ΣΑΡΑΚΙΑ

ΣΑΡΑΚΙΑ

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΣΑΡΑΚΙΟΥ

ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ EXTERMINATORS

 

Αν δεν λάβουμε τα μέτρα μας, το σαράκι μπορεί να δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στο ξύλο. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να δράσουμε προληπτικά και θεραπευτικά ώστε να διασώσουμε το πολύτιμο ξύλο μας και να εμποδίσουμε τα έντομα να προσβάλλουν και τα υπόλοιπα ξύλα του χώρου μας. Η εταιρεία απολυμάνσεων απεντομώσεων & μυοκτονιών exterminators.gr στην Αθήνα αντιμετωπίζει το σαράκι στοχεύοντας σε κάθε περίπτωση στο πρώτο στάδιο της ανάπτυξης του εντόμου. Η κάθε θεραπεία για το σαράκι εξατομικεύεται ανάλογα με παράγοντες που είναι μοναδικοί για το χώρο σας και την κάθε περίπτωση.

Γενικά οι εφαρμογές πραγματοποιούνται με χρήση υγρών ενέσιμων εντομοκτόνων στο εσωτερικό των στοών, που έχουν διαμορφωθεί από τα ξυλοφάγα έντομα, στο ξύλο ώστε να διασφαλιστεί μία εστιασμένη καταπολέμηση. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθούν και νεφελοψεκαστήρες σε κλειστούς χώρους, επίχρισμα με gel που διεισδύει έως και 5-6 εκατοστά στο εσωτερικό του ξύλου και θανατώνει το έντομο, ή ακόμα και υποκαπνισμός όπου διαπερνά τη μάζα του ξύλου και θανατώνει όλα τα στάδια ανάπτυξης των εντόμων.

 

Η ΧΡΗΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΠΑΡΑΣΙΤΩΝ, ΜΑΣ ΒΟΗΘΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ. ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ:

Για την Exterminators η πρωταρχική ενέργεια που θα κάνει, για την καταπολέμηση σαρακιού είναι:

 • Ένας τεχνικός της Exterminators εκτελεί εκτενή εσωτερική και εξωτερική επιθεώρηση του χώρου, για να επιβεβαιωθεί η έκταση και ο χώρος της προσβολής. Με την χρήση ειδικού εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας, όπως τηλεσκοπικές κάμερες, ανιχνευτές κίνησης, φακούς υπεριωδών ακτίνων, κάμερες θερμικής απεικόνισης, θερμόμετρα IR, μετρητές υγρασίας και άλλα συστήματα ανίχνευσης, μας βοηθά στην διαπίστωση της παρουσίας τους για την άμεση λήψη μέτρων.
 • Μετά την αναγνώριση των παρασίτων εφαρμόζεται η μέθοδος καταπολέμησης στις επικίνδυνες περιοχές και σημεία, περιμετρικά, στο εσωτερικό των κτηριακών εγκαταστάσεων και επεμβαίνουμε στην περιοχή για να απομακρύνουμε τυχόν  κρυμμένα παράσιτα  και τα αυγά τους με ειδικά εντομοκτόνα.
 • Επιπλέον, ο τεχνικός μας θα τεκμηριώσει την επίσκεψη και  θα σας  συστήσει τα επόμενα βήματα για να εξασφαλίσουμε  την καλύτερη δυνατή συντήρηση για τον χώρο σας.

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΤΗΣ EXTERMINATORS

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΣΑΡΑΚΙΟΥ ΜΕ ΘΕΡΜΙΚΗ ΚΑΜΕΡΑ

Εντοπίστε την προσβολή από σαράκι με ακρίβεια χωρίς ανώφελες βλάβες! 

Ανακαλύψτε τι κρύβεται πίσω από τους τοίχους σας και άλλες επιφάνειες, οι οποίες δεν θα μπορούσαν να γίνουν ορατές με γυμνό μάτι, φτάνοντας στην ρίζα του προβλήματος!

Αναγνωρίζουμε τυχόν σημάδια ενεργών επιβλαβών οργανισμών, την έντονη δραστηριότητά τους, πιθανά σημεία εισόδου τους αλλά και πηγές υγρασίας που μπορεί να τα προσελκύσουν στην ιδιοκτησία σας. Η εύρεση κρυφών εστιών  και η αφανής  δραστηριότητα των παρασίτων  μπορεί να είναι δύσκολη. Αλλά επιθεωρώντας  τους χώρους με τη θερμική κάμερα είναι εύκολο πλέον να εντοπίσουμε αυτές τις εστίες και να χρησιμοποιήσουμε το αποτελεσματικότερο πρόγραμμα εξάλειψής τους. Η τεχνολογία θερμικής απεικόνισης μας επιτρέπει να παρέχουμε ακριβείς αναφορές σε κάθε περιοχή της ιδιοκτησίας. Μάθετε περισσότερα>>

 

Η ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗ ΑΜΥΝΑ ΣΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΑΡΑΚΙ!

 Με πάνω από 70 χρόνια εμπειρίας και άριστα εκπαιδευμένους τεχνικούς, η Exterminators είναι η εταιρεία στην οποία μπορείτε να εμπιστευτείτε για να προστατέψετε το σπίτι σας από το σαράκι. Με την εμπειρία που έχουμε αποκτήσει και με τις περιπτώσεις που έχουμε αντιμετωπίσει σε Ελλάδα και Κύπρο δίνουμε εγγύηση καταπολέμησης 100% και παρακολουθούμε την πορεία της απεντόμωσης επ’ αορίστου χρόνου.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να προγραμματίσουμε μια δωρεάν επίσκεψη εφόσον χρειαστεί, και να σας προτείνουμε λύσεις προσαρμοσμένες αποκλειστικά για τον δικό σας χώρο.

 

ΣΑΡΑΚΙ: ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ,  ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ,  ΚΥΚΛΟΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ  ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ

ΓΕΝΙΚΑ ΤΟ ΣΑΡΑΚΙ

Το σαράκι υπάρχει στην φύση και βρίσκεται παντού αφού είναι μέρος της τροφικής αλυσίδας, καταναλώνοντας το σάπιο ξύλο ή το ξύλο που μπορεί να προέρχεται από άρρωστα δένδρα, σπασμένους κλάδους, κλπ. Όταν αναφερόμαστε στο σαράκι στην πραγματικότητα αναφερόμαστε σε μία μεγάλη ομάδα διαφορετικών ειδών εντόμων. Κυρίως κολεοπτέρων (σκαθάρια), η προνύμφη των οποίων τρέφεται με το ξύλο, και το καταστρέφει κάνοντας στοές στο εσωτερικό του.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Είναι το πιο κοινό έντομο στη χώρα μας (Anobium punctatum). Αυτό το μικρό κυλινδρικό σκαθάρι, μήκους 4 έως 6 mm, είναι κόκκινο καφέ και φέρει ανοίγματα στην πλάτη σε επιμήκεις γραμμές. Τα τρία τελευταία τμήματα των κεραιών του είναι μακρύτερα από τα υπόλοιπα άλλα. Η νύμφη είναι κρεμ-άσπρη με σκούρες καφέ σιαγόνες και έχει μια διπλή σειρά από αγκάθια στην πλάτη. Το κοινό σαράκι έχει δύο σκληρά εξωτερικά φτερά.

ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
Τα ξυλοφάγα έντομα προσβάλουν έπιπλα , αντικείμενα από ξύλο, ακόμα και ξύλινες κατασκευές κτιρίων. Οι προνύμφες που τρέφονται κάνουν και το μεγαλύτερο μέρος της ζημίας στο ξύλο, και όταν φτάσουν στο στάδιο των ενηλίκων, αναδύονται μέσα από στρογγυλές οπές εξόδου, που ενδέχεται να δημιουργηθούν με το μάσημα  του ξύλου. Ενήλικα έντομα ορισμένων ειδών βγαίνουν στην επιφάνεια μέσω οπών ακόμα και από γύψο, πλαστικό, αλλά και μαλακά μέταλλα που θα μπορούσαν να καλύψουν το υποκείμενο ξύλο.

ΚΥΚΛΟΣ ΖΩΗΣ

Το σαράκι έχει τέσσερα στάδια ανάπτυξης: αυγό – προνύμφη – νύμφη – ενήλικο έντομο. Στη ουσία τα ενήλικα έντομα γεννούν τα αυγά τους μέσα στο εσωτερικό ξύλινων επιφανειών, όπως πατώματα, έπιπλα, δομική ξυλεία. Μόλις εκκολαφθεί η προνύμφη αρχίζει να τρέφεται από το ξύλο. Παραμένει στο εσωτερικό για χρόνια τρώγοντας το ξύλο και σχηματίζοντας τούνελ. Μόλις η προνύμφη ωριμάσει και μεγαλώσει σε μέγεθος κινείται προς την επιφάνεια για να βγει από το κουκούλι ως ενήλικο έντομο.

ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ
Τα ενήλικα σκαθάρια ξεπροβάλουν την άνοιξη ζευγαρώνουν και αμέσως εναποθέτουν τα αυγά τους. Το θηλυκό ροκανίζει μια μικρή ποσότητα ξύλου για τον υπολογισμό της περιεκτικότητας του αμύλου και της υγρασίας και δεν εναποθέτει τα αυγά αν το άμυλο είναι μικρότερο του 3%.Εναποθέτουν τα αυγά τους μέσα στους πόρους στο μαλακό μέρος του ξύλου. Τα περισσότερα είδη γεννούν περίπου 50 αυγά.

 

ΤΟ ΣΑΡΑΚΙ ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΕ 5 ΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗ:

 

 

Anobium Punctatum

Common furniture beetle (Κοινό ελληνικό σαράκι)

 

 

Μορφολογία: Τέλειο: 2,5-6χιλ., κυλινδρικό, κοκκινωπό – σκοτεινό καστανό με λεπτές, κοντές κίτρινες τρίχες. Πετά πιο πολύ το άρρεν. Προνύμφη: 6-7χιλ., γκριζόλευκη με λεπτές τρίχες. Καθώς μεγαλώνει, αποκτά σχήμα C (κυρτό). Περνά όλη τη ζωή της μέσα στο ξύλο.

Βιολογικός κύκλος: 2-4 χρόνια. Σε 20-22C και 80-90%, τα τέλεια ζουν 20-25 ημέρες. Ωοτοκούν σε ανώμαλες επιφάνειες αρκετά ώριμου ξύλου. Η προνύμφη πρώτου σταδίου, κάνει στοά μέσα και κατά μήκος της επιφάνειας του ξύλου. Όταν αναπτυχθεί, μόλις κάτω από την επιφάνεια δημιουργεί θάλαμο για νύμφωση. Μετά από 2 έως 8 εβδομάδες βγαίνει το τέλειο τρυπώντας το λεπτό στρώμα ξύλου επάνω από τον θάλαμο.

Προσβολές: Στοές κυκλικές, διαμέτρου 1-2χιλ., γεμάτες αμμώδες πριονίδι (των Lyctus είναι μαλακό) που περιέχει και περιττώματα (κωνικά στο ένα άκρο και απότομα κομμένα στο άλλο). Είναι συνήθως έντομο των επίπλων παντός ξύλου, σε συνθήκες με υψηλή σχετική υγρασία και θερμοκρασία.

 

Hylotrupes Bajus 

House longhorn beetle (Υλότρυπος των κατοικιών)

 

 

Μορφολογία: Τέλειο: Μήκος σώματος 5-6χιλ, στα άρρενα, και 8-12χιλ, στα θήλεα, με μακριές κεραίες, γκριζόμαυρο ή καστανόμαυρο με 3 γκρι εγκάρσιες ταινίες σε κάθε έλυτρο. Το σώμα καλύπτεται από γκριζοκίτρινο τρίχωμα. Προνύμφη: Μέχρι 31χιλ., επιμήκης, σαρκώδης, γκριζόλευκη ή ανοιχτοκίτρινη με ισχυρές γνάθους.

Βιολογία: Ο βιολογικός κύκλος διαρκεί από 3 έως και 15 έτη. Τα τέλεια εμφανίζονται από Μάιο μέχρι και τον Αύγουστο και ζουν 1 έως 3 εβδομάδες. Γεννά σταδιακά 200-400 ωά σε σχισμές του ξύλου. Η προνύμφη ζει από 2 ως και 7-8 χρόνια. Οι οπές εξόδου των τέλειων είναι μεγάλες (μέχρι και 20χιλ.) και ωοειδείς.

Προσβολές: Προσβάλλει από ζώντα δένδρα μέχρι ξηρό επεξεργασμένο ξύλο. Προτιμά μαλακή ξυλεία (πεύκο, έλατο) με χαμηλή περιεκτικότητα σε υγρασία που χρησιμοποιείται στις κατοικίες.

 

Nicobium Castaneum

Library beetle (Σαράκι βιβλιοθηκών)

 

 

Μορφολογία: Τέλειο: Σώμα κυρτό, μήκος 4-6χιλ., χρώμα καστανόξανθο με τριχωτά πόδια και σώμα. Κεραίες αρκετά μακριές, με τρία τελευταία άρθρα μεγαλύτερα. Προνύμφη: Σώμα 5-7. μήκος, λευκοκίτρινο, κυρτό με μικρές τρίχες. Κεφάλι με ισχυρές καστανόχρωμες γνάθους. Πόδια ευκρινή.

Βιολογικός κύκλος: Τα τέλεια πετούν από την Άνοιξη μέχρι τον Σεπτέμβριο, αλλά περισσότερο Ιούλιο και Αύγουστο. Τότε, παρατηρούμε και το πριονίδι στις προσβεβλημένες επιφάνειες. Γεννά κατά μέσον όρο 30 ωά σε ανωμαλίες του υποστρώματος ή σε παλαιές στοές. Στοές με πλάγιες διακλαδώσεις στο σομφό και στο εγκάρδιο ξύλο. Οι οπές εξόδου των τέλειων είναι σχεδόν κυκλικές.

Προσβολές: Παλαιά έπιπλα, ξυλεία, εικόνες, σπάνια πολύτιμα βιβλία, χαρτόνια, πάπυρους. Κυρίως σε θερμαινόμενους χώρους κατοικιών, αποθηκών, μουσείων κ.α.

 

Bostrychus Capucinus

The oak powder-post beetle (Καπουτσίνος) 

 

 

Μορφολογία: Τέλειο: 8-14χιλ., επίμηκες, κυλινδρικό. Κεφάλι και θώρακας μαύρα. Έλυτρα ζωηρό κόκκινο. Προνύμφη: Λευκή, άποδη, μαλακή, 12-15χιλ.

Βιολογικός κύκλος: 1 έτος αλλά σε δυσμενείς συνθήκες, παρατείνεται και άνω των 5. Πάντως για να ολοκληρώσει τον κύκλο, χρειάζεται μια κρύα χειμερινή περίοδο. Οι προνύμφες ορύσσουν στοές μέσα στο ξύλο και η ώριμη, κοντά στην επιφάνεια του ξύλου όπου και νυμφώνεται, Στοές διαμέτρου 5χιλ. Το τέλειο ανοίγει στοά προς τα έξω, παρασύροντας και πριονίδι. Οπή εξόδου χαρακτηριστικά στρογγυλή. Πετάει μόνο την Άνοιξη.

Προσβολές: Από το δάσος, νεκρά ή κομμένα δένδρα βελανιδιάς και καστανιάς. Όταν η ξυλεία αυτή γίνει πατώματα ή άλλα αντικείμενα, το έντομο καταλήγει στις κατοικίες όπου προκαλεί μεγάλες ζημιές. Θεωρείται ”πολυξυλοφάγο”

 

Xestobium Rufovillosum

The death-watch beetle (Ρολόι του  θανάτου)

 

 

Μορφολογία: Τέλειο: 5-7χιλ., κόκκινο – καστανό προς σκούρο γκρι-καστανό με σχέδια από γκριζοκίτρινες τρίχες. Κεραίες με 11 άρθρα (τα 3 τελευταία φαρδύτερα). Δεν πετά. Προνύμφη: 8-12χιλ., ωχροκίτρινη με μαύρες γνάθους και οφθαλμούς (από δύο σκούρα σημάδια σε κάθε πλευρά, στο A, punctatum από ένα).

Βιολογικός κύκλος: 1-10 χρόνια. Το τέλειο διαχειμάζει στη στοά μέχρι την επόμενη άνοιξη και εμφανίζεται Απρίλιο μέχρι Ιούλιο. Γεννάει από 60 έως 200 ή και περισσότερα ωά, από 1 έως 2-4 σε οπές, σχισμές ή ανωμαλίες του ξύλου.

Προσβολές: Οι προνύμφες προτιμούν σκληρά ξύλα (ιτιά, βελανιδιά) και ξύλο προσβεβλημένο από ξυλοφάγους μύκητες. Η εξάπλωσή του εξαρτάται πολύ από από την μεταφορά ξυλείας και επίπλων με προνύμφες σε σανίδες παλαιάς βελανιδιάς ή ιτιάς.

 

 

ΠΩΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΤΟ ΣΑΡΑΚΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ;

Το σαράκι μπορεί να μπει στο σπίτι έμμεσα και άμεσα. Έμμεσα εννοούμε με την δραστηριότητα των ανθρώπων που άθελά τους μεταφέρουν εντός του σπιτιού ξύλα προσβεβλημένα με σαράκι σε μεγάλους πληθυσμούς όπως:

 • Σε ήδη προσβεβλημένη δομική ξυλεία κατά την κατασκευή ή ανακαίνιση του σπιτιού
 • Με τα ξύλα για το τζάκι και την αποθήκευσή τους εντός του σπιτιού
 • Με την μεταφορά παλαιών ξύλινων επίπλων από σπίτι σε σπίτι
 • Με τη μεταφορά ξύλινων υλικών (π.χ. κάδρα, κοφίνια, καλάθια, εικόνες, καφάσια κλπ.)

 

ΣΑΡΑΚΙ : ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΣΒΟΛΗΣ

 

Τα πρώτα σημάδια σαρακιού:

 

 

1. Μικρές τρύπες στο ξύλο: στρογγυλές οπές που φαίνονται καλοσχηματισμένες, καθαρές και φρέσκιες

 

 

 

2. Σχηματισμένες σήραγγες, τούνελ στις ξύλινες επιφάνειες

 

 

 

 

3. Λεπτή σκόνη –πούδρα-  που πέφτει από τις τρύπες εισόδου και συσσωρεύεται σε μικρούς σωρούς

 

 

4. Συνεχόμενος ήχος «τριξίματος» προερχόμενος από το εσωτερικό, όπου το σαράκι δρα τρώγοντας το ξύλο

5. Κατεστραμμένη ή αδύναμη επιφάνεια του ξύλου

6. Ετοιμόρροπο, σαθρό ξύλο – συνήθως εντοπίζεται γύρω από γωνίες ή στην άκρη των δοκαριών ή του πατώματος

7. Νεκρά ή ζωντανά έντομα. Τα ζωντανά εμφανίζονται συνήθως από Μάιο έως Οκτώβριο

8. Αυγά συνήθως δεν είναι εμφανή με γυμνό μάτ

9. Προνύμφες σαρακιού – συνήθως σε μπεζ χρώμα

Συχνά σημεία εμφάνισης ξυλοφάγων εντόμων είναι σε ξύλινα πατώματα, σκεπές, σκάλες, έπιπλα – ιδιαίτερα παλιά αντικείμενα, πέργκολες, δοκάρια και δομική ξυλεία και γενικά όπου υπάρχει φυσικό ξύλο. Σε σοφίτες και παλιά σπίτια. Φυσικά ξύλα που δεν έχουν υποστεί κατάλληλη επεξεργασία προστασίας ή που η προστασία έχει φθαρεί και φύγει με τον καιρό.

Χαρακτηριστικό του Σαρακιού είναι ότι μπορεί να προσβάλει εκτός από τα δένδρα και τους θάμνους. Την αποθηκευμένη ξυλεία καθώς και οτιδήποτε είναι φτιαγμένο από κατεργασμένο ξύλο όπως έπιπλα, πατώματα, σκεπές, έργα τέχνης, τέμπλα εκκλησιών, βάρκες θαλάσσης κλπ. Τα προσβεβλημένα ξύλα από Σαράκι έχουν τις χαρακτηριστικές στρογγυλές τρύπες στην εξωτερική τους επιφάνεια. Οι τρύπες αυτές είναι η αρχή των στοών που κάνουν οι προνύμφες των εντόμων αυτών τρεφόμενες στο εσωτερικό του ξύλου. Χαρακτηριστικό είναι ότι από τις τρύπες βλέπουμε να πέφτει κάτι σαν πριονίδι που όμως είναι τα περιττώματα του εντόμου που έχουν υπόλευκο χρώμα και βλεννώδη υφή.

Χαρακτηριστικό επίσης της έντονης προσβολής από Σαράκι που υποδηλώνει και την αναπαραγωγή του εντόμου είναι ο χαρακτηριστικός θόρυβος «τσικ τσικ». Τον θόρυβο αυτό κάνουν τα ακμαία έντομα με τα έλυτρά τους ώστε να συνευρεθούν το αρσενικό με το θηλυκό με σκοπό να ζευγαρώσουν. Όταν ακούτε αυτόν το θόρυβο στο εσωτερικό ενός χώρου σημαίνει πως αυτά τα έντομα έχουν κάνει τουλάχιστον ένα κύκλο αναπαραγωγής, έχουν ενηλικιωθεί και ετοιμάζονται να γεννήσουν τα αυγά τους.

 

 

ΤA ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ EXTERMINATORS

Οι εκπαιδευμένοι επαγγελματίες μπορούν να εντοπίσουν τις υπάρχουσες παρασιτώσεις και να σας βοηθήσουν να αποφύγετε μελλοντικά προβλήματα. Η συνεργασία μαζί μας ,σας προσφέρει:

 

 • Κορυφαία τεχνολογία
 • Πάνω από 70 χρόνια εμπειρίας ελέγχου ξυλοφάγων εντόμων
 • Κορυφαίους εμπειρογνώμονες στις επιθεωρήσεις επιβλαβών οργανισμών
 • Γραπτή εγγύηση οριστικής καταπολέμησης 100% επ΄ αορίστου χρόνου.
 • Κάλυψη σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο

 

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ  ΚΑΙ ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΣΑΣ. 

Επικοινωνήστε μαζί μας και οργανώστε μια δωρεάν επιθεώρηση του σπιτιού σας από έναν υπεύθυνο επιστήμονα της Exterminators, ο οποίος θα σχεδιάσει ένα προσαρμοσμένο πρόγραμμα θεραπείας που θα ταιριάζει στις ανάγκες σας.

ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΟ ΣΑΡΑΚΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΡΕΨΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ

ΚΑΛΕΣΤΕ ΤΩΡΑ!!

 

ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ? ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ 24/7. 

EXTERMINATORS  210 60 10 745