ΨΑΡΑΚΙΑ

ΨΑΡΑΚΙΑ

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕ ΤΑ ΨΑΡΑΚΙΑ

ΜΕΘΟΔΟΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΗΣ EXTERMINATORS

Ο έλεγχος, καταπολέμηση, αντιμετώπιση και εξολόθρευση  του πληθυσμού του εντόμου γίνεται με υπολειμματικούς ψεκασμούς για μείωση του πληθυσμού και εξόντωση τους. Οι τεχνικοί της exterminators.gr εταιρείας απολυμάνσεων απεντομώσεων & μυοκτονιών στην Αθήνα, γνωρίζουν και κατανοούν τις συνήθειες του κάθε είδους των παρασίτων και διαθέτουν μια σειρά από πανίσχυρα εντομοκτόνα για να αντιμετωπίσουν τα ψαράκια αποτελεσματικά και να διασφαλίσουν ότι το πρόβλημα έχει αντιμετωπιστεί πλήρως.

 

Η ΧΡΗΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΠΑΡΑΣΙΤΩΝ, ΜΑΣ ΒΟΗΘΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ. ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ:

Για την Exterminators η πρωταρχική ενέργεια που θα κάνει, για την καταπολέμηση παρασίτων είναι:

  • Ένας τεχνικός της Exterminators εκτελεί εκτενή εσωτερική και εξωτερική επιθεώρηση του χώρου, για να επιβεβαιωθεί η έκταση και ο χώρος της προσβολής.
  • Μετά την αναγνώριση των παρασίτων εφαρμόζεται η μέθοδος καταπολέμησης στις επικίνδυνες περιοχές και σημεία, περιμετρικά, στο εσωτερικό των κτηριακών εγκαταστάσεων και επεμβαίνουμε στην περιοχή για να απομακρύνουμε τυχόν  κρυμμένα παράσιτα  και τα αυγά τους με ειδικά εντομοκτόνα.
  • Επιπλέον, ο τεχνικός μας θα τεκμηριώσει την επίσκεψη και  θα σας  συστήσει τα επόμενα βήματα για να εξασφαλίσουμε  την καλύτερη δυνατή συντήρηση για τον χώρο σας.

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΤΗΣ EXTERMINATORS

Επικοινωνήστε μαζί μας για να προγραμματίσουμε μια δωρεάν επίσκεψη εφόσον χρειαστεί, και να σας προτείνουμε λύσεις προσαρμοσμένες αποκλειστικά για τον δικό σας χώρο.

 

 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ, ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ, ΚΥΚΛΟΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΤΑ ΨΑΡΑΚΙΑ

 

ΓΕΝΙΚΑ ΤΑ ΨΑΡΑΚΙΑ

Τα ψαράκια προκαλούν ζημιές σε βιβλία, φωτογραφίες και ταπετσαρίες. Είναι αρκετά επικίνδυνα όμως αφού μεταφέρουν μικροοργανισμούς στο σώμα τους καθώς κυκλοφορούν και στις αποχετεύσεις.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Τα ψαράκια (Lepisma saccharina) είναι έντομα με μέγεθος περίπου 12 χιλιοστά και λαϊκά το ονομάζουμε ως σκόρο των βιβλίων. Κατά τη διάρκεια του έτους συναντούμε όλα τα στάδια του εντόμου, ενώ το χρώμα του εντόμου είναι γκριζωπό προς σταχτί και το σχήμα τους μοιάζει με ψαράκι από όπου και πήρε την ονομασία αυτή. Το ψαράκι είναι ένα από τα έντομα που τρέφεται με την αμυλόκολλα των ραχών παλαιών βιβλίων, με ταπετσαρίες, μονωτικά υλικά, υφάσματα όπως επίσης και κάθε είδους αμυλούχες τροφές.

ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
Τα συγκεκριμένα έντομα, τα συναντούμε κυρίως σε ζεστά, υγρά υπόγεια αλλά και σε πατάρια των σπιτιών ή δημοσίων κτιρίων, σε βιβλία, πίσω από κορνίζες, αλλά πιο πολύ στο μπάνιο λόγω της υγρασίας που υπάρχει εκεί αλλά και στα σώματα θέρμανσης. Τα ψαράκια δεν τσιμπούν τον άνθρωπο. Είναι αρκετά επικίνδυνα όμως αφού μεταφέρουν μικροοργανισμούς στο σώμα τους καθώς κυκλοφορούν και στις αποχετεύσεις.

ΚΥΚΛΟΣ ΖΩΗΣ 
Ο βιολογικός κύκλος περιλαμβάνει τα στάδια αυγό – προνύμφη – ενήλικο και διαρκεί από 7-24 μήνες. Η διάρκεια ζωής των ενηλίκων κυμαίνεται από 1-3 χρόνια και εξαρτάται από την θερμοκρασία και την υγρασία του περιβάλλοντος. Τρέφονται κυρίως με αμυλούχες τροφές και γενικά με αποθηκευμένα προϊόντα . Είναι έντομο νυχτόβιο.

ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ
Τα ψαράκια αναπαράγονται με αυγά τα οποία εναποθέτουν σε μικρές χαραμάδες και τα οποία εκκολάπτονται σε δυο εβδομάδες έως δυο μήνες ενώ μπορούν να ζήσουν έως και οκτώ χρόνια.

 

ΨΑΡΑΚΙΑ: ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΑ ΕΙΔΗ

 

Lepisma Saccharina

Silverfish (Λέπισμα ή Ασημόψαρο)

Είναι μικρό έντομο (13-20χιλ.) Έχει τη μορφή ψαριού, ασημί, με μακριές κεραίες. Στο άκρο του σώματος έχει 3 κοντέε ”ουρές”. Η κίνησή του, επίσης μοιάζει με του ψαριού. Έναι νυχτόβιο και τρέφετε κυρίως με ζάχαρη και άμυλο (κόλλα, βιβλιοδεσίες, γύψο, πίνακες, χαρτί, φωτογραφίες, καφέ, τρίχες, πιτυρίδα, χαλιά, ρούχα, ταπετσαρίες, ακόμη και τις αποδερματώσεις του. Δεν προκαλεί σοβαρές προσβολές. Στα σπίτια βρίσκεται κυρίως στο υπόγειο ή τη σοφίτα και ζει 2-8 έτη.

 

Thermobia Domestica

The firebrat (Θερμόβια)

Μοιάζει πολύ με το ”ασημόψαρο”, αλλά λίγο μικρότερο (11,5εκ) και με πιο μακριές ”ουρές”. Προτιμά υψηλότερες θερμοκρασίες και λιγότερη υγρασία. Βρίσκεται σε αρτοποιεία ή κοντά σε λέβητες και σόμπες. Τρέφετε με ποικιλία υδρογονανθράκων, άμυλο και πρωτεΐνη όπως η σκυλοτροφή και οι βιβλιοδεσίες. Δεν προκαλεί μεγάλη ζημιά, αλλά μπορεί να μολύνει τρόφιμα και να λερώσει ρούχα. Έχει πολλές γενεές το έτος.

 

AΠΑΛΛΑΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΣΙΤΩΝ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ EXTERMINATORS 

Με εκπαιδευμένους τεχνικούς και περισσότερα από 70 χρόνια εμπειρίας σε υπηρεσίες παρασιτολογικού ελέγχου, θα διασφαλίσουμε ότι είστε προστατευμένοι από τα παράσιτα. Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε  το σπίτι σας από τα παράσιτα. Θα κάνουμε ό, τι χρειάζεται για να τα κρατήσουμε έξω, έτσι ώστε να μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι γνωρίζοντας ότι σας έχουμε καλύψει.

Επιλέξτε την εταιρία μας και απαιτείστε κάτι περισσότερο από έναν απλό εξολοθρευτή. Έναν εμπειρογνώμονα!

ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ? ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ 24/7. ΚΑΛΕΣΕ ΤΩΡΑ!!

EXTERMINATORS  210 60 10 745