Υποκαπνισμός

Υποκαπνισμός

Υποκαπνισμοί (Fumigation) με την χρήση αερίων (φωσφίνη)

 

  ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ  ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ TOY ΥΠΟΚΑΠΝΙΣΜΟΥ  ΤΗΣ EXTERMINATORS

Η ΧΡΗΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΠΑΡΑΣΙΤΩΝ, ΜΑΣ ΒΟΗΘΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ. ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ:

Για την Exterminators η πρωταρχική ενέργεια που θα κάνει, για την καταπολέμηση παρασίτων είναι:

 • Ένας τεχνικός της Exterminators εκτελεί εκτενή εσωτερική και εξωτερική επιθεώρηση του χώρου,για να επιβεβαιωθεί η έκταση και ο χώρος της προσβολής και το είδος του εντόμου. Με την χρήση ειδικού εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας,όπως τηλεσκοπικές κάμερες, ανιχνευτές κίνησης, φακούς υπεριωδών ακτίνων, κάμερες θερμικής απεικόνισης, θερμόμετρα IR, μετρητές υγρασίας και άλλα συστήματα ανίχνευσης, μας βοηθά στην διαπίστωση της παρουσίας τους για την άμεση λήψη μέτρων.
 • Μετά την αναγνώριση των παρασίτων εφαρμόζεται η μέθοδος καταπολέμησης στις επικίνδυνες περιοχές και σημεία, περιμετρικά, στο εσωτερικό των κτηριακών εγκαταστάσεων και επεμβαίνουμε στην περιοχή για να απομακρύνουμε τυχόν  κρυμμένα παράσιτα  και τα αυγά τους με ειδικά εντομοκτόνα.
 • Επιπλέον, ο τεχνικός μας θα τεκμηριώσει την επίσκεψη και  θα σας  συστήσει τα επόμενα βήματα για να εξασφαλίσουμε  την καλύτερη δυνατή συντήρηση για τον χώρο σας.

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΤΗΣ EXTERMINATORS

 

ΓΙΑΤΙ EXTERMINATORS:

 •  Καλύπτουμε όλη την Ελλάδα και Κύπρο
 • ·Πάνω από 70 χρόνια εμπειρίας
 • Κορυφαία τεχνολογία
 • Εξειδικευμένοι επιστήμονες υπηρεσιών
 • H ισχυρότερη εγγύηση τερμιτών επ ‘αορίστου χρόνου
 • Οικονομικές προτάσεις
 • 24/7 εξυπηρέτηση
 • Εγγυημένες υπηρεσίες
 • 100% Ασφαλής εξολόθρευση

 

Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΝΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΥΠΟΚΑΠΝΙΣΜΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΥΣΤΗΡΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ

 

 

Οι τεχνικοί της Exterminators γνωρίζουν και κατανοούν τις συνήθειες του κάθε είδους των παρασίτων και διαθέτουν μια σειρά από πανίσχυρα εντομοκτόνα για να αντιμετωπίσουν τα παράσιτα αποτελεσματικά και να διασφαλίσουν ότι το πρόβλημα έχει αντιμετωπιστεί πλήρως με τους καλύτερους και ασφαλέστερους τρόπους.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να προγραμματίσουμε μια δωρεάν επίσκεψη εφόσον χρειαστεί, και να σας προτείνουμε λύσεις προσαρμοσμένες αποκλειστικά για τον δικό σας χώρο.

 

ΥΠΟΚΑΠΝΙΣΜΟΣ (FUMIGATION) – ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΟΚΑΠΝΙΣΜΟΣ

 

ΓΕΝΙΚΑ

Με τη μέθοδο του υποκαπνισμού (fumigation) καταφέρνουμε την οριστική εξόντωση των εντόμων σε όλα τα βιολογικά τους στάδια (αυγό, προνύμφη, τέλειο έντομο) και την απαλλαγή του χώρου από κάθε είδος ξυλοφάγου εντόμου. Τα υποκαπνιστικά σκευάσματα (fumigants) είναι ουσίες που δρουν σε μορφή αερίου, έχουν άριστη διεισδυτικότητα και σε συγκεκριμένες θερμοκρασίες και πιέσεις γίνονται θανατηφόρες για τα έντομα και τα τρωκτικά. Λόγω της ιδιότητας τους τα αέρια διαπερνούν την μάζα του ξύλου επιφέροντας τον θάνατο των εντόμων.

Τα χρησιμοποιούμε όταν δεν μπορούμε να ελέγξουμε μια εντομολογική προσβολή με άλλες κατασταλτικές μεθόδους και σε μέρη όπως οριζόντιες αποθήκες, containers, silos, βαγόνια, αμπάρια πλοίων, κενούς χώρους, έπιπλα σπιτιών και σε μέσα που είναι αδύνατο να χρησιμοποιήσουμε άλλα εντομοκτόνα. Κύριο συστατικό τους είναι η φωσφίνη ένα αέριο εντομοκτόνο (fumigant) που εκλύεται από το Φωσφορούχο Αργίλιο και Φωσφορούχο Μαγνήσιο.

Προσβάλλει τον κυτταρικό μεταβολισμό των ξυλοφάγων εντόμων (τερμίτες, σαράκι) είτε από το σώμα είτε από την αναπνευστική οδό. Η δράση της φωσφίνης διαρκεί από 3 έως 10 ημέρες εξοντώνοντας οριστικά τα έντομα. Η αποτελεσματικότητα της μεθόδου είναι πολύ υψηλή και πολλές φορές αποτελεί μονόδρομο για την ολοκληρωτική απεντόμωση των συγκεκριμένων προϊόντων.

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΦΩΣΦΙΝΗ 

Περιγραφή της μεθόδου Υποκαπνισμού με φωσφίνη (PH3)

Το υποκαπνιστικό σκεύασμα που χρησιμοποιούμε, η φωσφίνη ή φωστοξίνη (PH3)  είναι μία χημική ουσία που δρα σε μορφή αερίου και σε ορισμένες θερμοκρασίες είναι τοξική και θανατηφόρα για όλα τα έντομα. Η Φωσφίνη (PH3) ανήκει στην κατηγορία των εντομοκτόνων. Είναι αέριο που παράγεται από χημική αντίδραση του Φωσφορούχου αργιλίου ή του Φωσφορούχου μαγνησίου με την ατμοσφαιρική υγρασία. Οι χημικές αντιδράσεις είναι οι ακόλουθες: AlP+2H2O =AlO(OH)+ PH3 ( υδροξείδιο αργιλίου και φωσφίνη)  και  Mg3P2+6H2O=3Mg(OH)2+2PH3 (υδροξείδιο μαγνησίου και φωσφίνη) αντιστοίχως. Η ταχύτητα της διάσπασης εξαρτάται από την θερμοκρασία και την υγρασία του περιβάλλοντος ή του προς απεντόμωση προϊόντος.

Επειδή η φωσφίνη δρα στο αναπνευστικό σύστημα των εντόμων σε θερμοκρασία κάτω από 15 βαθμούς Κελσίου, κατά την οποία τα έντομα είναι σε διάπαυση (παρουσιάζουν μειωμένη αναπνευστική δραστηριότητα), παρατηρείται μειωμένη αποτελεσματικότητα. Σε συγκεκριμένη συγκέντρωση το ευέλικτο αέριο που αποδεσμεύεται με τη βοήθεια της υγρασίας του αέρα, διαπερνά όλες τις επιφάνειες (ξύλινα πατώματα, κάσες, έπιπλα, οροφές κτλ) με υψηλή διαπερατότητα.

 

Μορφές φωσφίνης:

 • Ταμπλέτες – tablets.
 • Σφαιρίδια – pelets.
 • Σακίδια ή φάκελοι – fumigation bags.
 • Κουβέρτες – bag blanket.
 • Πλακίδια και ταινίες – plates & strips.
 • Πλακίδια και ταινίες – plates

 

Τι πρέπει να προσέχουμε στον υποκαπνισμό;

Η ποσότητα της φωσφίνης που χρησιμοποιείται είναι ανάλογη του όγκου του χώρου προς απεντόμωση με ταυτόχρονη αξιολόγηση παραμέτρων όπως η εσωτερική θερμοκρασία, η  υγρασία και οι μικρές απώλειες που ίσως υπάρξουν. Η πιο σημαντική εργασία μετά το σωστό υπολογισμό της μορφής και της ποσότητας του σκευάσματος, είναι η στεγανοποίηση του χώρου εξωτερικά ώστε να μην διαφύγει τόση ποσότητα του αερίου όση χρειάζεται για να οδηγήσει σε αποτυχία της εφαρμογής. Για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, η συγκέντρωση πρέπει να φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα ώστε να εισχωρήσει σε βάθος σε όλες τις ξύλινες επιφάνειες και να θανατώσει όλα τα στάδια ζωής του εντόμου.

 

Στεγανότητα του χώρου προς απεντόμωση

Η φωσφίνη μπορεί να αντιδράσει με ορισμένα μέταλλα και ιδιαίτερα με τον χαλκό, μπρούτζο, ασήμι και χρυσό προκαλώντας διάβρωση που αρχικά εμφανίζεται με μεταχρωματισμό του μετάλλου. Για τον λόγο αυτό πρέπει να προστατεύονται ηλεκτρικές συσκευές, διακόπτες, αγωγοί ρεύματος, πριν από εφαρμογή φωσφίνης. Προφυλάξεις πρέπει να λαμβάνονται και για ορισμένους τύπους φωτοαντιγραφικού χαρτιού και μη εμφανισμένων φιλμς.

Έτσι καλύπτονται εξωτερικά με πλαστικά καλύμματα πολλαπλών στρώσεων (multi layer) όλα τα κρίσιμα σημεία διαφυγής του αερίου όπως είναι παράθυρα, πόρτες, τζάκια και απορροφητήρες. Εσωτερικά στεγανοποιούνται οι πρίζες, τα φωτιστικά, οι ηλεκτρικοί πίνακες και όλες οι ηλεκτρικές συσκευές (ψυγεία, κουζίνες κ.λπ.) που θα παραμείνουν στο χώρο εφαρμογής. Το αέριο έχει την ιδιότητα να οξειδώνει ελάσματα χαλκού, χρυσού, ασημιού και μπρούντζου, ειδικότερα σε συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας και υγρασίας. Έτσι προστατεύουμε πάντα τις ηλεκτρικές συσκευές είτε με την απομάκρυνση τους όταν αυτό είναι δυνατό ή με την στεγανοποίηση τους (καμίνια προστασίας).

Συνοψίζοντας, ο χώρος μετατρέπεται σε ένα «καμίνι καταπολέμησης», αφού διαχέεται σε όλο του τον όγκο του το αέριο χωρίς να διαφεύγει, ενώ οι ηλεκτρικές συσκευές που θέλουμε να προστατέψουμε προστατεύονται με τα «καμίνια προστασίας» που δημιουργούμε. Όταν έχουν πραγματοποιηθεί με  τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια όλες οι εξωτερικές και εσωτερικές στεγανοποιήσεις, εισάγεται η ποσότητα της φωσφίνης που απαιτείται και ο χώρος «σφραγίζεται» για διάστημα 5-7 ημερών.

 

Εξαερισμός του χώρου

Με το «άνοιγμα» του χώρου λαμβάνονται μετρήσεις που αφορούν στην συγκέντρωση της φωσφίνης για να επιβεβαιώσουμε ότι δεν διέφυγε σημαντική ποσότητα του αερίου ώστε να συμπεράνουμε ότι «πέτυχε» η απεντόμωση. Μετά τον προβλεπόμενο αερισμό για κάποιες ώρες, όταν δηλαδή οι συγκεντρώσεις γίνουν μηδενικές δεν παραμένει καμία τοξικότητα στο χώρο, καθώς τα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται δεν έχουν καθόλου υπολειμματική δράση.

 

Χρόνος εφαρμογής

Υποκαπνισμός με φωσφίνη απαιτεί χρόνο. Ο χρόνος που απαιτείται για την πλήρη εξόντωση των εντόμων αποφασίζεται από τον υπεύθυνο επιστήμονα και το πρωτοκολλώ της φωσφίνης. Το πρωτοκολλώ της φωσφίνης αναφέρει τη δόση εφαρμογής ανάλογα με:

 • την θερμοκρασία του περιβάλλοντος,
 • το προς απεντόμωση προϊών,
 • το έντομο (σαράκι, έντομα αποθηκών κτλ)
 • τη στεγανότητα του χώρου
 • καθώς και το είδος του υποκαπνιστικού

 

Νομοθεσία για την εφαρμογή φωσφίνης

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Οι εργασίες πραγματοποιούνται υπό την ευθύνη, επίβλεψη και καθοδήγηση Υπεύθυνου Επιστήμονα Χημικού ή Γεωπόνου της εταιρίας μας όπως ορίζεται από την Ελληνική Νομοθεσία.

 

 

ΥΠΟΚΑΠΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΦΩΣΦΙΝΗ (PH3) ΑΠΟ ΤΗΝ EXTERMINATORS

Με εκπαιδευμένους τεχνικούς και περισσότερα από 70 χρόνια εμπειρίας σε υπηρεσίες παρασιτολογικού ελέγχου και απολύμανσης, θα διασφαλίσουμε ότι είστε προστατευμένοι. Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε  το σπίτι ή την επιχείρησή σας και θα κάνουμε ό, τι χρειάζεται  έτσι ώστε να μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι γνωρίζοντας ότι σας έχουμε καλύψει. 

Επιλέξτε την εταιρία μας και απαιτείστε κάτι περισσότερο από έναν απλό εξολοθρευτή. Έναν εμπειρογνώμονα!

 

ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ? ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ 24/7. ΚΑΛΕΣΕ ΤΩΡΑ!!

EXTERMINATORS  210 60 10 745