ΚΟΡΙΟΙ

ΚΟΡΙΟΙ

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ  ΚΟΡΙΩΝ

ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ EXTERMINATORS

Η εταιρεία απολυμάνσεων απεντομώσεων & μυοκτονιών exterminators.gr στην Αθήνα, γνωρίζει και κατανοεί τις συνήθειες του κάθε είδους των παρασίτων και διαθέτουν μια σειρά από πανίσχυρα εντομοκτόνα για να αντιμετωπίσουν τους κοριούς αποτελεσματικά και να διασφαλίσουν ότι το πρόβλημα έχει αντιμετωπιστεί πλήρως με τους καλύτερους και ασφαλέστερους τρόπους.

 

Η ΧΡΗΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΠΑΡΑΣΙΤΩΝ, ΜΑΣ ΒΟΗΘΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ. ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ:

Για την Exterminators η πρωταρχική ενέργεια που θα κάνει, για την καταπολέμηση των κοριών είναι:

1. Ένας τεχνικός της Exterminators εκτελεί εκτενή επιθεώρηση του σπιτιού σας, συμπεριλαμβανομένων των κρεβατιών, των επίπλων και των χαλιών, για να επιβεβαιωθεί η έκταση και ο χώρος της προσβολής. Η συστηματική χρήση ειδικού εξοπλισμού ανίχνευσης κοριών, όπως φακούς υπεριωδών ακτίνων, κάμερες θερμικής απεικόνισης, θερμόμετρα IR και άλλα συστήματα ανίχνευσης, μας βοηθά στην διαπίστωση της παρουσίας τους για την άμεση λήψη μέτρων.

ΤΙ ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΚΟΡΙΟΥΣ

 • Ανιχνεύουμε σημεία ύποπτα για ύπαρξη κοριών όπως:
 • Ζωντανούς ή νεκρούς κοριούς στο κρεβάτι
 • Υπολείμματα του δέρματος τους όταν ενηλικιώνονται
 • Σημεία  περιττωμάτων κόκκινου-μαύρου χρώματος
 • Μικροσκοπικά αυγά κρεμ χρώματος που βρίσκονται συνήθως σε σκοτεινές σχισμές

2. Μετά την αναγνώριση των παρασίτων, επεμβαίνουμε  στην περιοχή για να απομακρύνουμε τυχόν κρυμμένα παράσιτα  και τα αυγά τους με ειδικά εντομοκτόνα ή ατοξικές μεθόδους

3. Επιπλέον, ο τεχνικός μας θα τεκμηριώσει την επίσκεψη και  θα σας  συστήσει τα επόμενα βήματα για να εξασφαλίσουμε  την καλύτερη δυνατή συντήρηση για το σπίτι σας.

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΤΗΣ EXTERMINATORS

 

Επικοινωνήστε μαζί μας για να προγραμματίσουμε μια δωρεάν επίσκεψη εφόσον χρειαστεί, και να σας προτείνουμε λύσεις προσαρμοσμένες αποκλειστικά για τον δικό σας χώρο.

 

 

ΕΙΔΗ, ΒΙΟΛΟΓΙΑ, ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΚΟΡΙΩΝ

 

ΓΕΝΙΚΑ ΟΙ ΚΟΡΙΟΙ

Οι κοριοί είναι παρασιτικά έντομα που έχουν εμφανιστεί πριν από  τουλάχιστον 3500 έτη. Ζούνε ομαδικά τρέφονται με αίμα, δραστηριοποιούνται κατά τις νυχτερινές ώρες και ιδιαίτερα λίγο πριν την αυγή ενώ οι άνθρωποι κοιμούνται. Κατά την διάρκεια της ημέρας τόσο τα ενήλικα όσο και οι προνύμφες είναι αδρανή και κρύβονται σε σκοτεινές και ξηρές θέσεις.

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ  – ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΡΙΟΣ

Τέλεια ωοειδή, χωρίς πτέρυγες, με μήκος του σώματος 4-5χιλ. και 1,5-3χιλ. πλάτος. Χρώμα ανοιχτό με καστανοκόκκινο με μικροσκοπικές τρίχες. Οι νεοεκκολαφθείσες νύμφες είναι διαφανείς ή ανοιχτόχρωμες. Όσο ωριμάζουν γίνονται σκούρες. Οι κοριοί που μόλις έχουν τραφεί με αίμα, παίρνουν ανοιχτό κόκκινο χρώμα το οποίο με τον χρόνο γίνεται καστανό μέχρι μαύρο. Όταν συνθλιβούν αναδίδουν χαρακτηριστική δυσάρεστη οσμή. Το πιο κοινό είδος είναι το Cimex lectularius, το οποίο προσαρμόζεται καλύτερα στα ανθρώπινα περιβάλλοντα. Εξαιρετικά καλά έχουν αναπτύξει τα πόδια, που τους επιτρέπουν να συρθούν επάνω σε επιφάνειες φτιαγμένες από ξύλο, χαρτί, πλαστικό ή ακόμη και γυαλί.  Τα ενήλικα ζωύφια είναι έτοιμα για δράση μετά από περίπου τέσσερις εβδομάδες όταν βέβαια στον χώρο υπάρχουν θερμόαιμα (άνθρωποι, ζώα). Εάν δεν υπάρχουν, τα ενήλικα ζωύφια των κρεβατιών μπορούν να επιζήσουν για ένα έτος χωρίς σίτιση.

ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΚΟΡΙΩΝ

Η επιβίωση των κοριών εξαρτάται κατά ένα μεγάλο ποσοστό από την θερμοκρασία και την υγρασία. Οι κοριοί αναπτύσσουν μεγάλους πληθυσμούς όταν έχουν τα παρακάτω: Σχετική υγρασία 75-80%. Άμεση πρόσβαση σε νερό. Πληθώρα ρωγμών και μικρών σχισμών σε απόσταση έως 15μ. από τον ξενιστή. Οι κοριοί μεταφέρονται συνήθως και εξαπλώνονται σε νέες θέσεις με την μεταφορά επίπλων ή αποσκευών. Οι κυριότεροι χώροι που θα τους συναντήσουμε είναι : σχισμές πατωμάτων , τοίχων , επίπλων , σε ραφές στρωμάτων , και στις γωνίες των κρεβατιών.

ΚΥΚΛΟΣ ΖΩΗΣ ΚΟΡΙΩΝ

Αυγά: Τα αυγά των κοριών είναι μικροσκοπικά σαν κόκκοι ρυζιού. Παραμένουν κολλημένα στη θέση τους και χρειάζονται 6-10 ημέρες για να εκκολαφθούν.

Νύμφες – 5 στάδια: Πρόκειται για νεαρούς κοριούς πως όμως μπορούν να δαγκώσουν. Καθώς μεγαλώνει ρίχνει το δέρμα του. Πριν από τα γεύματα είναι διάφανα, και σχεδόν δεν φαίνονται, ενώ όταν τραφούν γίνονται κόκκινα. Οι νύμφες, όπως και οι ενήλικες λαμβάνουν τα γεύματα αίματος από θερμόαιμους ξενιστές, όπως οι άνθρωποι, άλλα θηλαστικά και πτηνά στην περίπτωση πάντα που δεν μπορούν να βρουν άνθρωπο ξενιστή.

Ενήλικες: Οι ενήλικες κοριοί έχουν το μέγεθος ενός σπόρου μήλου. Η τυπική διάρκεια ζωής ενός κοριού είναι 6-12 μήνες και μπορεί να επιζήσουν για μεγάλες χρονικές περιόδους χωρίς τροφή. Υπάρχουν και αναφορές πως μπόρεσαν να ζήσουν και πάνω από χρόνο χωρίς τροφή.

ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΟΡΙΩΝ

Μπορούν να κάνουν 5-7 αυγά την ημέρα και 200-500 κατά την διάρκεια της ζωής τους. Οι αρσενικοί κοριοί είναι σεξουαλικά επιθετικοί. Για το λόγο αυτό , τα θηλυκά αφού ζευγαρώσουν 2-3 φορές, μετακινούνται σε νέα περιοχή για την αποφύγουν τα αρσενικά. Το ζευγάρωμα αποτελεί μια μοναδική μορφή συνουσίας και ονομάζεται «τραυματική γονιμοποίηση» με την οποία το αρσενικό διεισδύει στο κοιλιακό τοίχωμα του θηλυκού τα εξωτερικά γεννητικά όργανα του και εγχέει μέσα στην κοιλότητα του σώματος της το σπέρμα του. Στην περίπτωση που ζευγαρώσουν παραπάνω από 9 φορές, ο θηλυκός κοριός μπορεί να πεθάνει. Οι θηλυκοί κοριοί γεννούν σε προστατευμένη θέση (στρώμα ραφές, ρωγμές στα ελατήρια κλπ).

 

ΤΑ ΕΙΔΗ ΤΩΝ ΚΟΡΙΩΝ:

 • κοινοί κοριοί ή οικιακοί κοριοί (Cimex lectularius)
 • τροπικοί κοριοί (Cimex hemipterus)
 • κοριοί των νυχτερίδων (Cimex adjunctus)
 • κοριοί των πουλερικών  (Haematosiphon inodora)

 

ΠΩΣ ΟΙ ΚΟΡΙΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΑΣ;

 

 

Οι κοριοί έρχονται συνήθως στο χώρο μας μέσω ταξιδιωτών, καθώς μεταφέρονται κυρίως με τις αποσκευές, τα ρούχα, τα υφάσματα. Συχνός τρόπος εξάπλωσης είναι και τα μεταχειρισμένα τα έπιπλα. Για αυτό το λόγο μπορεί να βρεθεί παντού όπου γίνεται μεταφορά ρούχων και αποσκευών όπως σε σπίτια, νοσοκομεία, στρατώνες, κατασκηνώσεις, ακόμα και στο καλύτερο ξενοδοχείο. Μπορούν να κρυφτούν παντού, σε αποσκευές, προσωπικά αντικείμενα ή ακόμη και σε εμάς τους ίδιους.

Οι κοριοί έχουν μια εκπληκτική ικανότητα να εξαπλώνονται  χρησιμοποιώντας ανυποψίαστους ανθρώπους και τα υπάρχοντά τους ως φορείς. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα  θα σας βοηθήσει να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες να φέρετε κάποιο σπίτι μαζί σας.

 

Όταν ταξιδεύετε να θυμάστε τα παρακάτω βήματα έτσι ώστε να  αποφύγετε τους κοριούς.

 • Ερευνήστε επιφάνειες για σημάδια μόλυνσης, όπως μικροσκοπικές κηλίδες σκούρου χρώματος σε σεντόνια, στρώματα και ραφές.
 • Σηκώστε και ψάξτε όλες τις κρυψώνες στο στρώμα, στο κρεβάτι και στα έπιπλα. Συνήθως βγαίνουν τη νύχτα για να τραφούν, αλλά κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι πιο πιθανό να βρίσκονται σε ακτίνα 1,5 μέτρου από το κρεβάτι.
 • Τοποθετήστε τις αποσκευές σας σε ένα ράφι αποσκευών μακριά από το κρεβάτι και τον τοίχο, αφού οι κοριοί μπορεί συχνά να κρύβονται πίσω από κεφαλάρια, έργα τέχνης, κορνίζες και ηλεκτρικούς πίνακες.
 • Εξετάστε τις αποσκευές σας προσεκτικά όταν θα βάλετε τα πράγματά σας και όταν επιστρέψετε στο σπίτι. Να μην τις τοποθετείτε πάντα μακριά από το υπνοδωμάτιό σας.
 • Τοποθετήστε όλα τα ρούχα σας από τις αποσκευές σας στο στεγνωτήριο για τουλάχιστον 15 λεπτά στην υψηλότερη ρύθμιση ή μπορείτε και να τα πλύνετε.

 

ΚΡΑΤΗΣΤΕ  ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΡΙΟΥΣ

ΣΗΜΑΔΙΑ ΜΟΛΥΝΣΗΣ ΑΠΟ ΚΟΡΙΟΥΣ, ΘΕΣΕΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ ΚΟΡΙΩΝ

 

Οι κοριοί μπορούν να πολλαπλασιαστούν γρήγορα, οπότε η έγκαιρη ανίχνευση τους είναι σημαντική για να αποτρέψει την ανάπτυξή τους. Όσο μικρότερος είναι ο πληθυσμός τους, τόσο πιο εύκολη είναι η εξόντωσή του. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να εντοπίσουμε οποιαδήποτε πιθανή προσβολή όσο το δυνατόν νωρίτερα.

 

1. ΣΗΜΑΔΙΑ ΜΟΛΥΝΣΗΣ ΑΠΟ ΚΟΡΙΟΥΣ

 • Ζωντανούς κοριούς: Να θυμάστε ότι ένας κοριός θυμίζει το μέγεθος και το σχήμα ενός σπόρου μήλου. Οι ζωντανοί κοριοί είναι πολύ πιθανό να κάθονται ήσυχα (ακίνητοι) στο εσωτερικό μίας ρωγμής ή σχισμής. Οι πρόσφατα εκκολαπτόμενοι κοριοί έχουν μπεζ χρώμα και είναι πολύ δύσκολο να διακριθούν καθώς ακόμα δεν έχουν καταναλώσει αίμα. Οι κοριοί που έχουν τσιμπήσει κάποιον άνθρωπο είναι πιο σκουρόχρωμοι και είναι πιο εύκολα αντιληπτοί. Καθώς ωριμάζουν, οι κοριοί αποκτούν πιο σκούρο χρώμα και είναι πιο εύκολο να διακριθούν.
 • Νεκρούς κοριούς: Οι νεκροί κοριοί εντοπίζονται κυρίως μέσα ή κοντά στη φωλιά τους και συνήθως το σώμα τους είναι αποκομμένο από τα πόδια και τις κεραίες τους.
 • Εκδύματα κοριών: Οι νύμφες των κοριών καθώς αναπτύσσονται και αλλάζουν νυμφικά στάδια αφήνουν εκδύματα που είναι το περίβλημα – κάλυμμα του εξωσκελετού τους. Η παρουσία εκδυμάτων μαρτυρά την παρουσία κοριών.
 • Αυγά Κοριών: Έχουν μήκος μόλις 1 mm και έχουν λευκό χρώμα. Είναι πιο εύκολα ορατά σε σκούρο φόντο ή λείες επιφάνειες. Τα θηλυκά έχουν την τάση να αφήνουν τα αυγά τους κοντά στη φωλιά τους. Το σύμπλεγμα των αυγών είναι μια πολύ καλή ένδειξη ότι υπάρχει ένα γονιμοποιημένο θηλυκό σε κοντινή απόσταση. Τα αυγά πολλές φορές βρίσκονται σε κρυφά σημεία και δεν γίνονται εύκολα ορατά από εμάς.
 • Λεκέδες από περιττώματα Κοριών: Τα περιττώματα εμφανίζονται ως μικρά σκούρα ή μαύρα στίγματα και είναι συχνά το πιο διακριτό χαρακτηριστικό προσβολής από κοριούς. Τα περιττώματα μπορεί να εμφανίζονται ως στερεές σταγόνες ή σαν μία λεπτή στρώση μελανιού. Επίσης είναι πολύ πιθανό τα περιττώματα να εμφανιστούν σαν σκούρες μικρές κηλίδες αίματος στα σεντόνια και τα μαξιλάρια.
 • Τσιμπήματα Κοριών: Τσιμπήματα πάνω στο σώμα μας μπορούν επίσης να υποδεικνύουν την ύπαρξη κοριών, αλλά κόκκινα σημάδια στο δέρμα μας μπορεί να προέρχονται και από αλλού.

2. ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΟΡΙΟΙ

 • Παρουσία κοριών στο στρώμα του κρεβατιού: Γυρίστε ανάποδα το στρώμα και ψάξτε πολύ προσεκτικά φωτίζοντας με τον φακό όλες τις ραφές. Τα κρυφά σημεία όπως οι ραφές, τα κουμπιά και οι πτυχώσεις του στρώματος αποτελούν ιδανικά κρησφύγετα κοριών.
 • Κοριοί στις τάβλες του κρεβατιού: Ψάξτε στα σημεία όπου ενώνονται οι τάβλες με το κρεβάτι και αν είναι δυνατό λύστε το κρεβάτι σε κομμάτια και ψάξτε ανάμεσα σε σχισμές.
 • Κοριοί στο κεφαλάρι του κρεβατιού: Είναι πολύ πιθανό οι κοριοί να βρίσκονται ακόμα και στο προσκέφαλο του κρεβατιού (κεφαλάρι). Αν το κεφαλάρι είναι εντοιχισμένο ξεκρεμάστε το πολύ αργά για να αποφύγετε τυχόν διασκορπισμό των κοριών και επιθεωρήστε το πίσω μέρος του.
 • Κοριοί πίσω από πίνακες: Ξεκρεμάστε όλους τους πίνακες και τις εικόνες από τον τοίχο του υπνοδωματίου. Ψάξτε πολύ προσεκτικά στο πίσω μέρος τους και στις κορνίζες.
 • Κοριοί στα σοβατεπί: Ελέγξτε πολύ προσεκτικά σε ρωγμές τοίχων, σε σχισμές, στα σοβατεπί, στα κενά ενός ξύλινου πατώματος. Οι κοριοί ψάχνουν κρυφά σημεία ώστε να αναπαραχθούν και να γεννήσουν τα αυγά τους.
 • Κοριοί σε πρίζες: Κατεβάστε τον γενικό του ρεύματος από τον πίνακα του σπιτιού. Ψάξτε πολύ καλά σε όλες τις πρίζες του υπνοδωματίου, λύνοντας αρχικά όλες τις τάπες σε περίπτωση που οι κοριοί έχουν εισχωρήσει στο εσωτερικό τους.
 • Κοριοί σε σημεία ανάπαυσης: Κοιτάξτε προσεκτικά γύρω από περιοχές όπου οι άνθρωποι περνούν το χρόνο ανάπαυσης και ξεκούρασης τους, όπως καναπέδες και καρέκλες υπολογιστή. Οι κοριοί είναι πολύ πιθανό να κάνουν φωλιές σε τέτοια σημεία.

Επίσης οι κοριοί συνηθίζουν να βρίσκονται σε διάφορα σημεία του σπιτιού μας όπως τα στρώματα, τα χαλιά, τα πατάκια τα ρούχα μας οι αποσκευές μας, οι τοίχοι, τα έπιπλα όπως κομοδίνα, κρεβάτια ντουλάπες σε ξύλινα πατώματα και άλλες επιφάνειες. Θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις ραφές και τα ελατήρια των στρωμάτων, στις τούφες και τα άκρα των χαλιών. Οι κοριοί δείχνουν μεγάλη ικανότητα να κρύβονται σε εσοχές και οπές στους τοίχους και το πάτωμα και σε σημεία όπως τα σοβατεπί και σε αρμούς από πλακάκια η ξύλινα παρκέ.

 

3. ΤΣΙΜΠΙΜΑΤΑ ΚΟΡΙΩΝ

Οι κοριοί είναι ένα είδος εντόμων που τρέφονται με ανθρώπινο αίμα, συνήθως τη νύχτα. Τα τσιμπήματα τους μπορούν να οδηγήσουν σε διάφορες επιπτώσεις στην υγεία, συμπεριλαμβανομένων δερματικών εξανθημάτων, ψυχολογικών επιδράσεων και αλλεργικών συμπτωμάτων. Τα τσιμπήματα των κοριών μπορούν να οδηγήσουν σε αλλαγές του δέρματος που κυμαίνονται από αόρατες, σε μικρές περιοχές κοκκινίλας, σε προεξέχουσες φυσαλίδες. Τα συμπτώματα μπορεί να διαρκέσουν μεταξύ λεπτών και ημερών για να εμφανιστούν, και υπάρχει κνησμός σε κάθε περίπτωση. Κάποιοι μπορεί να αισθάνονται κουρασμένοι ή να έχουν πυρετό. Συνήθως, ακάλυπτες περιοχές του σώματος επηρεάζονται και συχνά τρία δαγκώματα εμφανίζονται σε μια σειρά. Δεν είναι γνωστό αν με τα τσιμπήματα των κοριών μεταδίδονται μολυσματικές ασθένειες. Σπανιότερα τα τσιμπήματα των κοριών μπορεί να προκαλέσουν νέκρωση του δέρματος ή αγγειίτιδα .

Οι αντιδράσεις των κοριών στο δέρμα μοιάζουν με εκείνες που προκαλούνται από τους ψύλλους και τα κουνούπια. Ψάξτε για αυτά τα σημάδια από το δάγκωμα ενός κοριού:

 • Τοπικές κοκκινίλες με πρήξιμο
 • Τσούξιμο και φαγούρα
 • Εξανθήματα εντοπισμένα σε μια περιοχή
 • Ευθείες γραμμές πολλαπλών δαγκωμάτων (γάζωμα με αποστάσεις 1-3cm)

 

ΠΟΣΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΟΡΙΟΙ;

 

Αναπαραγωγή

 

Τα θηλυκά μπορούν να κάνουν ένα έως πέντε αυγά την ημέρα και 200-500 αυγά στη διάρκεια της ζωής τους. Υπό κανονικές θερμοκρασίες δωματίου και με επαρκή εφοδιασμό σε τροφή, μπορούν να ζήσουν για περισσότερο από 300 ημέρες.

Κοριοί και ασθένειες

Είναι πολύ πιθανό ότι οι κοριοί μπορούν να μεταφέρουν ασθένειες, ωστόσο, δεν είναι γνωστό για τη μετάδοση ασθενειών στους ανθρώπους.

Τσιμπίματα κοριών

Οι κοριοί δεν θεωρούνται υπεύθυνοι για μολυσματικές ασθένειες, η ενόχληση τους περιορίζεται κυρίως στην φαγούρα και στις κοκκινίλες από τα τσιμπήματα τους. Οι κοκκινίλες προκαλούνται από μια αλλεργική αντίδραση στο σάλιο που εκκρίνεται στην πληγή ενώ τρώνε. Δεδομένου ότι οι κοριοί έχουν σχέση και τρέφονται με το αίμα, η καθαριότητα δεν είναι καθοριστικός παράγοντας. Οπουδήποτε από ένα πολυτελές, ακριβό ξενοδοχείο, μέχρι και σε στρατόπεδα μπορεί να υπάρξει προσβολή. Ανάλογα με την δική σας ανοχή στα τσιμπήματα, μπορεί να μην ανακαλύψετε ότι έχετε τσιμπηθεί για μέρες, ενώ μερικοί άνθρωποι το καταλαβαίνουν αμέσως ή μέσα σε λίγες ώρες.

 

Αν υποπτεύεστε κοριούς στον χώρο σας να ξέρετε ότι:

 • Οι κοριοί γενικά τρέφονται σε εκτεθειμένο δέρμα
 • Οι κοριοί δεν μπορούν να τσιμπήσουν δέρμα που είναι καλυμμένο με ρούχα
 • Οι κοριοί τσιμπάνε μόνο την νύχτα
 • Τσιμπήματα από κοριούς την ημέρα γίνονται μόνο αν έχουν να τραφούν για μεγάλη χρονική περίοδο
 • Οι κοριοί τσιμπάνε πολλές φορές δημιουργώντας μία νοητή γραμμή από εξανθήματα (γάζωμα με αποστάσεις 1-3 cm)
 • Οι κοριοί μπορούν να ζήσουν χωρίς να τραφούν από 6 έως 18 μήνες.

 

 Μετά την διαπίστωση της παρουσίας τους, λαμβάνουμε τα παρακάτω μέτρα:

 • Συγκεντρώνουμε όλα τα κλινοσκεπάσματα, καλύμματα, κουρτίνες, κ.λπ. και αφού τα πλύνουμε σε θερμοκρασία μεγαλύτερη των 49 οC, σε συνέχεια τα στεγνώνουμε σε θερμοκρασία άνω των 60 οC για χρόνο μεγαλύτερο των 20 λεπτών.
 • Χρησιμοποιούμε ηλεκτρική σκούπα υψηλής απορροφητικότητας στα καταφύγια των κοριών για να απομακρύνουμε κοριούς και αλλεργιογόνους παράγοντες όπως τα περιττώματά τους.
 • Συλλέγουμε τους κοριούς που βλέπουμε ότι απέμειναν χρησιμοποιώντας κολλώδεις ταινίες.
 • Κλείνουμε με σιλικόνη σχισμές και ρωγμές σε πατώματα, τοίχους, κάσες, κ.λ.π που θεωρούμε καταφύγια κοριών.
 • Εφαρμόζουμε πρόγραμμα καταπολέμησης

 

AΠΑΛΛΑΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΚΟΡΙΩΝ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ EXTERMINATORS 

Με εκπαιδευμένους τεχνικούς και περισσότερα από 70 χρόνια εμπειρίας σε υπηρεσίες παρασιτολογικού ελέγχου, θα διασφαλίσουμε ότι είστε προστατευμένοι από τα παράσιτα. Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε  το σπίτι σας από τα παράσιτα. Θα κάνουμε ό, τι χρειάζεται για να τα κρατήσουμε έξω, έτσι ώστε να μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι γνωρίζοντας ότι σας έχουμε καλύψει.

Επιλέξτε την εταιρία μας και απαιτείστε κάτι περισσότερο από έναν απλό εξολοθρευτή. Έναν εμπειρογνώμονα!

ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ? ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ 24/7. ΚΑΛΕΣΕ ΤΩΡΑ!!

EXTERMINATORS  210 60 10 745