ΤΣΙΜΠΟΥΡΙΑ

ΤΣΙΜΠΟΥΡΙΑ

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ  ΤΣΙΜΠΟΥΡΙΩΝ

ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ EXTERMINATORS

Η καταπολέμηση των τσιμπουριών διαφέρει ανάλογα με την περίπτωση που έχουμε να αντιμετωπίσουμε αλλά και από την ένταση του προβλήματος και γίνεται με υπολειμματικούς ψεκασμούς με βιοκτόνα υγειονομικής σημασίας, εσωτερικά και εξωτερικά των σπιτιών. Η εταιρεία απολυμάνσεων απεντομώσεων & μυοκτονιών exterminators.gr στην Αθήνα, με τα κατάλληλα σκευάσματα και ανάλογα πάντα με τον πληθυσμό των παρασίτων, εστιάζει στο πρόβλημα σας και σας το λύνει αποτελεσματικά και οικονομικά.

 

Η ΧΡΗΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΠΑΡΑΣΙΤΩΝ, ΜΑΣ ΒΟΗΘΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ. ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ:

Για την Exterminators η πρωταρχική ενέργεια που θα κάνει, για την καταπολέμηση τσιμπουριών είναι:

  • Ένας τεχνικός της Exterminators εκτελεί εκτενή εσωτερική και εξωτερική επιθεώρηση του χώρου για να επιβεβαιωθεί η έκταση και ο χώρος της προσβολής. Με την χρήση ειδικού εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας όπως τηλεσκοπικές κάμερες, ανιχνευτές κίνησης, φακούς υπεριωδών ακτίνων, κάμερες θερμικής απεικόνισης, θερμόμετρα IR, μετρητές υγρασίας και άλλα συστήματα ανίχνευσης, μας βοηθά στην διαπίστωση της παρουσίας τους για την άμεση λήψη μέτρων.
  • Μετά την αναγνώριση των παρασίτων εφαρμόζεται η μέθοδος καταπολέμησης στις επικίνδυνες περιοχές και σημεία, περιμετρικά, στο εσωτερικό των κτηριακών εγκαταστάσεων και επεμβαίνουμε στην περιοχή για να απομακρύνουμε τυχόν  κρυμμένα τσιμπούρια  και τα αυγά τους με ειδικά εντομοκτόνα.
  • Επιπλέον, ο τεχνικός μας θα τεκμηριώσει την επίσκεψη και  θα σας  συστήσει τα επόμενα βήματα για να εξασφαλίσουμε  την καλύτερη δυνατή συντήρηση για τον χώρο σας.

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΤΗΣ EXTERMINATORS

Επικοινωνήστε μαζί μας για να προγραμματίσουμε μια δωρεάν επίσκεψη εφόσον χρειαστεί, και να σας προτείνουμε λύσεις προσαρμοσμένες αποκλειστικά για τον δικό σας χώρο.

 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΚΥΚΛΟΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΣΙΜΠΟΥΡΙΩΝ 

 

ΓΕΝΙΚΑ ΤΑ ΤΣΙΜΠΟΥΡΙΑ

Το τσιμπούρι είναι κοινή ονομασία του παρασιτικού Αρθρόποδου, που επιστημονικά ονομάζεται κρότων. Ανήκει στην κλάση Αραχνίδα (arachnida), την υφομοταξία Ακάρεα (Acarina), την τάξη ιξωδίδια (Ixodidae). Το παρασιτικό ζωύφιο έχει οκτώ πόδια και κεραίες. Μοιάζει στο μέγεθος με κουκούτσι σταφυλιού γκριζωπού χρώματος, όταν είναι νηστικό. Όταν όμως είναι χορτάτο το μέγεθος της κοιλιάς του διογκώνεται. Το δέρμα του είναι ελαστικό.

 

 ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ

Τα τσιμπούρια ζουν εκατομμύρια χρόνια ανάμεσά μας. Τα αρχαιότερα απολιθώματα από τσιμπούρια ανάγονται στην Κρητιδική εποχή. Υπάρχουν εκατό είδη τσιμπουριών τα οποία διαχωρίζονται σε μαλακά και σκληρά. Τα τσιμπούρια βρίσκονται στην ύπαιθρο. Στις πόλεις, τα συναντάμε σε χώρους με πράσινο. Τρέφεται με το αίμα των θηλαστικών στα οποία παρασιτεί. Το τσιμπούρι εισχωρεί το στόμα του πάνω στο δέρμα του εκάστοτε ξενιστή (θηλαστικό) και βγαίνει πολύ δύσκολα όταν προσκολλάται. Τα τσιμπούρια δεν πηδούν, δεν πετάνε αλλά προσκολλώνται στο δέρμα ανθρώπων ή ζώων. Ένα αρκετά χορτασμένο θηλυκό τσιμπούρι γίνεται πιο σκούρο στο χρώμα και έχει ιριδίζον δέρμα και μπορεί να ξεπεράσει τα δύο εκατοστά σε μήκος. Το τσιμπούρι δεν έχει μάτια αλλά έχει πολύ καλή όσφρηση και αφή. Τρέφεται με αίμα που απορροφά από το δέρμα των θηλαστικών, στα οποία παρασιτεί. Βγαίνει δύσκολα όταν προσκολλάται στο δέρμα. Είναι επιβλαβές για τον άνθρωπο και τα ζώα, επειδή μπορεί να μεταφέρει σοβαρές ασθένειες όπως η Βορρελίωση ή η Εαρινή Μηνιγγοεγκεφαλίτιδα.

ΚΥΚΛΟΣ ΖΩΗΣ

Το τσιμπούρι έχει τέσσερα εξελικτικά στάδια, αυγό, προνύμφη (έξι πόδια), νύμφη, τέλειο έντομο (οκτώ πόδια) και η μορφή του είναι σχεδόν πανομοιότυπη στα στάδια αυτά. Τα τσιμπούρια τρέφονται με αίμα. Δεν πετάνε, δεν πηδάνε, αλλά μετακινούνται περπατώντας. Έχουν ως κύριο στόχο τους τα θηλαστικά, τα ερπετά, και τα πτηνά. Παρασιτούν, όμως, και στον άνθρωπο. Το σώμα τους είναι ιδιαίτερα σκληρό κι ανθεκτικό. Δεν έχουν φυσικούς εχθρούς. Μπορούν να ζήσουν ως και 14 χρόνια και είναι πολύ ανθεκτικά στη πείνα. Συγκεκριμένα, τα τσιμπούρια αντέχουν χωρίς τροφή μέχρι και 7 χρόνια.

ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ

Τα τσιμπούρια είναι ιδιαίτερα παραγωγικά. Αναπαράγονται στο έδαφος, σε σχισμές στα ξύλα, ή κάτω από πέτρες. Ένα θηλυκό μπορεί να κάνει ως και 18,000 αυγά, ενώ μερικά τσιμπούρια αναπαράγονται παρθενογεννετικά, κάτι που διευκολύνει το γρήγορο, ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό τους. Οι ιδανικές συνθήκες για τα τσιμπούρια είναι την άνοιξη και το φθινόπωρο, όταν η θερμοκρασία βρίσκεται στους 15-20 βαθμούς κελσίου.

 

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΑ ΕΙΔΗ ΤΣΙΜΠΟΥΡΙΩΝ:

 

IXODES RICINUS

The castor bean tick


Άρρενα 2,4-2,8χιλ.,θήλεα 3,0-3,6χιλ. Μπορεί να φτάσει τα 11mm, όταν έχει χορτάσει με αίμα. Βρίσκετε κυρίως στην ευρωπαϊκή ήπειρο και τις γειτονικές περιοχές της Β.Αφρικής και Μ.Ανατολής. Τρέφετε με αίμα μεγάλων θηλαστικών αλόγων και ανθρώπου αλλά και τρωκτικών, πτηνών ερπετών και νυχτερίδων. Ο κύκλος ζωής διαρκεί συνήθως 2 με 3 χρόνια, αλλά και μερικές φορές 6 χρόνια. Μπορεί να μεταφέρει στα ζώα, lyme disease, redwater fever, q fever και στον άνθρωπο, lyme disease,q fever, εγκεφαλομυελίτιδα ή εγκεφαλίτιδα.

 

ΑRGAS PESTICUS

Chicken tick ή poultry tick

Μήκος σώματος μέχρι 8χιλ., χρώμα σκούρο κόκκινο που γίνεται μπλε όταν έχει τραφεί. Βρίσκετε κυρίως στα πουλερικά και άλλα οικιακά πτηνά. Έχει παγκόσμια εξάπλωση στα θερμά κλίματα και είναι φορέας της spirochetosis στα κοτόπουλα. Μπορεί να προσβάλλει και τον άνθρωπο, ο οποίος όμως έχει αναπτύξει σχετική ανοσία. Κινείται και τρέφεται τη νύχτα. Ο κύκλος ζωής του διαρκεί συνήθως ένα μήνα.

 

RHIPICEPHALUS SANGUINEUS 

Dog Tick

Κόκκινο-καφέ χρώμα, με σχήμα σώματος επιμηκυμένο. Το τσιμπούρι του σκύλου είναι τσιμπούρι που χρειάζεται 3 ξενιστές για τα 3 στάδια της ανάπτυξης (προνύμφη, νύμφη και ενήλικο). Τους χρειάζονται μόνο τρία γεύματα από αίμα για να ολοκληρώσουν την ανάπτυξη, μία φορά σε κάθε στάδιο ανάπτυξης.

Απαντάται σε σκυλιά, σε κυνοκομεία και σπίτια και περιστασιακά σε άγρια ζώα, αλλά σπάνια σε ανθρώπους. Τα πιο συνηθισμένα σημεία όπου αγκιστρώνονται σε σκυλιά, είναι τα σημεία που το ζώο δεν μπορεί να περιποιηθεί εύκολα.

 

ARGAS REFLEXUS

Pigeon tick

Σώμα πεπλατυσμένο, ωοειδές με μήκος μέχρι 10χιλ. Και χρώμα καστανό ή κιτρινοκόκκινο. Προσβάλλει κυρίως τα περιστέρια, τρέφεται τη νύχτα και κρύβεται σε ρωγμές την ημέρα. Πολύ επιβλαβές και ως παράσιτο και ως φορέας ασθενειών στα πτηνά. Όταν δαγκώσει άνθρωπο, προκαλεί οδυνηρή φαγούρα ή και αναφυλαξία. Κύκλος ζωής μέχρι και 11 χρόνια.

 

ΠΩΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΣΙΜΠΟΥΡΙΑ

Το τσιμπούρι αναρριχάται σε ύψος πάνω από μισό μέτρου όπου μπορεί να εντοπίσει τον πιο κοντινό του ξενιστή και να προσκολληθεί. Συνηθισμένοι ξενιστές είναι τα κατοικίδια σκυλιά, γάτες, και τα ποντίκια. Στον άνθρωπο τα πιο συνηθισμένα σημεία που μπορεί να προσκολληθεί ένα τσιμπούρι είναι η κοιλιά, το στήθος, τα αυτιά, ο λαιμός και μερικές φορές η βουβωνική χώρα και οι μασχάλες.

Προσοχή! Το θηλυκό τσιμπούρι ζευγαρώνει με το αρσενικό αφού έχει απομυζήσει αρκετό αίμα και στην συνεχεία γεννάει μεγάλο αριθμό αυγών, γεννούν περίπου 3.000 αυγά.

 

ΤΣΙΜΠΙΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΣΙΜΠΟΥΡΙΑ 

 

Τα τσιμπούρια προκαλούν αναιμία στα ζώα!

Τα τσιμπούρια (κρότωνες) με τα νύγματα των εκτός της ενoχλήσεως που προκαλούν, είναι και φορείς ασθενειών. Είναι ενδιάμεσοι ξενισταί, ιών, πρωτοζώων, βακτηριδίων, ρικετσιών κ.λ.π. Τα πιο συνήθη νοσήματα στην Ελλάδα που μεταδίδονται από τα τσιμπούρια είναι η Πιροπλάσμωσις και η Ερλιχίωσις. Και στις δύο περιπτώσεις το κατοικίδιο έχει ανορεξία, κατάπτωση, εμέτους, διάρροια, οφθαλμορινικό έκκριμα, αίμα στα ούρα κτλ.

Υπάρχουν δύο (2) κύρια είδη τσιμπουριών. Το ένα είδος είναι τα στείρα τσιμπούρια που δεν είναι φορείς ασθενειών και λοιμώξεων, όμως ο άνθρωπος μπορεί να παρουσιάσει αλλεργικές αντιδράσεις εξίσου επικίνδυνες. Τρεις ώρες μετά το τσίμπημα μπορεί να παρουσιαστούν συμπτώματα όπως, κνησμός, υπνηλία, ρίγη, κόπωση, πόνος στις αρθρώσεις, αρρυθμίες στην καρδιά και πρήξιμο των λεμφαδένων. Οι αλλεργικές αντιδράσεις είναι κυρίως αντίδραση στο σάλιο που απελευθερώνει το τσιμπούρι κατά την απομύζηση αίματος.

Το δεύτερο είδος είναι πιο επικίνδυνο. Είναι τα μολυσμένα τσιμπούρια που μεταφέρουν ιούς, βακτήρια και άλλες ασθένειες επικίνδυνες για τον άνθρωπο. Μεταφέρουν σοβαρές ασθένειες όπως η βορρελίωση ή εαρινή μηνιγγοεγκεφαλίτιδα, μονοκυτταρική ερλιχίωση, η νόσος του Lyme, ο κηλιδώδης πυρετός των βραχωδών ορέων, η τουλαραιμία.

Αν διαπιστώσετε πως έχετε τσιμπούρι θα πρέπει να το αφαιρέσετε αμέσως. Το τσιμπούρι έχει την ιδιότητα όχι απλά να προσκολλάται επάνω στο δέρμα αλλά και να εισχωρεί μέσα, έτσι ώστε να ρουφάει περισσότερο αίμα. Το κεφάλι του είναι ουσιαστικά βαθιά μέσα στο δέρμα κάτι το οποίο κάνει εξαιρετικά δύσκολη την αφαίρεσή του. Θα πρέπει να αφαιρεθεί με μία ειδική λαβίδα με ιδιαίτερη προσοχή, έτσι ώστε να μην συνθλιβεί και μείνει μέσα στο δέρμα. Η απομάκρυνση του τσιμπουριού από το δέρμα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή, και είναι απαραίτητο να γίνεται από γιατρό ή κτηνίατρο, για να μειωθεί ο κίνδυνος μόλυνσης της περιοχής και επιπλοκών.

 

ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΣΙΜΠΟΥΡΙΩΝ

Πρόληψη : Η εφαρμογή προληπτικών μέσων πριν από την εμφάνιση των τσιμπουριών στο ζώο, αποτελεί την καλλίτερη αντιμετώπιση του κινδύνου μολύνσεως. Τα μέτρα πρόληψης αποδεικνύονται πολύ αποτελεσματικά και στην περίπτωση των μολύνσεων που μπορεί να μεταδώσουν τα τσιμπούρια όπως σε όλες τις ασθένειες.

Μέτρα πρόληψης πρέπει να εφαρμόζονται και στα κατοικίδια ζώα, καθώς και τα σκυλιά και οι γάτες «ελκύουν» τα τσιμπούρια και γίνονται μέσο μεταφοράς προς τον άνθρωπο.

Σε κάθε περίπτωση, που υπάρχει υπόνοια για τσιμπούρι, πρέπει να παρακολουθείτε την υγεία σας. Η τυχόν μόλυνση εκδηλώνεται μέσα σε δύο έως έξι εβδομάδες μετά την προσκόλληση και το τσίμπημα του τσιμπουριού. Συμπτώματα όπως πυρετός, πόνοι στους μύες, εξάνθημα, πονοκέφαλος, νευρολογικές διαταραχές, πρέπει να οδηγήσουν αμέσως στον γιατρό για περαιτέρω έλεγχο και εξετάσεις.

 

AΠΑΛΛΑΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΤΣΙΜΠΟΥΡΙΩΝ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ EXTERMINATORS 

Με εκπαιδευμένους τεχνικούς και περισσότερα από 70 χρόνια εμπειρίας σε υπηρεσίες παρασιτολογικού ελέγχου, θα διασφαλίσουμε ότι είστε προστατευμένοι από τα παράσιτα. Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε  το σπίτι σας από τα παράσιτα. Θα κάνουμε ό, τι χρειάζεται για να τα κρατήσουμε έξω, έτσι ώστε να μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι γνωρίζοντας ότι σας έχουμε καλύψει.

Οι τεχνικοί της Exterminators γνωρίζουν και κατανοούν τις συνήθειες του κάθε είδους των παρασίτων και διαθέτουν μια σειρά από πανίσχυρα εντομοκτόνα για να αντιμετωπίσουν τα παράσιτα αποτελεσματικά και να διασφαλίσουν ότι το πρόβλημα έχει αντιμετωπιστεί πλήρως με τους καλύτερους και ασφαλέστερους τρόπους.

Επιλέξτε την εταιρία μας και απαιτείστε κάτι περισσότερο από έναν απλό εξολοθρευτή. Έναν εμπειρογνώμονα!

ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ? ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ 24/7. ΚΑΛΕΣΕ ΤΩΡΑ!!

EXTERMINATORS  210 60 10 745