ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ

ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΜΥΡΜΗΓΚΙΩΝ

ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ EXTERMINATORS

Η εταιρεία απολυμάνσεων απεντομώσεων & μυοκτονιών exterminators.gr στην Αθήνα, διαφέρει ανάλογα με την περίπτωση που έχουμε να αντιμετωπίσουμε αλλά και από την ένταση του προβλήματος. Έτσι η αντιμετώπιση μπορεί να γίνει με έναν απλό υπολειμματικό ψεκασμό σε μια απλή περίπτωση, είτε με ειδικό gel σε μια άλλη, είτε ακόμα και με συνδυασμό των δύο μεθόδων. Η εταιρία μας χρησιμοποιώντας αποκλειστικά σκευάσματα εγκεκριμένα από το Υπουργείο Γεωργίας και επιλέγοντας την κατάλληλη μέθοδο κάθε φορά δίνει άμεση λύση στο πρόβλημα σας.

 

Η ΧΡΗΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΠΑΡΑΣΙΤΩΝ, ΜΑΣ ΒΟΗΘΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ. ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ:

Για την Exterminators η πρωταρχική ενέργεια που θα κάνει, για την καταπολέμηση μυρμηγκιών είναι:

  • Ένας τεχνικός της exterminators.gr εκτελεί εκτενή εσωτερική και εξωτερική επιθεώρηση του χώρου, για να επιβεβαιωθεί η έκταση και ο χώρος της προσβολής. Με την χρήση ειδικού εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας, όπως τηλεσκοπικές κάμερες, ανιχνευτές κίνησης, φακούς υπεριωδών ακτίνων, κάμερες θερμικής απεικόνισης, θερμόμετρα IR, μετρητές υγρασίας και άλλα συστήματα ανίχνευσης, μας βοηθά στην διαπίστωση της παρουσίας τους για την άμεση λήψη μέτρων.
  • Μετά την αναγνώριση των παρασίτων εφαρμόζεται η μέθοδος καταπολέμησης στις επικίνδυνες περιοχές και σημεία, περιμετρικά, στο εσωτερικό των κτηριακών εγκαταστάσεων και επεμβαίνουμε στην περιοχή για να απομακρύνουμε τυχόν  κρυμμένα μυρμήγκια  και τα αυγά τους με ειδικά εντομοκτόνα.
  • Επιπλέον, ο τεχνικός μας θα τεκμηριώσει την επίσκεψη και  θα σας  συστήσει τα επόμενα βήματα για να εξασφαλίσουμε  την καλύτερη δυνατή συντήρηση για τον χώρο σας.

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΤΗΣ EXTERMINATORS

 

Επικοινωνήστε μαζί μας για να προγραμματίσουμε μια δωρεάν επίσκεψη εφόσον χρειαστεί, και να σας προτείνουμε λύσεις προσαρμοσμένες αποκλειστικά για τον δικό σας χώρο.

 

ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

 

ΓΕΝΙΚΑ ΤΑ ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ

Τα μυρμήγκια είναι κοινωνικά έντομα και δεν αποτελούν σοβαρή απειλή για την υγεία μας, ωστόσο μπορούν να γίνουν πολύ ενοχλητικά κατά την είσοδό τους σε σπίτια και χώρους εργασίας . Κάθε μυρμήγκι είναι μέλος μιας πολύ οργανωμένης αποικίας , που μπορεί μερικές φορές να αποτελείται από εκατομμύρια άτομα. Τα μυρμήγκια είναι κοινωνικά έντομα της οικογένειας Formicidae (Μυρμηγκίδες) και μαζί με τις σφήκες και τις μέλισσες, αποτελούν την τάξη Υμενόπτερα.

ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΜΥΡΜΗΓΚΙΩΝ

Τα μυρμήγκια ζουν σε  οργανωμένες  «κοινωνίες». Θα τα συναντήσουμε να βγαίνουν μέσα από πρίζες , ρωγμές τοίχων και πατωμάτων καθώς και σε κουζίνες κάτω από τον νεροχύτη και επάνω στον πάγκο. Ζουν κατ’ ομάδες δημιουργώντας κοινωνίες με μια ή περισσότερες βασίλισσες, τις νύμφες, πολλές άγονες εργάτριες και περιπτωσιακά τα αρσενικά. Κάθε μέλος έχει το δικό του ρόλο ύπαρξης και έτσι αναπτύσσεται συνεργασία στην προσπάθεια επιβίωσης της κοινωνίας τους. Η βασίλισσα όπως και οι εργάτριες είναι γένους θηλυκού. Τα αρσενικά ζουν, με μοναδικό τους λόγο ύπαρξης, να ζευγαρώσουν τη βασίλισσα και μετά πεθαίνουν. Οι εργάτριες μεταφέρουν απλά την τροφή και σκάβουν την εκάστοτε φωλιά. Τα μυρμήγκια προτιμούν τροφές πλούσιες σε σάκχαρα και πρωτεΐνες. Ο στόχος για την επιτυχή αντιμετώπιση μιας αποικίας μυρμηγκιών είναι ο θάνατος της βασίλισσας.

ΚΥΚΛΟΣ ΖΩΗΣ ΜΥΡΜΗΓΚΙΩΝ

Έχουν κύκλο ζωής 40-70 ημερών, με βασίλισσα που μπορεί να γεννήσει 400 ή περισσότερα αυγά καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής της, με 10-12 αυγά ανά ομάδα στο πρώιμο στάδιο παραγωγής, ενώ αργότερα 4-7 αυγά ανά ομάδα.

ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΥΡΜΗΓΚΙΩΝ

Η ζωή του μυρμηγκιού ξεκινάει από ένα αυγό. Αν το αυγό είναι γονιμοποιημένο, το μυρμήγκι που θα γεννηθεί θα είναι θηλυκό ειδάλλως θα είναι αρσενικό. Τα μυρμήγκια αναπτύσσονται με πλήρη μεταμόρφωση με τις προνύμφες να περνούν από τη φάση της νύμφης πριν να αναδυθεί ως ενήλικας. Η προνύμφη παραμένει σχεδόν ακίνητη και οι εργάτριες την ταΐζουν και τη φροντίζουν. Το φαγητό δίνεται στην κάμπια με τροφάλλαξη. Με τον ίδιο τρόπο μοιράζονται οι ενήλικες την τροφή που είναι αποθηκευμένη στο “κοινό στομάχι”. Επίσης στις κάμπιες δίνεται κάποιες φορές στέρεα τροφή όπως τροφικά αβγά (αυγά που έχουν γεννηθεί για να αποτελέσουν τροφή), τμήματα θηράματος και καρπούς που μεταφέρονται από πεπειραμένες εργάτριες. Σε κάποια είδη οι κάμπιες μεταφέρονται απευθείας επάνω στη λεία για να τραφούν. Οι κάμπιες αναπτύσσονται μέσα από μια σειρά αλλαγών μέχρι να εισέλθουν στη φάση της νύμφης. Η νύμφη ελεύθερες προεκτάσεις και όχι λιωμένες και ενωμένες με το σώμα όπως στις νύμφες της πεταλούδας

 

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΑ ΕΙΔΗ ΜΥΡΜΗΓΚΙΩΝ

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ

 

LASIUS NIGER

Μυρμήγκια του κήπου


Τα μυρμήγκια εργάτες έχουν μήκος γύρω στα 4-5mm αλλά η βασίλισσα μπορεί να φτάνει μέχρι και τα 15mm. Οι βασίλισσες εναποθέτουν τα αυγά τους την άνοιξη συνήθως σε φωλιές μέσα στη γη, αλλά και ανάμεσα στα τούβλα, στους τοίχους ή ακόμη και κάτω από φλοιούς δένδρων. Τα Μυρμήγκια του Κήπου προσελκύονται από γλυκά τρόφιμα και αφήνουν ίχνος φερομόνης μέχρι τη φωλιά τους για να το ακολουθήσουν και άλλα μυρμήγκια και να βρουν την τροφή.

 

SOLENOPSIS INVICTA

Κόκκινα μυρμήγκια

Τα μυρμήγκια εργάτες έχουν μήκος γύρω στα 3mm και η βασίλισσα μήκος μέχρι 6mm, ενώ έχουν καφεκόκκινο χρώμα και ζουν σε αποικίες που αριθμούν μέχρι και 90.000 μέλη ή και παραπάνω. Σε κάθε αποικία ηγείται μια βασίλισσα η οποία γεννά μεταξύ 150 και 200 αυγά ημερησίως. Τα κόκκινα μυρμήγκια κατασκευάζουν βουναλάκια από χώμα ύψους μέχρι 40 εκατοστά του μέτρου, συνήθως σε ανοικτούς, ηλιόλουστους χώρους. Τα κόκκινα μυρμήγκια κεντρίζουν ζώα και ανθρώπους και το κέντρισμά τους είναι εξαιρετικά οδυνηρό.

 

MONOMORIUM PHARAONIS 

Μυρμήγκια του φαραώ

Τα μυρμήγκια εργάτες έχουν μήκος περίπου 1,5-2mm, ενώ η βασίλισσα έχει μήκος 4-6mm. Οι εργάτριες και η Βασίλισσα έχουν καφεκίτρινο χρώμα. Τα Μυρμήγκια του Φαραώ προέρχονται από τροπικές περιοχές και χρειάζονται τεχνητή ζέστη για να επιβιώσουν και να αναπαραχθούν, και ζουν σε μεγάλα θερμαινόμενα κτίρια, όπως νοσοκομεία, ξενοδοχεία και πολυκατοικίες. Το διαιτολόγιο αυτού του μυρμηγκιού αποτελείται κυρίως από αποσυντιθέμενα τρόφιμα και συνεπώς μεταφέρουν επιβλαβή μικρόβια που τα προσλαμβάνουν με τη λήψη της τροφής.

 

CAMPONOTUS SP

Μυρμήγκια του ξύλου

Τα μυρμήγκια εργάτες έχουν μήκος περίπου 4mm, ενώ η βασίλισσα έχει μήκος 14mm. Το χρώμα τους είναι συνήθως μαύρο αλλά μπορεί να είναι και μαύρο με κόκκινο. Παρατηρούνται σμήνη την άνοιξη και οι αποικίες των μυρμηγκιών ξύλου μπορούν να ζήσουν από 3-6 χρόνια. Εσωτερικά σκάβουν γαλαρίες στο ξύλο με λεία εμφάνιση και εξωτερικά κάποιες φορές δημιουργούν κοιλότητες σε δέντρα. Ψάχνουν για τροφή κυρίως την νύχτα αλλά και την ημέρα νωρίς την άνοιξη / καλοκαίρι. Οι ενδείξεις περιλαμβάνουν πριονίδι, υγρό ξύλο, ή ασυνήθιστους θορύβους που προέρχονται από τους τοίχους. Τρέφονται κυρίως με μελιτώδεις και άλλες εκκρίσεις φυτών, χυμούς και απομεινάρια εντόμων. Δεν τρέφονται με ξύλο και δεν μπορούν να κεντρίσουν.  Μέσα στο σπίτι προσελκύονται από γλυκές ουσίες, λίπη και κρέας.

 

ΤΑ ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΧΑΟΣ ΣΤΟN ΧΩΡΟ ΣΑΣ

Τι πρέπει να ξέρετε:

 

1. Είσοδος: Τα μυρμήγκια μπορούν να εισέλθουν ακόμη και στις πιο μικρές ρωγμές, αναζητώντας νερό και γλυκές ή λιπαρές ουσίες τροφίμων στους χώρους σας.

2. Χημικά ίχνη: Τα μυρμήγκια αφήνουν αόρατα χημικά ίχνη στα σημεία που βαδίζουν που περιέχουν φερομόνες (χημικές ουσίες) για να ακολουθούν τα άλλα όταν εντοπίσουν την πηγή τροφής.

3. Θέσεις φωλιάς: Μπορούν να φωλιάσουν οπουδήποτε μέσα και γύρω από το σπίτι σας. σε γκαζόν, τοίχους, κούτσουρα, ακόμη και κάτω από τα θεμέλια.

4. Μέγεθος αποικίας: Οι αποικίες μπορούν να ανέρχονται σε 300.000 έως 500.000 και ολόκληρες αποικίες μπορούν να μεταφερθούν γρήγορα όταν απειλούνται.

5. Διάρκεια ζωής αποικίας: Μια αποικία μπορεί να ζήσει σχετικά μεγάλη διάρκεια ζωής. Τα μυρμήγκια εργάτες μπορούν να ζήσουν επτά χρόνια και η βασίλισσα μπορεί να ζήσει για 15 χρόνια.

ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ ΜΕ ΦΤΕΡΑ

Η Σμηνουργία των μυρμηγκιών

Σε κάποια είδη μυρμηγκιών όπως στα Μαύρα μυρμήγκια των κήπων (Lasius Niger) συμβαίνει μία αναπαραγωγική διαδικασία που ονομάζεται σμηνουργία. Κατά την σμηνουργία ενήλικα αρσενικά και θηλυκά μυρμήγκια με φτερά πετάνε εκτός της φωλιάς και ζευγαρώνουν. Μετά την σμηνουργία τα γονιμοποιημένα θηλυκά θα εγκατασταθούν σε νέες περιοχές για να ιδρύσουν νέες αποικίες. Η σμηνουργία για παράδειγμα στα Μαύρα μυρμήγκια των κήπων λαμβάνει χώρα στα τέλη του καλοκαιριού και για πολύ μικρό χρονικό διάστημα συνήθως μίας εβδομάδας. Σε άλλα είδη μυρμηγκιών όπως στα μυρμήγκια του Φαραώ οι Βασίλισσες ενώ έχουν φτερά δεν σμηνουργούν. Αντίθετα ιδρύουν νέες αποικίες παίρνοντας από την μητρική φωλιά ένα μικρό αριθμό εργατών που θα τις βοηθήσει στο νέο ξεκίνημα.

Σε περίπτωση αφθονίας τροφής ή όταν επικρατούν πολύ ευνοϊκές συνθήκες (π.χ. σε συνεχώς θερμαινόμενα κτήρια, όπως νοσοκομεία, ξενοδοχεία κλπ.) νέες αποικίες μπορούν να ιδρυθούν ανά πάσα στιγμή. Κατά κανόνα όμως τα μυρμήγκια όπως και όλα τα έντομα απαντώνται σε μεγαλύτερους αριθμούς κατά την καλοκαιρινή περίοδο

Αν δείτε μεγάλα ”μυρμήγκια με φτερά” μέσα στο σπίτι είναι πολύ πιθανό να πρόκειται για σμηνουργία τερμιτών και όχι σμηνουργία μυρμηγκιών.

 

AΠΑΛΛΑΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΜΥΡΜΗΓΚΙΩΝ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ EXTERMINATORS 

Με εκπαιδευμένους τεχνικούς και περισσότερα από 70 χρόνια εμπειρίας σε υπηρεσίες παρασιτολογικού ελέγχου, θα διασφαλίσουμε ότι είστε προστατευμένοι από τα παράσιτα. Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε  το σπίτι σας από τα παράσιτα. Θα κάνουμε ό, τι χρειάζεται για να τα κρατήσουμε έξω, έτσι ώστε να μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι γνωρίζοντας ότι σας έχουμε καλύψει.

Οι τεχνικοί της Exterminators γνωρίζουν και κατανοούν τις συνήθειες του κάθε είδους των παρασίτων και διαθέτουν μια σειρά από πανίσχυρα εντομοκτόνα για να αντιμετωπίσουν τα παράσιτα αποτελεσματικά και να διασφαλίσουν ότι το πρόβλημα έχει αντιμετωπιστεί πλήρως με τους καλύτερους και ασφαλέστερους τρόπους.

Επιλέξτε την εταιρία μας και απαιτείστε κάτι περισσότερο από έναν απλό εξολοθρευτή. Έναν εμπειρογνώμονα!

ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ? ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ 24/7. ΚΑΛΕΣΕ ΤΩΡΑ!!

EXTERMINATORS  210 60 10 745