και εξωτερικά των σπιτιών. Με τα κατάλληλα σκευάσματα και ανάλογα πάντα με τον πληθυσμό των παρασίτων, η εταιρεία απολυμάνσεων απεντομώσεων & μυοκτονιών exterminators.gr στην Αθήνα εστιάζει στο πρόβλημα σας και σας το λύνει αποτελεσματικά και οικονομικά

 

Η ΧΡΗΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΠΑΡΑΣΙΤΩΝ, ΜΑΣ ΒΟΗΘΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ. ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ:

Για την Exterminators η πρωταρχική ενέργεια που θα κάνει, για την καταπολέμηση παρασίτων είναι:

  • Ένας τεχνικός της Exterminators εκτελεί εκτενή εσωτερική και εξωτερική επιθεώρηση του χώρου, για να επιβεβαιωθεί η έκταση και ο χώρος της προσβολής.
  • Μετά την αναγνώριση των παρασίτων εφαρμόζεται η μέθοδος καταπολέμησης στις επικίνδυνες περιοχές και σημεία, περιμετρικά, στο εσωτερικό των κτηριακών εγκαταστάσεων και επεμβαίνουμε στην περιοχή για να απομακρύνουμε τυχόν  κρυμμένα παράσιτα  και τα αυγά τους με ειδικά εντομοκτόνα.
  • Επιπλέον, ο τεχνικός μας θα τεκμηριώσει την επίσκεψη και  θα σας  συστήσει τα επόμενα βήματα για να εξασφαλίσουμε  την καλύτερη δυνατή συντήρηση για τον χώρο σας.

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΤΗΣ EXTERMINATORS

Επικοινωνήστε μαζί μας για να προγραμματίσουμε μια δωρεάν επίσκεψη εφόσον χρειαστεί, και να σας προτείνουμε λύσεις προσαρμοσμένες αποκλειστικά για τον δικό σας χώρο.

 

ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΔΑΡΟΥΣΑΣ

 

ΓΕΝΙΚΑ ΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΔΑΡΟΥΣΕΣ

Η σαρανταποδαρούσα είναι η κοινή ονομασία της σκολόπενδρας, που αποτελεί γένος σαρκοφάγων Μυριάποδων που ανήκουν στην οικογένεια Σκολοπενδρίδες και στην ομοταξία Χειλόποδα. Συλλαμβάνει τη λεία της με το δηλητήριο που εκκρίνει. Το δάγκωμά της προκαλεί πόνο στον άνθρωπο και μπορεί να επιφέρει το θάνατο στα ζώα.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

 Το μήκος του σώματός της σαρανταποδαρούσας κυμαίνεται από 5 ως 30 εκατοστά. Έχει 21 ίδιες ζώνες, εκ των οποίων ξεκινούν ισάριθμα ζεύγη αρθρωτών ποδιών. Το πρώτο ζεύγος έχει μεταμορφωθεί σε άγκιστρα, τα οποία έχουν μορφή σαγονιού. Από αυτά εκχέεται δηλητήριο. Στα πλάγια του κεφαλιού έχει τέσσερα μάτια και στο πάνω μέρος ένα ζευγάρι κεραίες, οι οποίες είναι μικρές. Δεν αναπτύσσουν μεγάλους πληθυσμούς , όμως μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα όταν εισέρχονται εντός οικιών και περπατάν τη νύχτα στο κορμί τον ανθρώπων προκαλώντας τσιμπήματα και αλλεργίες. Τα πλέον γνωστά είδη είναι η γιγάντια σκολόπενδρα των Ινδιών και η σκολόπενδρα η ζωνωτή.

ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ 

Οι σαρανταποδαρούσες μπορούν να μπουν στα ρούχα κάτω από τα κρεβάτια, ντουλάπες ακόμα και να περπατάνε στο κορμί του ανθρώπου τι νύχτα. Έχουν πεπλατυσμένο σχήμα και ένα ζεύγος ποδιών σε κάθε κοιλιακό τμήμα και εμφανείς κεραίες. Οι σαρανταποδαρούσες βρίσκονται κάτω από πέτρες όπου τρέφονται με οργανική ουσία υπό σήψη και έντομα.

ΚΥΚΛΟΣ ΖΩΗΣ 

Οι σαρανταποδαρούσες έχουν αρσενικά και θηλυκά άτομα. Μετά το ζευγάρωμα που γίνεται την άνοιξη τα θηλυκά εναποθέτουν τα αβγά τους μεμονωμένα σε τρύπες στο έδαφος, καλύπτοντάς τες με χώμα. Ο αριθμός των αυγών κυμαίνεται από περίπου 10 έως 50 για κάθε θηλυκό. Ο χρόνος ανάπτυξης του εμβρύου για εκκόλαψη εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και μπορεί να διαρκέσει από έναν έως μερικούς μήνες. Ο χρόνος ανάπτυξης των νεογνών για να φτάσουν στην ενηλικίωση κυμαίνεται από 1-3 χρόνια. Επιπλέον, οι σαρανταποδαρούσες είναι σχετικά μακρόβιες σε σύγκριση με τα έντομα. Για παράδειγμα, μερικά είδη Scolopendra sp. μπορούν να ζήσουν για πάνω από 10 χρόνια.

 

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΑ ΕΙΔΗ ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΔΑΡΟΥΣΑΣ:

 

Scutigera coleoptera

(Σαρανταποδαρούσα του σπιτιού)

Σώμα 25-35χιλ.,

Γκριζοκίτρινο με τρείς σκούρες ταινίες κατά μήκος στη ράχη.

Έχει μέχρι 15 ζεύγη μακριά πόδια που του δίνουν ταχύτητα 0,4 μέτρα/δευτερόλεπτο, σε πάτωμα, τοίχους και οροφές

Είναι ιθαγενές της μεσογειακής ζώνης και ζει μέχρι και 7 χρόνια.

Θεωρείται ακίνδυνο για τον άνθρωπο και το δάγκωμά του το πολύ σαν της μέλισσας.

Βρίσκετε σε όλο το σπίτι αλλά κυρίως σε υγρά μέρη

 

Scolopendra

(Σκολόπενδρα ή Σαρανταποδαρούσα)

Το μήκος του σώματος κυμαίνεται από 5-30εκ.

Έχει 21 ίδιες ζώνες, εκ των οποίων ξεκινούν ισόριθμα ζεύγη αρθρωτών ποδιών.

Καμία σαρανταποδαρούσα δεν έχει ζυγό αριθμό ποδιών συνήθως κυμαίνονται από 15 μέχρι 191.

Το πρώτο ζεύγος έχει μεταμορφωθεί σε άγκιστρα, τα οποία έχουν μορφή σαγονιού που βγάζει δηλητήριο.

Οι σαρανταποδαρούσες ζουν κάτω από πέτρες στις περιοχές της μεσογείου και τρέφονται με έντομα και νύμφες εντόμων.

Συλλαμβάνει τη λεία της με το δηλητήριο που εκκρίνει.

Το δάγκωμά της προκαλεί πόνο στον άνθρωπο και μπορεί να επιφέρει το θάνατο στα ζώα.

 

AΠΑΛΛΑΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΔΑΡΟΥΣΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ EXTERMINATORS 

Με εκπαιδευμένους τεχνικούς και περισσότερα από 70 χρόνια εμπειρίας σε υπηρεσίες παρασιτολογικού ελέγχου, θα διασφαλίσουμε ότι είστε προστατευμένοι από τα παράσιτα. Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε  το σπίτι σας από τα παράσιτα. Θα κάνουμε ό, τι χρειάζεται για να τα κρατήσουμε έξω, έτσι ώστε να μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι γνωρίζοντας ότι σας έχουμε καλύψει.

Οι τεχνικοί της Exterminators γνωρίζουν και κατανοούν τις συνήθειες του κάθε είδους των παρασίτων και διαθέτουν μια σειρά από πανίσχυρα εντομοκτόνα για να αντιμετωπίσουν τα παράσιτα αποτελεσματικά και να διασφαλίσουν ότι το πρόβλημα έχει αντιμετωπιστεί πλήρως με τους καλύτερους και ασφαλέστερους τρόπους.

Επιλέξτε την εταιρία μας και απαιτείστε κάτι περισσότερο από έναν απλό εξολοθρευτή. Έναν εμπειρογνώμονα!

ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ? ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ 24/7. ΚΑΛΕΣΕ ΤΩΡΑ!!

EXTERMINATORS  210 60 10 745