ΠΟΝΤΙΚΙΑ

ΠΟΝΤΙΚΙΑ

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΠΟΝΤΙΚΙΩΝ

ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ EXTERMINATORS

Οι εφαρμογές της μυοκτονίας της εταιρείας απολυμάνσεων απεντομώσεων & μυοκτονιών exterminators.gr στην Αθήνα, περιλαμβάνουν αιμολυτικά δολώματα ενός γεύματος, πολύ ελκυστικά για τα τρωκτικά χωρίς να μένει δυσάρεστη οσμή των νεκρών ποντικιών καθώς μουμιοποιούνται. Τα μυοκτόνα δολώματα είναι είτε σε μορφή WΑΧ ΒLΟCΚ (κέρινων κύβων) είτε σε μορφή ΡΑSΤΑ (λουκούμι). Τοποθετούνται εντός ειδικών δολωματικών σταθμών  και η χρήση τους γίνεται με όλα τα μέτρα προστασίας και περιορισμών που ορίζονται στην έγκριση κυκλοφορίας των σκευασμάτων.  Μια επιπλέον μέθοδος είναι οι μηχανικές παγίδες  πολλαπλών συλλήψεων. Πρόκειται για παγίδες με κολλητική επιφάνεια που τοποθετούνται στα σημεία διέλευσης των τρωκτικών. Ενδέχεται να πρέπει να συνδυαστούν με δολωματικούς σταθμούς, εάν το πρόβλημα είναι έντονο.

 

Η ΧΡΗΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ, ΜΑΣ ΒΟΗΘΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ. ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ:

Για την Exterminators η πρωταρχική ενέργεια που θα κάνει, για την καταπολέμηση τρωκτικων είναι:

1. Μία λεπτομερής εσωτερική και εξωτερική επιθεώρηση του χώρου με την χρήση ειδικού εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας, όπως τηλεσκοπικές κάμερες, ανιχνευτές κίνησης, φακούς υπεριωδών ακτίνων, θερμόμετρα IR, μετρητές υγρασίας,  κάμερες θερμικής απεικόνισης και άλλα συστήματα ανίχνευσης τρωκτικών όπου μας βοηθά να προσδιορίσουμε που βρίσκονται, σε τι αριθμούς απαντώνται  και τον προσδιορισμό των σημείων εισόδου τους, για την άμεση λήψη μέτρων.

Ανιχνεύουμε σημεία ύποπτα για ύπαρξη τρωκτικών όπως:

 • Ζωντανά τρωκτικά
 • Περιττώματα (Προσδιορισμός του είδους και της πληθυσμιακής αναπαραγωγής)
 • Ίχνη (Αποτυπώματα ποδιών)
 • Κηλίδες και βλέννες ούρων (Στήλες ούρων)
 • Τρύπες (Ενδείξεις φωλιάς)
 • Καταστροφές – Φθορές (Διάρκεια και μέγεθος προσβολής)

2. Μετά την αναγνώριση εφαρμόζεται η μέθοδος καταπολέμησης τρωκτικών στις επικίνδυνες περιοχές και σημεία, περιμετρικά και στο εσωτερικό των κτηριακών εγκαταστάσεων.

3. Επιπλέον, ο τεχνικός μας θα τεκμηριώσει την επίσκεψη και  θα σας  συστήσει τα επόμενα βήματα για να εξασφαλίσουμε  την καλύτερη δυνατή συντήρηση για τον χώρο σας.

Αυτός είναι ο τρόπος της Exterminators

 

ΠΟΝΤΙΚΙΑ : ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ, ΒΙΟΛΟΓΙΑ, ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ, ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ

 

ΓΕΝΙΚΑ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ

Οι ποντικοί αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία , καθώς φέρουν πολλές ασθένειες όπως: πανώλη, τυφοειδή πυρετό, λεπτοσπείρωση, σαλμονέλλωση, καθώς και πολλά εκτοπαράσιτα. Οι σταγόνες ούρων που αφήνουν διαρκώς και τα περιττώματα τους μολύνουν τα τρόφιμα και τις ζωοτροφές.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Το ποντίκι (αρχ. ελλ. μυς) στη ζωολογία αναφέρεται σε ένα μικρό ζώο της κλάσης των θηλαστικών, και της τάξης των τρωκτικών. Είναι το πιο γνωστό και το πιο διαδεδομένο τρωκτικό στον κόσμο. Είναι δραστήριο κατά το λυκόφως και τη νύχτα, παμφάγο, αρχίζει να αναζητά την τροφή του μόλις πέσει το σκοτάδι. Ζει σε μικρές “ανδροκρατούμενες” οικογενειακές ομάδες. Μερικές φορές τα αρσενικά ποντίκια δίνουν τρομερές μάχες για να εξασφαλίσουν την θέση τους στην ιεραρχία της ομάδας. Υπάρχουν πολλά είδη ποντικών το ποιο συνηθισμένο όμως είναι ο οικιακός ποντικός (Mus musculus). Έχει μήκος σώματος 7,5 – 10,5 εκ. ενώ η ουρά του είναι ίση περίπου με το μήκος του σώματός του. Το βάρος του κυμαίνεται από 12 – 30γρ. και το χρώμα της ράχης του είναι γκρι ενώ της κοιλιάς του είναι γκριζόλευκο.  Πολλοί άνθρωποι μπερδεύουν τα ποντίκια με τους μικρούς αρουραίους. Μπορείτε να διακρίνετε τα ποντίκια από τη λεπτή ουρά τους, τα μεγάλα μάτια και τα μικρά πόδια και κεφάλι.

ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ

Τα ποντίκια έχουν καταπληκτική αίσθηση της ακοής, της οσμής αλλά και της αφής. Δεν βλέπουν καλά και έχουν αχρωματοψία. Η νυχτερινή όρασή τους όμως είναι καλή. Είναι άριστοι ορειβάτες και μπορούν να σκαρφαλώσουν σε οποιαδήποτε τραχιά κάθετη επιφάνεια. Θα τρέξουν οριζόντια κατά μήκος των καλωδίων ή των σχοινιών και μπορούν να πηδήσουν πάνω από 30cm σε ύψος από το έδαφος. Μπορούν να γλιστρήσουν μέσω απίστευτα μικρών ανοιγμάτων αρκεί να καταφέρουν να χωρέσει το κεφάλι τους.

Τρέφεται με ό,τι εδώδιμο για τον άνθρωπο, ακόμη και με χαρτιά και ύφασμα ενώ μπορεί να καταστρέψει καλώδια αυξάνοντας την πιθανότητα κινδύνου βραχυκυκλώματος και πυρκαγιάς. Τα ποντίκια συνηθίζουν να κινούνται κατά μήκος με πλάτη στον τοίχο, για να νιώθουν ασφάλεια. Δεν κάνουν μεγάλες αποστάσεις μακριά από τη φωλιά. Εξερευνούν διστακτικά το χώρο. Μαρκάρουν το χώρο τους με τα ούρα τους τα οποία περιέχουν φερομόνες. . Έχουν αισθητήριες τρίχες στη μουσούδα, την πλάτη και την κοιλιά. Τα μπροστινά δόντια (κοπτήρες) των ποντικών μεγαλώνουν συνεχώς γι’ αυτό και έχουν την ανάγκη να ροκανίζουν διάφορα αντικείμενα ώστε να τα διατηρούν σε μικρό σχετικά μήκος. Εάν δεν ροκάνιζαν τα δόντια τους, θα μεγάλωναν σε σημείο που δεν θα μπορούσαν να τραφούν και θα πέθαιναν από ασιτία. Η συνήθειά τους αυτή συχνά προκαλεί μεγάλες καταστροφές, καθώς μπορούν να κόψουν καλώδια ηλεκτρισμού, καλώδια αυτοκινήτων, ξυλεία κ.ά.

Μπορούν να δημιουργήσουν φωλιές σε οποιοδήποτε χώρο που τους παρέχει τις κατάλληλες συνθήκες. Οι κυριότεροι χώροι που θα τα συναντήσουμε ποντίκια είναι : αποθήκες τροφίμων , σούπερ μάρκετ , ξενοδοχεία , εστιατόρια, νοσοκομεία, κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις. Οι σημαντικότερες κρυψώνες σε αυτούς τους χώρους είναι: ντουλάπια, διάκενα τοποθέτησης μονωτικών υλικών , κάτω από ξύλινα πατώματα, ψευδοροφές. Λόγω του μικρού τους μεγέθους είναι πολύ εύκολο να μεταφερθούν, χωρίς να γίνουν αντιληπτά, μέσα σε αυγοθήκες, συσκευασίες τροφίμων, καλάθια απλύτων κ.λπ. Αφού εισέλθουν σε νέο χώρο μέσα από μικρές τρύπες διαμέτρου μόλις 6 χιλιοστών, φτιάχνουν φωλιές που δύσκολα εντοπίζονται και ο πληθυσμός τους σε μια περιοχή αυξάνεται γρήγορα δημιουργώντας νέες αποικίες με καταστροφικά αποτελέσματα. Τα ποντίκια έχουν πολλούς εχθρούς, όπως τη γάτα, τα φίδια και την κουκουβάγια που περιορίζουν τους πληθυσμούς τους. Bέβαια ο μεγαλύτερος εχθρός του είναι ο άνθρωπος που εξοντώνει είτε άμεσα (ποντικοφάρμακα, φόλες) είτε έμμεσα (φυτοφάρμακα κ.ά.).

ΚΥΚΛΟΣ ΖΩΗΣ
Οι γενιές των ποντικών ανανεώνονται κάθε χρόνο και ο πληθυσμός τους μπορεί να αυξηθεί σημαντικά όταν οι συνθήκες είναι κατάλληλες. Μπορούν να ζήσουν μέχρι και 2 χρόνια αλλά συνήθως η ζωή τους στην ύπαιθρο ολοκληρώνεται σε περίπου 5 μήνες εξαιτίας του ότι αποτελούν θηράματα πολλών αρπακτικών.

ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ
Μετά το στάδιο του ζευγαρώματος 5 ή 6 νεογνά γεννιούνται σε χρονικό διάστημα 19 με 21 ημερών. Τα νεαρά  ποντίκια είναι γυμνά και οι οφθαλμοί τους είναι κλειστοί. Αναπτύσσονται ταχύτατα και μετά από 2 με 3 εβδομάδες καλύπτονται με τρίχες και τα αυτιά και μάτια τους είναι ανοιχτά. Για την ανάπτυξη των νεογνών είναι ιδανικές θερμοκρασίες 28οC – 32οC , ωστόσο έχει διαπιστωθεί ότι μπορεί να γεννήσουν νεογνά και σε πολύ χαμηλότερες θερμοκρασίες. Τα νεογνά μετά από διάστημα 20 ημερών έχουν ολοκληρώσει την ανάπτυξή τους και σε ηλικία 30-40 ημερών βρίσκονται σε θέση να αναπαράγουν.

 

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΠΡΟΣΒΟΛΗΣ ΑΠΟ ΠΟΝΤΙΚΙΑ

 

 

 • Κάνουν έντονους θορύβους όταν ροκανίζουν ένα έπιπλο ή μασουλάνε την τροφή τους.
 • Αφήνουν εδώ και εκεί περιττώματα που είναι άμεσα ορατά στο ανθρώπινο μάτι.
 • Όταν βρίσκονται για αρκετό χρονικό διάστημα σε ένα μέρος, προκαλούν μία δυσάρεστη χαρακτηριστική οσμή.
 • Ευθύνονται σε μεγαλύτερο βαθμό για την πρόκληση πυρκαγιών ροκανίζοντας καλώδια, ενώ μπορούν να καταστρέψουν τη μόνωση σε εγκαταστάσεις εκτροφής ζώων προκαλώντας πολυδάπανη απώλεια της θερμότητας, με αποτέλεσμα το υψηλό κόστος αντικατάστασης.

 

ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΤΡΩΚΤΙΚΑ

Τα ποντίκια και οι αρουραίοι είναι  είναι φορείς παθογόνων μικροοργανισμών που μπορούν από τα περιττώματα, τα ούρα, τις βλέννες, το σώμα τους κλπ. να περάσουν στον άνθρωπο μέσω της επαφής με μία μολυσμένη επιφάνεια ή με την κατανάλωση τροφής που έχει προσβληθεί από τρωκτικά. Άλλες βακτηριακές ασθένειες που προκαλούνται από το δάγκωμα των τρωκτικών όπως ο μυϊκός τύφος. Οι ασθένειες που μεταφέρονται από τα τρωκτικά είναι:

 • Σαλμονέλωση
 • Λεπτοσπίρωση
 • Τριχινίαση
 • Πανώλη

 

ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ EXTERMINATORS

Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΝΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΜΥΟΚΤΟΝΙΑΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΥΣΤΗΡΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ

Με εκπαιδευμένους τεχνικούς και περισσότερα από 70 χρόνια εμπειρίας σε υπηρεσίες παρασιτολογικού ελέγχου, θα διασφαλίσουμε ότι είστε προστατευμένοι από τα παράσιτα. Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε  το σπίτι ή την επιχείρησή σας από τα παράσιτα. Θα κάνουμε ό, τι χρειάζεται για να τα κρατήσουμε έξω, έτσι ώστε να μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι γνωρίζοντας ότι σας έχουμε καλύψει.

Οι τεχνικοί της Exterminators γνωρίζουν και κατανοούν τις συνήθειες του κάθε είδους των τρωκτικών και διαθέτουν μια σειρά από πανίσχυρα τρωκτικοκτόνα για να αντιμετωπίσουν τα τρωκτικά αποτελεσματικά και να διασφαλίσουν ότι το πρόβλημα έχει αντιμετωπιστεί πλήρως με τους καλύτερους και ασφαλέστερους τρόπους.

Επιλέξτε την εταιρία μας και απαιτείστε κάτι περισσότερο από έναν απλό εξολοθρευτή. Έναν εμπειρογνώμονα!

ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ? ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ 24/7. ΚΑΛΕΣΕ ΤΩΡΑ!!

EXTERMINATORS  210 60 10 745