ΑΡΟΥΡΑΙΟΙ

ΑΡΟΥΡΑΙΟΙ

ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΗ ΑΡΟΥΡΑΙΩΝ

ΜΕΘΟΔΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ EXTERMINATORS

Οι εφαρμογές της μυοκτονίας της εταιρείας απολυμάνσεων απεντομώσεων & μυοκτονιών exterminators.gr στην Αθήνα περιλαμβάνουν αιμολυτικά δολώματα ενός γεύματος, πολύ ελκυστικά για τα τρωκτικά χωρίς να μένει δυσάρεστη οσμή των νεκρών ποντικιών καθώς μουμιοποιούνται. Τα μυοκτόνα δολώματα είναι είτε σε μορφή WΑΧ ΒLΟCΚ (κέρινων κύβων) είτε σε μορφή ΡΑSΤΑ (λουκούμι). Τοποθετούνται εντός ειδικών δολωματικών σταθμών  και η χρήση τους γίνεται με όλα τα μέτρα προστασίας και περιορισμών που ορίζονται στην έγκριση κυκλοφορίας των σκευασμάτων.  Μια επιπλέον μέθοδος είναι οι μηχανικές παγίδες  πολλαπλών συλλήψεων. Πρόκειται για παγίδες με κολλητική επιφάνεια που τοποθετούνται στα σημεία διέλευσης των τρωκτικών. Ενδέχεται να πρέπει να συνδυαστούν με δολωματικούς σταθμούς, εάν το πρόβλημα είναι έντονο.

 

Η ΧΡΗΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ, ΜΑΣ ΒΟΗΘΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ. ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ:

Για την Exterminators η πρωταρχική ενέργεια που θα κάνει, για την καταπολέμηση τρωκτικών είναι:

1. Μία λεπτομερής εσωτερική και εξωτερική επιθεώρηση του χώρου με την χρήση ειδικού εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας, όπως τηλεσκοπικές κάμερες, ανιχνευτές κίνησης, φακούς υπεριωδών ακτίνων, θερμόμετρα IR, μετρητές υγρασίας,  κάμερες θερμικής απεικόνισης και άλλα συστήματα ανίχνευσης τρωκτικών όπου μας βοηθά να προσδιορίσουμε που βρίσκονται, σε τι αριθμούς απαντώνται  και τον προσδιορισμό των σημείων εισόδου τους, για την άμεση λήψη μέτρων.

Ανιχνεύουμε σημεία ύποπτα για ύπαρξη τρωκτικών όπως:

 • Ζωντανά τρωκτικά
 • Περιττώματα (Προσδιορισμός του είδους και της πληθυσμιακής αναπαραγωγής)
 • Ίχνη (Αποτυπώματα ποδιών)
 • Κηλίδες και βλέννες ούρων (Στήλες ούρων)
 • Τρύπες (Ενδείξεις φωλιάς)
 • Καταστροφές – Φθορές (Διάρκεια και μέγεθος προσβολής)

2. Μετά την αναγνώριση εφαρμόζεται η μέθοδος καταπολέμησης τρωκτικών στις επικίνδυνες περιοχές και σημεία, περιμετρικά και στο εσωτερικό των κτηριακών εγκαταστάσεων.

3. Επιπλέον, ο τεχνικός μας θα τεκμηριώσει την επίσκεψη και  θα σας  συστήσει τα επόμενα βήματα για να εξασφαλίσουμε  την καλύτερη δυνατή συντήρηση για τον χώρο σας.

Αυτός είναι ο τρόπος της Exterminators

Επικοινωνήστε μαζί μας για να προγραμματίσουμε μια δωρεάν επίσκεψη εφόσον χρειαστεί, και να σας προτείνουμε λύσεις προσαρμοσμένες αποκλειστικά για τον δικό σας χώρο.

 

ΑΡΟΥΡΑΙΟΙ : ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ, ΒΙΟΛΟΓΙΑ, ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ, ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ

 

ΓΕΝΙΚΑ ΟΙ ΑΡΟΥΡΑΙΟΙ

Ο αρουραίος είναι θηλαστικό ζώο που ανήκει στην τάξη των τρωκτικών. Είναι νυκτόβιοι και συνήθως κρύβονται από τους ανθρώπους. Μοιάζει εξωτερικά με τον ποντικό, από τον οποίο ξεχωρίζει όμως εύκολα λόγου του μεγαλύτερου μεγέθους του.  Φέρουν δύο κυνόδοντες στο μπροστινό μέρος του σαγονιού οι οποίοι αναπτύσσονται και επιμηκύνονται συνεχώς με βλαβερές συνέπειες για τα ίδια. Μοναδικός αποτρεπτικός παράγοντας αποτελεί το συνεχές ροκάνισμα σε οποιαδήποτε επιφάνεια. Παρουσιάζουν έντονη αναπαραγωγική δραστηριότητα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Μπορούν να προκαλέσουν μεγάλες καταστροφές σε γεωργικές καλλιέργειες και αποθηκευμένα προϊόντα, να αποδεκατίσουν μικρά ζώα (π.χ. πουλερικά, χοιρίδια), να ζημιώσουν με τον οποιοδήποτε τρόπο τις κατοικίες ακόμα και να επιτεθούν σε ανθρώπους. Ακόμη τα τρωκτικά λόγω του ο τι φέρουν στο σώμα τους πολυάριθμους παθογόνους μικροοργανισμούς αποτελούν σημαντικούς φορείς ασθενειών και παρασίτων τόσο για τον άνθρωπο όσο και για τα ζώα.

 

ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΑ ΕΙΔΗ ΑΡΟΥΡΑΙΩΝ:

 

RATTUS RATTUS

Black Rat ή Roof Rat (Αρουραίος της στέγης)

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Έχει επικρατήσει το όνομα αρουραίος της στέγης επειδή αρέσκεται να κάνει φωλιές στο εσωτερικό των κτιρίων με έμφαση στις στέγες αυτών. Το μήκος του φτάνει τα 15-20cm και το βάρος του τα 150-250g. Το τρίχωμά του είναι συνήθως γκρι εώς μαύρο και φτάνουν στη σεξουαλική ωριμότητα σε 2-5 μήνες ενώ τα θηλυκά γεννούν 4-6 φορές το χρόνο. Έχουν κακή όραση, αλλά οι υπόλοιπες αισθήσεις τους είναι υπεραναπτυγμένες. Είναι φορείς πολλών ασθενειών, όπως βουνωνική πανώλη, τύφος, λεπτοσπείρωση, κυρίως μέσω της επαφής με τα ούρα και τα περιττώματα. Είναι νυχτόβια ζώα. Φτιάχνουν τις φωλιές τους συνήθως στους τελευταίους ορόφους των κτιρίων ενώ προτιμούν την ύπαιθρο αφού εκεί έχουν μεγάλη ποικιλία τροφών, ωστόσο οι αγαπημένες τους είναι οι σπόροι και τα φρούτα.
ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
Προτιμά να ζει και να φωλιάζει σε ξηρό και θερμό περιβάλλον. Οι κυριότεροι χώροι που θα το συναντήσουμε είναι : τα ψηλότερα μέρη εσωτερικά των κτιρίων. Οι σημαντικότερες κρυψώνες σε αυτούς τους χώρους είναι τα σκοτεινά σημεία του χώρου όπως : τρύπες μέσα σε τοίχους, μέσα σε ψευδοροφές , στο μονωτικό υλικό της οροφής και σε οποιοδήποτε σημείο έχει τις κατάλληλες συνθήκες. Είναι παμφάγος και προτιμά κυρίως : φρούτα, σπόρους, λαχανικά, και ποσότητες >20γρ. ημερησίως.
ΚΥΚΛΟΣ ΖΩΗΣ
5 – 10 μικρά σε κάθε γέννα, 3 – 6 γέννες το χρόνο. Η περίοδος κυοφορίας περίπου 3 εβδομάδες.12 – 16 εβδομάδες από τη γέννα μέχρι τη σεξουαλική ωριμότητα. Η διάρκεια ζωής του μπορεί να φτάσει μέχρι και 6 χρόνια
ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ
 Τα νεογνά μετά από διάστημα 42-50 ημερών βρίσκονται σε θέση να αναπαράγουν. Ο ρυθμός αναπαραγωγής τους εξαρτάται από την θερμοκρασία και την ύπαρξη τροφής.

 

 RATTUS NORVEGICUS

The Brown Rat (Nορβηγικός αρουραίος)

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Έχει επικρατήσει το όνομα αρουραίος των υπονόμων λόγω της προτίμησής του στο υπόγειο αποχετευτικό δίκτυο των υπονόμων. Ο Νορβηγικός ποντικός είναι το μεγαλύτερο από τα τρωκτικά των αστικών χώρων αφού το μήκος του φτάνει τα 18-25cm, χωρίς την ουρά. Το τρίχωμά του είναι τραχύ, καφέ με μαύρες σκόρπιες τρίχες. Φτάνουν σε σεξουαλική ωριμότητα σε 2-5 μήνες και  γεννούν 3-6 φορές το χρόνο. Είναι φορείς ασθενειών όπως πανώλη, η οποία μεταδίδεται στα τρωκτικά με τα τσιμπήματα ψύλλων, τύφος, λεπτοσπείρωση, τριχίνωση και σαλμονέλα.
ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
Οι κυριότεροι χώροι που θα το συναντήσουμε είναι : δίκτυα υπονόμων , αποθήκες, στάβλοι , σκουπιδότοποι , υπόγειοι χώροι οικοδομών , στρατόπεδα , λιμάνια. Μπορεί να εισέλθει στις ανθρώπινες κατοικίες μέσω των αποχετευτικών αγωγών και να βγει ακόμη και από τη λεκάνη της τουαλέτας. Είναι παμφάγος και προτιμά κυρίως κρέας και ποσότητες >28γρ. ημερησίως. Είναι εξαιρετικός κολυμβητής και χρειάζεται καθημερινή πρόσβαση σε νερό.
ΚΥΚΛΟΣ ΖΩΗΣ 
7 – 8 μικρά σε κάθε γέννα; 3 – 6 γέννες το χρόνο.Η περίοδος κυοφορίας περίπου 3 εβδομάδες.10 – 12 εβδομάδες από τη γέννα μέχρι τη σεξουαλική ωριμότητα. Η διάρκεια ζωής του είναι 3-4 χρόνια.
ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ
 Κυκλοφορεί όλον τον χρόνο, Τα νεογνά μετά από διάστημα 3 μηνών είναι σε θέση να αναπαράγουν.
MICROTUS ARVALIS
The common vole (Αρουραίος των αγρών)
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Μικρού μεγέθους μέχρι 12εκ.. Κεφάλι ογκώδης, αυτιά μικρά (Microtus), ρύγχος πλατύ και κοντό, ουρά κοντή μέχρι 4εκ. Κοντό και απαλό τρίχωμα με χρώμα υπόξανθο έως καστανό, πόδια κοντά με δυνατά νύχια για σκάψιμο. Ζει κατά αγέλες σε αμμοαργιλώδη εδάφη αγρών. Φωλιές με πολλές εισόδους, εξόδους και στοές που συνδέονται μεταξύ τους.
ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
Τρώνε μεγάλη ποσότητα καρπών δέντρων όπως βελανιδιά, οξιά, μελιά, φλαμουριά, βατομουριά και πλατάνι.Τα μικρά σαλιγκάρια και έντομα είναι σημαντική πηγή τροφής από αργά την άνοιξη μέχρι την αρχή του καλοκαιρού όταν δεν υπάρχουν ακόμα καρποί αλλά υπάρχει μεγάλος αριθμός από έντομα και νύμφες.
ΚΥΚΛΟΣ ΖΩΗΣ 
Η διάρκεια ζωής κυμαίνεται από δύο μέχρι τρείς μήνες αλλά μπορούν να ζήσουν μέχρι και 20 μήνες στη φύση ή δύο και περισσότερα χρόνια στο κλουβί.
ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ
 Οι εποχές αναπαραγωγής είναι Μάρτιος/Απρίλιος με Οκτώβριος/Νοέμβριος και η κυοφορία κρατά περίπου 25 μέρες. Η γούνα βγαίνει μετά την έκτη μέρα. Τα μάτια ανοίγουν την 16η και απογαλακτίζονται όταν είναι περίπου 18 ημερών. Συχνά τα μικρά και οι ενήλικες δεν επιβιώνουν κατά την περίοδο της αναπαραγωγής καθώς τα ενήλικα αρσενικά γίνονται επιθετικά μεταξύ τους και προς τα μικρά, που συχνά διώκονται από τη φωλιά.

 

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΠΡΟΣΒΟΛΗΣ ΑΠΟ ΑΠΥΡΑΙΟΥΣ

 • Ήχοι Ροκανίσματος – στους τοίχους ή κάτω από το δάπεδο καθώς οι αρουραίοι κυκλοφορούν αναστατωμένοι στο χώρο
 • Περιττώματα – Οι αρουραίοι αφήνουν περιττώματα σκούρου χρώματος με σταδιακή λέπτυνση στις άκρες και έχουν μήκος 10-14mm
 • Χαρακτηριστική μυρωδιά – Οι αρουραίοι αφήνουν μυρωδιά που μοιάζει με την μυρωδιά της αμμωνίας, η οποία θα είναι ιδιαίτερα έντονη σε κλειστούς χώρους, όπως σε σημεία κάτω από ντουλάπια
 • Ζημία – Οι αρουραίοι έχουν δόντια που συνεχώς αυξάνονται και έτσι αναγκάζονται να τα ροκανίζουν επάνω σε ξύλο ή πλαστικό ώστε να τα εκλεπτύνουν. Οι αρουραίοι επίσης είναι δυνατόν να προκαλέσουν πυρκαγιά ροκανίζοντας επάνω σε ηλεκτροφόρα καλώδια.
 • Φθορές σε συσκευασίες τροφίμων – Οι αρουραίοι σκίζουν τις συσκευασίες τροφίμων και αφήνουν χαρακτηριστικές ενδείξεις από τα δόντια τους
 • Φωλιά – Οι αρουραίοι κατασκευάζουν φωλιές, σε απόμερα σημεία με ζέστη, χρησιμοποιώντας τεμαχισμένα υλικά από εφημερίδες ή υφάσματα. Στις φωλιές συχνά υπάρχουν νεογνά αρουραίων
 • Τρύπες στο έδαφος – Οι αρουραίοι σκάβουν λαγούμια στους κήπους και ιδιαίτερα σε σωρούς από κοπρόχωμα ή κάτω από προστατευμένα σημεία. Επίσης θα κατασκευάζουν φωλιές σε σημεία όπως κάτω από το ξύλινο δάπεδο της βεράντας
ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ EXTERMINATORS

 

 

Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΝΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΜΥΟΚΤΟΝΙΑΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΥΣΤΗΡΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ

Με εκπαιδευμένους τεχνικούς και περισσότερα από 70 χρόνια εμπειρίας σε υπηρεσίες παρασιτολογικού ελέγχου, θα διασφαλίσουμε ότι είστε προστατευμένοι από τα παράσιτα. Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε  το σπίτι ή την επιχείρησή σας από τα παράσιτα. Θα κάνουμε ό, τι χρειάζεται για να τα κρατήσουμε έξω, έτσι ώστε να μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι γνωρίζοντας ότι σας έχουμε καλύψει.

Οι τεχνικοί της Exterminators γνωρίζουν και κατανοούν τις συνήθειες του κάθε είδους των τρωκτικών και διαθέτουν μια σειρά από πανίσχυρα τρωκτικοκτόνα για να αντιμετωπίσουν τα τρωκτικά αποτελεσματικά και να διασφαλίσουν ότι το πρόβλημα έχει αντιμετωπιστεί πλήρως με τους καλύτερους και ασφαλέστερους τρόπους.

Επιλέξτε την εταιρία μας και απαιτείστε κάτι περισσότερο από έναν απλό εξολοθρευτή. Έναν εμπειρογνώμονα!

ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ? ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ 24/7. ΚΑΛΕΣΕ ΤΩΡΑ!!

EXTERMINATORS  210 60 10 745