ΕΝΤΟΜΑ ΑΠΟΘΗΚΩΝ

ΕΝΤΟΜΑ ΑΠΟΘΗΚΩΝ

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΝΤΟΜΩΝ ΑΠΟΘΗΚΩΝ

ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ EXTERMINATORS

Ο έλεγχος, καταπολέμηση, αντιμετώπιση και εξολόθρευση  του πληθυσμού των εντόμων από την exterminators.gr  εταιρεία απολυμάνσεων απεντομώσεων & μυοκτονιών στην Αθήνα, γίνεται με υπολειμματικούς ψεκασμούς για μείωση του πληθυσμού και εξόντωση τους. Σε περίπτωση που η πυκνότητα του πληθυσμού τους ξεπερνά τα ανεκτά επίπεδα τότε γίνεται εφαρμογή υποκαπνισμού, μέθοδος η οποία θανατώνει τα έντομα σε όλα τους τα στάδια (αυγό-προνύμφη-χρυσαλίδα-τέλειο).

 

Η ΧΡΗΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΠΑΡΑΣΙΤΩΝ, ΜΑΣ ΒΟΗΘΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ. ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ:

Για την Exterminators η πρωταρχική ενέργεια που θα κάνει, για την καταπολέμηση για τα έντομα αποθηκών είναι:

 • Ένας τεχνικός της Exterminators εκτελεί εκτενή εσωτερική και εξωτερική επιθεώρηση του χώρου, για να επιβεβαιωθεί η έκταση και ο χώρος της προσβολής. Με την χρήση ειδικού εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας, όπως τηλεσκοπικές κάμερες, ανιχνευτές κίνησης, φακούς υπεριωδών ακτίνων, κάμερες θερμικής απεικόνισης, θερμόμετρα IR, μετρητές υγρασίας και άλλα συστήματα ανίχνευσης, μας βοηθά στην διαπίστωση της παρουσίας τους για την άμεση λήψη μέτρων.
 • Μετά την αναγνώριση των παρασίτων εφαρμόζεται η μέθοδος καταπολέμησης στις επικίνδυνες περιοχές και σημεία, περιμετρικά, στο εσωτερικό των κτηριακών εγκαταστάσεων και επεμβαίνουμε στην περιοχή για να απομακρύνουμε τυχόν  κρυμμένα παράσιτα  και τα αυγά τους με ειδικά εντομοκτόνα.
 • Επιπλέον, ο τεχνικός μας θα τεκμηριώσει την επίσκεψη και  θα σας  συστήσει τα επόμενα βήματα για να εξασφαλίσουμε  την καλύτερη δυνατή συντήρηση για τον χώρο σας.

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΤΗΣ EXTERMINATORS

Επικοινωνήστε μαζί μας για να προγραμματίσουμε μια δωρεάν επίσκεψη εφόσον χρειαστεί, και να σας προτείνουμε λύσεις προσαρμοσμένες αποκλειστικά για τον δικό σας χώρο.

 

ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΤΟΜΑ ΑΠΟΘΗΚΩΝ

 

ΓΕΝΙΚΑ ΤΑ ΕΝΤΟΜΑ ΑΠΟΘΗΚΩΝ

Τα περισσότερα είδη από τα έντομα αποθηκών ανήκουν στα Λεπιδόπτερα και στα Κολεόπτερα.  Κοινό χαρακτηριστικό τους είναι η μεγάλη τους γεωγραφική εξάπλωση, αφού μεταφέρονται χωρίς να γίνουν αντιληπτά σε αμπάρια πλοίων, σε φορτηγά, σε αποθηκευτικά βαγόνια τρένων και γενικά σε όλους τους αποθηκευτικούς χώρους τροφίμων.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Είναι σχεδόν όλα πολυφάγα και προσβάλλουν πολλά είδη προϊόντων όπως σπόρους σιτηρών, όσπρια, ξηρούς καρπούς, ξηρά φρούτα (φιστίκια, αμύγδαλα, σταφίδες), τρόφιμα, ζωοτροφές κ.α. Τα έντομα αποθηκών είναι μικρών διαστάσεων έντομα που αναπτύσσονται και αναπαράγονται σε χώρους που φιλοξενούν αποθηκευμένα προϊόντα προκαλώντας τους τεράστια ζημιά καθώς τρέφονται από αυτά.

ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
Κύριο χαρακτηριστικό τους είναι η μεγάλη γεωγραφική τους εξάπλωση με τη βοήθεια του ανθρώπου και του εμπορίου. Τα έντομα που προβάλουν τα αποθηκευμένα τρόφιμα είναι δυνατόν να δημιουργήσουν μικρούς πληθυσμούς σε αποθήκες ή ακόμα και σε ντουλάπια κουζίνας, ακόμα και όταν απουσιάζουν τα τρόφιμα και οι χώροι καθαριστούν. Δε μπορούν να αντέξουν μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς σίτιση, για αυτό και συχνά προσβάλουν δευτερογενώς άλλα τρόφιμα από αυτά που μπορεί να πρωτομεταφέρθηκαν.

ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ
Σχεδόν όλα τα λεπιδόπτερα (μικρή πεταλούδα γκρι ή καφέ χρώματος) σχηματίζουν μετάξινες θήκες που προστατεύονται κατά το προ νυμφικό στάδιο (υποκίτρινα μικρά σκουλήκια) όπου προσβάλλουν μεγάλο αριθμό προϊόντων. Για τα περισσότερα έντομα αποθηκών οι οριακές τιμές θερμοκρασίας και υγρασίας καθορίζουν τη ζωή τους, την αναπαραγωγή και την ανάπτυξη τους. Ο ρυθμός αναπαραγωγής συνδέεται άμεσα με τους παραπάνω παράγοντες στα ίδια τα προϊόντα και τους χώρους αποθήκευσης τους. Γενικά, όταν οι θερμοκρασίες είναι κάτω από 21°C παρεμποδίζουν την ανάπτυξη και την εξάπλωση των εντόμων, όπως και οι θερμοκρασίες άνω των 35°C.

ΚΥΚΛΟΣ ΖΩΗΣ
Στην ουσία διαχωρίζονται σε κολεόπτερα και λεπιδόπτερα και έχουν τέσσερα στάδια στην ανάπτυξή τους: αυγό, προνύμφη, χρυσαλίδες και ενήλικο. Όλα τα στάδια μπορούν να είναι παρόντα στα προϊόντα, αλλά τα αυγά είναι τόσο μικροσκοπικά που δεν τα βλέπουμε

 

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΑ ΕΙΔΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΤΟΜΑ ΑΠΟΘΗΚΩΝ:

 

Plodia Interpunctella

The indian meal moth (Σκώρος των ξηρών καρπών)

 • Τέλειο: Άνοιγμα πτερύγων 15 – 20 mm. Οι πρόσθιες πτέρυγες κατά το ήμισυ έχουν χρώμα καστανέρυθρο με δύο εγκάρσιες μαύρες γραμμώσεις. Το υπόλοιπο ήμισυ είναι αργυρόλευκο. Οι οπίσθιες πτέρυγες έχουν αργυρόλευκο χρώμα και φέρουν κρόσσια.
 • Προνύμφη: Μήκος 8 – 12 mm, με χρώμα υπόλευκο – υπορόδινο ανάλογα με την τροφή. Κεφαλή καστανή.
 • Βιολογία – Προσβολές: Μπορεί να συμπληρώσει έως 8 γενεές κατ’ έτος. Είναι νυκτόβια και γεννούν περίπου 150 αυγά, πάνω σε σπόρους ή άλλα προϊόντα. Η προνύμφη τρέφεται από αυτά υφαίνοντας μετάξινα νήματα. Είναι έντομο πολυφάγο και μπορεί να προσβάλλει σπόρους, ξερά σύκα, κακάο, γλυκίσματα, σοκολάτες, προϊόντα αμύλου κ.α.

 

Lasioderma Serricorne

Cigarette beetle (Σκαθάρι του καπνού)

 • Τέλειο: Μήκος 2 – 3 mm, σχήμα ωοειδές, χρώμα υποκάστανο έως ερυθροκαστανό. Έλυτρα χωρίς γραμμώσεις καλυπτόμενα από λεπτό χνούδι.
 • Προνύμφη: Μήκος μέχρι 4mm, λευκή – υποκίτρινη, κοντόχοντρη με λευκές τρίχες.
 • Βιολογία – Προσβολές: Μπορεί να έχει ως και άνω των 4 γενεών κατ’ έτος. Ξεχειμωνιάζει ως προνύμφη μέσα σε καπνοδέματα. Η προνύμφη καθώς και το τέλειο κατατρώγουν τον καπνό στο βάθος των καπνοδεμάτων. Προσβάλλει κυρίως όλα τα προϊόντα του καπνού και του κακάο. Μικρές προσβολές συναντάμε σε όσπρια, ζυμαρικά, ελαιώδεις σπόρους, αυτοφυή φυτά κ.α.

 

Rhyzopertha Dominica

Lesser grain borer (Σκαθάρι του ρυζιού)

 • Τέλειο: Μήκος 3 mm, επίμηκες κυλινδρικό, καστανού χρώματος. Η κεφαλή δεν φαίνεται. Τα έλυτρα φέρουν ευκρινείς κατά μήκος γραμμές από μικρά κοιλώματα.
 • Προνύμφη: Μήκος 4 – 6 mm, με σώμα παχύ, κυρτό, διογκωμένο εμπρός, υπόλευκη.
 • Προσβολές – Βιολογία: Έχει 4 – 6 γενεές το χρόνο. Διαχειμάζει σ’ όλα τα στάδια. Πολλές προνύμφες προσβάλλουν έναν σπόρο όπου και νυμφώνονται. Είναι το πολυπληθέστερο έντομο σε αποθήκες ρυζιού. Προσβάλλει ακόμη καλαμπόκι, κριθάρι κ.α.

 

Oryzaephilus Surinamensis

Saw-toothed grain beetle (Σκαθάρι των σπόρων)

 • Τέλειο: Λεπτό πεπλατυσμένο μήκους 3 – 3,5 mm. Ο θώρακας και τα έλυτρα φέρουν αυλακώσεις. Είναι ευκίνητο.
 • Προνύμφη: Μήκος 4mm, νηματοειδής πεπλατυσμένη, υποκίτρινη.
 • Βιολογία – Προσβολές: Έχει 2 – 3 γενεές το χρόνο, αλλά σε πολύ ευνοϊκές συνθήκες (υψηλή θερμοκρασία), φτάνει τις 6 – 8. Το τέλειο είναι μικρόβιο (2 – 3 έτη). Προτιμά ήδη προσβεβλημένους σπόρους ή υπολείμματά τους. Τρέφεται κυρίως με σιτηρά και προϊόντα αυτών, ελαιούχους σπόρους, όσπρια, καφέ, κακάο, φυτά. Πάντα όμως με άλλα έντομα επιζήμια σ’ αυτούς τους σπόρους.

 

Tribolium Castaneum

Rust-red flour beetle (Σκούρο σκαθάρι των αλευριών)

 • Τέλειο: Μήκος 3,5 mm, πεπλατυσμένο ερυθρό καστανό, γυαλιστερό.
 • Προνύμφη: Μήκος 5 mm, ολιγόπους, λευκοκίτρινη, φέρει πυλωρικά τριχίδια.
 • Βιολογία – Προσβολές: Έχει μέχρι 5 γενεές το χρόνο, το θηλυκό γεννά 600 αυγά. Προτιμά ήδη προσβεβλημένους ή σπασμένους σπόρους. Προσβάλλει όλα τα είδη σπόρων (σιτηρά, όσπρια, ζωοτροφές, μπαχαρικά και λιγότερο το βαμβακόσπορο).

 

Sitophilus Granarius

Wheat weevil (Σκαθάρι του σιταριού)

 • Τέλειο: Μήκος 3 – 4 mm. Τα έλυτρα φέρουν αυλακώσεις.
 • Προνύμφη: Μήκος 3 – 4 mm, κοντόχοντρη, κεκαμμένη, κιτρινωπή.
 • Βιολογία – Προσβολές: Έχει 4 – 5 γενεές κατ’ έτος. Γεννά μέχρι 400 αυγά σε βοθρία που ανοίγουν σε κάθε σπόρο. Η προνύμφη αναπτύσσεται στο σπόρο. Προσβάλλει όλους τους σπόρους δημητριακών και σπανιότερα όσπρια και ξηρούς καρπούς.

 

Ephestia Kuhniella

The mediterranean meal moth (Σκουλήκι των αλευρών)

 • Τέλειο: Άνοιγμα πτερύγων 18 – 25 mm. Το σώμα και οι πρόσθιες πτέρυγες έχουν τεφρό χρώμα. Οι οπίσθιες πτέρυγες έχουν χρώμα υπόλευκο με καστανά νεύρα.
 • Προνύμφη: Μήκος, χρώμα υπορόδινο, κεφαλή καστανή.
 • Βιολογία – Προσβολές: Έχει ως 5 γενεές το χρόνο. Είναι νυκτόβια και δραστηριοποιείται σε ημίφως ή τη νύχτα. Τα θηλυκά ωοτοκούν συνήθως πάνω στους σωρούς των αλεύρων 200 – 300 αυγά το καθένα. Οι προνύμφες κατασκευάζουν θήκες μέσα στις οποίες τρέφονται και αναπτύσσονται. Με αυτόν τρόπο ρυπαίνουν, προκαλούν ζυμώσεις και δυσάρεστες οσμές στα άλευρα και τα υποβαθμίζουν. Εκτός από τα άλευρα και σπόρους δημητριακών μπορεί να  προσβάλλει ακόμη όσπρια, πίτουρα, γύρη σε κυψέλες μελισσών κ.α.

 

Sitophilus Oryzae

Rice weevil (Σκαθάρι του ρυζιού)

 • Τέλειο: Μήκος 3 – 4 mm και 2,5 – 4,5 mm αντίστοιχα. Τα έλυτρα φέρουν αυλακώσεις και παρατηρούνται 4 ανοιχτόχρωμες κηλίδες. Το Sitophilus granarius δεν πετά διότι δεν έχει μεμβρανώδεις πτέρυγες, όμως το Sitophilus oryzae πετά.
 • Προνύμφη: Μήκος 3 – 4 mm, κοντόχοντρη, κεκαμένη, κιτρινωπή.
 • Βιολογία – Προσβολές: Έχει 4 – 5 γενεές κατ’ έτος. Γεννά μέχρι 400 αυγά σε βοθρία που ανοίγουν σε κάθε σπόρο. Η προνύμφη αναπτύσσεται στο σπόρο. Επειδή πετά, προσβάλλει τα φυτά και στον αγρό. Προσβάλλει όλους τους σπόρους δημητριακών και σπανιότερα όσπρια και ξηρούς καρπούς.

 

 Acanthascelides Obtectus

Bean weevil (Βρούχος των φασολιών)

 • Τέλειο: Μήκος 3 – 4 mm, σχήμα ωοειδές, χρώμα καστανό – μαύρο καλυπτόμενο με λεπτό φαιό χνούδι.
 • Προνύμφη: Μήκος 3 mm, σαρκώδης, κυρτή, λευκή με κίτρινη κεφαλή.
 • Βιολογία – Προσβολές: Έχει 3 – 4 γενεές το χρόνο. Η προσβολή αρχίζει πάνω στο φυτό και συνεχίζεται στην αποθήκη. Μεταναστεύει στον αγρό κατά τη θερμή περίοδο. Προσβάλλει τα φασόλια αλλά και τη σόγια.

 

 

AΠΑΛΛΑΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΣΙΤΩΝ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ EXTERMINATORS 

Με εκπαιδευμένους τεχνικούς και περισσότερα από 70 χρόνια εμπειρίας σε υπηρεσίες παρασιτολογικού ελέγχου, θα διασφαλίσουμε ότι είστε προστατευμένοι από τα παράσιτα. Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε  το σπίτι ή την επιχείρησή σας από τα παράσιτα. Θα κάνουμε ό, τι χρειάζεται για να τα κρατήσουμε έξω, έτσι ώστε να μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι γνωρίζοντας ότι σας έχουμε καλύψει.

Οι τεχνικοί της Exterminators γνωρίζουν και κατανοούν τις συνήθειες του κάθε είδους των παρασίτων και διαθέτουν μια σειρά από πανίσχυρα εντομοκτόνα για να αντιμετωπίσουν τα παράσιτα αποτελεσματικά και να διασφαλίσουν ότι το πρόβλημα έχει αντιμετωπιστεί πλήρως με τους καλύτερους και ασφαλέστερους τρόπους.

ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ? ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ 24/7. ΚΑΛΕΣΕ ΤΩΡΑ!!

EXTERMINATORS  210 60 10 745