ΠΤΗΝΑ

ΠΤΗΝΑ

ΑΠΩΘΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΝ

ΟΙ ΜΕΘΟΔΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ EXTERMINATORS

Η θανάτωση των  & περιστεριών απαγορεύεται από τη νομοθεσία για αυτό μόνο απωθητικά μέτρα μπορούμε να πάρουμε. Υπάρχουν όμως τρόποι για προστασία από τα πτηνά και αντιμετώπισης αυτών, με τη χρήση μεθόδων που τα απομακρύνουν με ειδικά απωθητικά σκευάσματα τα οποία χρησιμοποιούνται στις εργασίες  προστασίας των εξωτερικών χώρων από τα πτηνά. Η απώθηση τους γίνεται με διάφορους τρόπους (αφού πρώτα καθαρίσουμε τον χώρο από τα περιττώματα) όπως ειδικά σκευάσματα σε κοκκώδη ή υγρή μορφή, τοποθέτηση ειδικών απωθητικών ακίδων, συρμάτινων σπιράλ ή χορδών, συσκευές με υπέρηχους ή κραυγές αρπαχτικών, με οπτικό απωθητικό σε μορφή gel αλλά και με την τοποθέτηση ειδικού πλέγματος.

 

Για την exterminators.gr εταιρεία απολυμάνσεων απεντομώσεων & μυοκτονιών στην Αθήνα, η πρωταρχική ενέργεια για την απώθηση πτηνών είναι:

 • Ένας τεχνικός της Exterminators εκτελεί εκτενή  εξωτερική επιθεώρηση του χώρου, για να επιβεβαιωθεί η έκταση και ο χώρος της προσβολής.
 • Μετά την αναγνώριση της έκτασης και του χώρου προσβολής, εφαρμόζεται η μέθοδος απώθησης στις επικίνδυνες περιοχές και σημεία, περιμετρικά των κτηριακών εγκαταστάσεων.
 • Επιπλέον, ο τεχνικός μας θα τεκμηριώσει την επίσκεψη και  θα σας  συστήσει τα επόμενα βήματα για να εξασφαλίσουμε  την καλύτερη δυνατή συντήρηση για τον χώρο σας.

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΤΗΣ EXTERMINATORS

Επικοινωνήστε μαζί μας για να προγραμματίσουμε μια δωρεάν επίσκεψη εφόσον χρειαστεί, και να σας προτείνουμε λύσεις προσαρμοσμένες αποκλειστικά για τον δικό σας χώρο.

 

ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΝ (ΠΤΗΝΩΝ)

 

ΓΕΝΙΚΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ

Τα περιστέρια δραστηριοποιούνται όλο το χρόνο, αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία καθώς φέρουν πολλές ασθένειες και πολλά εκτοπαράσιτα. Ακόμη τα περιττώματά τους λόγω των οξέων που έχουν προκαλούν διάβρωση σε μάρμαρα και γρανίτες , ενώ όχληση προκαλεί το χαρακτηριστικό γουργουρητό που κάνουν καθώς φουσκώνουν το λαιμό τους.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Τα περιστέρια, ή αγριοπερίστερα των βράχων όπως τα ονόμαζε ο Δαρβίνος, είναι πτηνά της οικογένειας των περιστερίδων. Τα περιστέρια έχουν σταχτί χρώμα , μια μαύρη ταινία στην άκρη της ουράς και δύο μαύρες ταινίες στις φτερούγες. Χαρακτηριστικό τους είναι οι πρασινοπορφυρές μεταλλικές ανταύγειες στο λαιμό. Το μήκος του σώματος είναι 31-34cm με άνοιγμα πτερύγων 63-70 cm. Το βάρος του είναι 230-370 gr.

ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
Τα περιστέρια ζουν κατά πολυάριθμα σμήνη, είναι προσκολλημένα στις συνήθειές τους και στην αιχμαλωσία προσαρμόζονται εύκολα. Τρέφονται με σπόρους, πράσινη ταγή, οικιακά υπολείμματα στις πόλεις και γύρω από αυτές, κοντά στους τόπους φωλιάσματος.

ΚΥΚΛΟΣ ΖΩΗΣ
Τα περιστέρια φτιάχνουν φωλιές χρησιμοποιώντας ξερά κλαράκια στην φύση σε βράχους, ενώ σε αστικό περιβάλλον σε εσοχές κτιρίων. Εκεί αποθέτουν τα αυγά τους, τα οποία φροντίζουν και οι δύο γονείς. Όχι μόνον τα επωάζουν εναλλάξ, αλλά και τα δύο φύλα εκκρίνουν από τον οισοφάγο τους ένα ειδικό υγρό ώστε να τα ταΐζουν επίσης εναλλάξ. Συγκεκριμένα, τόσο το αρσενικό όσο και το θηλυκό διαθέτουν οισοφάγο με πολύ ευρύ πρόλοβο, τα τοιχώματα του οποίου διογκώνονται κατά την επώαση, οπότε και αναπτύσσονται οι αδένες της περιοχής. Κατά την επώαση οι αδένες εκκρίνουν ένα γαλακτώδες υγρό που αποτελεί και την πρώτη τροφή των νεοσσών για τις πρώτες ημέρες ενώ μετά την 9-11η ημέρα αντικαθίσταται σταδιακά με σπόρους που εξεμούν και ο νεοσσός τους τρώει απευθείας από το στόμα του γονέα . Ο νεοσσός εγκαταλείπει τη φωλιά τέσσερις έως έξι εβδομάδες μετά τη γέννησή του. Τα περισσότερα είδη μπορούν να ζήσουν από 12 έως 15 χρόνια, τα οποία περνούν κατά κανόνα ζευγαρωμένα με ένα ταίρι. Γεννούν από 5 έως 7 φορές το χρόνο ένα ή δύο αυγά.

ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ
Τα περιστέρια βρίσκονται στην κορυφή της αναπαραγωγής τους τον Μάρτιο-Ιούλιο. Αφού ζευγαρώσουν , σε διάστημα 2 εβδομάδων γεννά το θηλυκό 2 αυγά τα οποία δεν εκκολάπτονται ταυτόχρονα. Τα αυγά εκκολάπτονται σε διάστημα 2-3 εβδομάδων. Οι νεοσσοί που προκύπτουν τρέφονται με ένα είδος ρευστού υγρού σαν γάλα 2 φορές την ημέρα ενώ καθώς μεγαλώνουν η διατροφή τους συμπληρώνεται και από άλλη τροφή. Τα νεαρά περιστέρια εγκαταλείπουν τη φωλιά τους μετά από 1 μήνα περίπου , ενώ είναι έτοιμα για αναπαραγωγή μετά από 1 χρόνο. Οι φωλιές τους είναι κατασκευασμένες από ξηρή βλάστηση.

 

ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΑ ΕΙΔΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΝ (ΠΤΗΝΩΝ):

 

COLUMBIA LIVIA

(Tο αγριοπερίστερο)

 

ΕΜΦΑΝΙΣΗ

 • 32 cm μήκος.
 • Μπλε-γκρι χρώμα (παρότι υπάρχουν κι άλλα χρώματα που είναι συνηθισμένα).

ΚΥΚΛΟΣ ΖΩΗΣ

 • 2 – 3 γέννες τον χρόνο, με 2 αυγά σε κάθε σύλληψη.
 • Περίοδος επώασης, 17 – 19 ημέρες.
 • Τα μικρά πτηνά περνούν 35 – 37 ημέρες στην φωλιά.

ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ

 • Τρέφεται με σπόρους, πράσινη ταγή, οικιακά υπολείμματα στις πόλεις και γύρω από αυτές, κοντά στους τόπους φωλιάσματος.
 • Φωλιάζει σε γεισώματα.

 

STREPTOPELIA DECAOCTO

 (Η δεκαοκτούρα)

 

ΕΜΦΑΝΙΣΗ

 • 27 cm μήκος.
 • Κίτρινο-καφέ – γκρι με μια στενή μαύρη λωρίδα στον αυχένα.

ΚΥΚΛΟΣ ΖΩΗΣ

 • 2 – 4 γέννες τον χρόνο, με 2 αυγά σε κάθε σύλληψη.
 • Περίοδος επώασης, 14 – 15 ημέρες.
 • Τα μικρά πτηνά περνούν 15 – 19 ημέρες στην φωλιά.

ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ

 • Τρέφεται με σπόρους, δημητριακά κοντά στους τόπους φωλιάσματος.
 • Φωλιάζει σε δέντρα και φυλλώματα.

 

ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΠΑΘΟΓΟΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ

 

Πολλά περιστέρια είναι φορείς διαφόρων παθογόνων οργανισμών και μπορεί να μεταδίδουν, κυρίως μέσω των περιττωμάτων τους αλλά και μέσω απλής επαφής, διάφορες ασθένειες σε ανθρώπους και ζώα, όπως μυκητώδεις μολύνσεις (π.χ. κρυπτοκοκκίαση, ιστοπλάσμωση, σαλμονέλα) και άλλες παθήσεις (π.χ. ψιττάκωση και εγκεφαλίτιδα).

Οι ακαθαρσίες με τις οποίες γεμίζουν τον τόπο εγκατάστασής τους δημιουργούν αρνητική εικόνα (βρωμιάς, εγκατάλειψης και δυσοσμίας) για τις θιγόμενες περιοχές αλλά η επιβάρυνση δεν είναι μόνο αισθητική. Ο θόρυβος που κάνουν είναι για πολλούς ιδιαίτερα ενοχλητικός. Κατασκευαστικές λεπτομέρειες αρκετών κτηρίων (εσοχές, προεξοχές, εξωτερικές σωληνώσεις, κ.λπ.) λειτουργούν ως χώρος προσέλκυσης και καταφυγίου περιστεριών, δυσχεραίνοντας τις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας των ενοίκων τους ή και δημιουργώντας κινδύνους υγείας.

 

ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΝ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ EXTERMINATORS

Με εκπαιδευμένους τεχνικούς και περισσότερα από 70 χρόνια εμπειρίας σε υπηρεσίες παρασιτολογικού ελέγχου, θα διασφαλίσουμε ότι είστε προστατευμένοι από τα παράσιτα. Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε  το σπίτι σας από τα παράσιτα. Θα κάνουμε ό, τι χρειάζεται για να τα κρατήσουμε έξω, έτσι ώστε να μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι γνωρίζοντας ότι σας έχουμε καλύψει.

Οι τεχνικοί της Exterminators γνωρίζουν και κατανοούν τις συνήθειες του κάθε είδους των παρασίτων και διαθέτουν μια σειρά από πανίσχυρα εντομοκτόνα για να αντιμετωπίσουν τα παράσιτα αποτελεσματικά και να διασφαλίσουν ότι το πρόβλημα έχει αντιμετωπιστεί πλήρως με τους καλύτερους και ασφαλέστερους τρόπους.

Επιλέξτε την εταιρία μας και απαιτείστε κάτι περισσότερο από έναν απλό εξολοθρευτή. Έναν εμπειρογνώμονα!

ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ? ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ 24/7. ΚΑΛΕΣΕ ΤΩΡΑ!!

EXTERMINATORS  210 60 10 745