ΕΡΠΕΤΑ

ΕΡΠΕΤΑ

ΑΠΩΘΗΣΗ ΦΙΔΙΩΝ & ΕΡΠΕΤΩΝ

ΟΙ ΜΕΘΟΔΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ EXTERMINATORS

Η θανάτωση των φιδιών απαγορεύεται από τη νομοθεσία. Υπάρχουν όμως τρόποι για προστασία από φίδια και αντιμετώπισης αυτών, με τη χρήση μεθόδων που τα απομακρύνουν με ειδικά απωθητικά σκευάσματα τα οποία χρησιμοποιούνται στις εργασίες  προστασίας των εξωτερικών χώρων από τα φίδια. Το σύνολο των εργασιών αυτών ονομάζεται φιδοαπώθηση. Η exterminators.gr εταιρεία απολυμάνσεων απεντομώσεων & μυοκτονιών στην Αθήνα για να απομακρύνει τα φίδια από ένα χώρο χρησιμοποιεί ειδικά σκευάσματα σε κοκκώδη ή υγρή μορφή, οι οποίες πρέπει να εφαρμοστούν από αρχές Μαρτίου με τη διακοπή του λήθαργου των φιδιών και μέχρι τέλος Οκτωβρίου.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΦΙΔΟΑΠΩΘΗΣΗΣ

Η επιτυχία της των εργασιών φιδοαπώθησης βασίζεται στη σωστή δοσολογία και στην ομοιόμορφη κατανομή φιδοαπωθητικών σκευασμάτων στο χώρο. Η πρώτη εφαρμογή της φιδοαπώθησης έχει σαν σκοπό να καλυφθούν με ειδικό φιδοαπωθητικό σκεύασμα όλα τα σημεία που θεωρούνται καταφύγια των ερπετών. Δεν ενδείκνυται στην πρώτη φάση της εφαρμογής φιδοαπώθησης να τοποθετηθεί φιδοαπωθητικό σκεύασμα εξωτερικά στην περίφραξη του οικοπέδου. Η δεύτερη εφαρμογή φιδοαπώθησης γίνεται 7 με 10 ημέρες μετά την 1η εφαρμογή. Τα φίδια μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα μην έχοντας πού να κρυφτούν θα έχουν εγκαταλείψει τον χώρο γιατί όλα τα σημεία που ήταν κρησφύγετά τους είναι πλέον αφιλόξενα λόγω της παρουσίας του φιδοαπωθητικού σκευάσματος. Σε αυτή τη φάση δημιουργούμε μία δεύτερη ζώνη απώθησης των φιδιών στην περίφραξη του οικοπέδου διασφαλίζοντας ότι οποιοδήποτε φίδι πλησιάσει στην περίφραξη θα απωθείται από την παρουσία των φιδοαπωθητικών σκευασμάτων.

Για την Exterminators η πρωταρχική ενέργεια που θα κάνει, για την απώθηση ερπετών είναι:

  • Ένας τεχνικός της Exterminators εκτελεί εκτενή  εξωτερική επιθεώρηση του χώρου, για να επιβεβαιωθεί η έκταση και ο χώρος της προσβολής.
  • Μετά την αναγνώριση της έκτασης και του χώρου προσβολής, εφαρμόζεται η μέθοδος απώθησης στις επικίνδυνες περιοχές και σημεία, περιμετρικά των κτηριακών εγκαταστάσεων.
  • Επιπλέον, ο τεχνικός μας θα τεκμηριώσει την επίσκεψη και  θα σας  συστήσει τα επόμενα βήματα για να εξασφαλίσουμε  την καλύτερη δυνατή συντήρηση για τον χώρο σας.

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΤΗΣ EXTERMINATORS

Επικοινωνήστε μαζί μας για να προγραμματίσουμε μια δωρεάν επίσκεψη εφόσον χρειαστεί, και να σας προτείνουμε λύσεις προσαρμοσμένες αποκλειστικά για τον δικό σας χώρο.

 

ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΦΙΔΙΩΝ (ΕΡΠΕΤΩΝ)

 

ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΙΔΙΑ

Είναι γνωστό ότι πάνω από 1.000.000 άνθρωποι τον χρόνο σε όλο τον κόσμο πέφτουν θύματα δηγμάτων φιδιών,ιδιαίτερα στην Ασία και στην Αφρική, λιγότερο στην Αμερική και πολύ λιγότερο στην Ευρώπη.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Τα φίδια είναι ερπετά της ομώνυμης υποτάξης (Serpentes). Τρέφονται με μικρά ζώα, πουλιά, αυγά ή έντομα, ενώ άλλα μεγαλύτερα φίδια (όπως ο πύθωνας) τρέφονται με μεγαλύτερα ζώα. Υπάρχουν πολλά είδη φιδιών και λίγα μόνο είναι δηλητηριώδη (ιοβόλα) και επικίνδυνα και για τον άνθρωπο.

ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
Τα ερπετά περνούν τον χειμώνα σε χειμέρια νάρκη, την άνοιξη βγαίνουν προς τα έξω για τροφή και αναπαραγωγή ενώ το καλοκαίρι σιγά σιγά επιβραδύνουν και πάλι λόγω της υψηλής ζέστης. Τα φίδια φοβούνται τους ανθρώπους και επιτίθενται μόνο για αυτό-άμυνα. Τα περισσότερα φίδια σε Κύπρο και Ελλάδα δεν είναι δηλητηριώδη και μόνο ένα είδος, η οχιά, είναι επικίνδυνη για τον άνθρωπο. Τα άλλα δύο δηλητηριώδη φίδια είναι το slender cat και το φίδι Montpellier αλλά τα δαγκώματα τους είναι θανατηφόρα μόνο σε μικρά ζώα όπως ποντίκια, πουλιά και σαύρες.

ΚΥΚΛΟΣ ΖΩΗΣ
Ο κύκλος της ζωής, συνεχώς, μεταλλάσσεται σε θάνατο-αναγέννηση και το παράδειγμα αυτής της διαδικασίας Μετάλλαξης μοιάζει με την αλλαγή του δέρματος του φιδιού κάθε φορά.

ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ
Τα φίδια αναπαράγονται σεξουαλικά και γενούν τα αυγά τους σε προστατευμένες θέσεις. Μέχρι να εκκολαφθούν τα αυγά, τα φίδια βρίσκονται πάντα κοντά στον χώρο της φωλιάς για να φροντίζουν για την ασφάλειά των αυγών.

 

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΑ ΕΙΔΗ ΦΙΔΙΩΝ:

 

VIPERA AMMODYTES

Horned viper (Οχιά)

Το σώμα της οχιάς έχει σχήμα κυλίνδρου, χρώμα σταχτί προς το ξανθό και καλύπτεται από φολίδες, όπως και το κεφάλι. Επίσης, στη ράχη το φίδι έχει σκούρα σχέδια σε σχήμα τεθλασμένης γραμμής, ενώ στο κεφάλι τα σχήματα που έχει σχηματίζουν το γράμμα Χ ή Λ. Το μήκος φθάνει στα αρσενικά μέχρι 60 εκατοστά. Τα θηλυκά έχουν πιο μικρό μήκος. Το κεφάλι της είναι πιο πλατύ προς τα πίσω και διακρίνεται έντονα από το σώμα. Η ουρά της είναι κοντή. Έχει δυνατή όραση ακόμα και στο σκοτάδι, ενώ η ίριδα των ματιών της έχει την ιδιότητα να αλλάζει ανάλογα με την ένταση του φωτός. Στην άνω γνάθο είναι εξοπλισμένη με δύο μυτερά δόντια, μεγαλύτερα από τα κοινά που έχει, τα οποία συνδέονται με αδένες που εκκρίνουν δηλητήριο.

Οι ενήλικες οχιές τρέφονται με μικρά ζώα, όπως ποντίκια, άλλα ερπετά και πτηνά. Το δηλητήριό της είναι επικίνδυνο. Τυπικά περιέχει πολλές πρωτεινάσες (ένζυμα που διαλύουν πρωτεΐνες). Αυτές προκαλούν συμπτώματα πόνου, οίδημα και νέκρωση, όπως επίσης και απώλεια αίματος. Ο θάνατος συνήθως επέρχεται από την πτώση της αρτηριακής πίεσης. Οι οχιές δεν επιτίθενται ποτέ στον άνθρωπο εάν δεν πατηθούν, πιαστούν ή απειληθούν άμεσα. Τα περισσότερα δήγματα οχιάς στον άνθρωπο είναι «στεγνά» και προειδοποιητικά, χωρίς την έγχυση δηλητηρίου.

VIPERA BERUS

European viper (Αστρίτης)

Το μήκος του φτάνει περίπου τα 65 εκατοστά, με τα θηλυκά να είναι μεγαλύτερα από τα αρσενικά. Κυνηγάει κυρίως στη διάρκεια της ημέρας. Ζει σε ορεινές περιοχές με υψόμετρα μεγαλύτερα των 1400m. Πέφτει σε χειμερία νάρκη την αρχή του χειμώνα μέχρι την αρχή της άνοιξης. Τα θηλυκά γεννούν κάθε 2 χρόνια, από 3 έως 18 νεογνά τα οποία ωριμάζουν σεξουαλικά τον 3ο ή 4ο χρόνο. Η διατροφή του περιλαμβάνει μικρά θηλαστικά όπως ποντίκια, μικρά πτηνά, αμφίβια όπως βατράχια και σαύρες.

ELAPHE QUATUORLINEATA

The four – lined snake (Ελαφίτης ή Λαφιάτης)

Έχει μήκος γύρω στα 150 εκατοστά, σπανίως όμως μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 400 εκατοστά. Τα ενήλικα έχουν ένα κιτρινωπό καφέ ή μαύρο χρώμα και τέσσερις μαύρες γραμμές που ξεκινούν από το μάτι του και φτάνουν μέχρι την ουρά. Κυνηγά κυρίως στο έδαφος αλλά σκαρφαλώνει συχνά σε δέντρα και θάμνους. Κολυμπά επιδέξια. Τρέφεται με μικρά θηλαστικά όπως αρουραίους και άλλα τρωκτικά, μικρά κουνέλια, πτηνά, σαύρες, αμφίβια και αυγά. Ζευγαρώνει την άνοιξη και τα θηλυκά γεννούν 3-18 αυγά. Είναι μέτριας επιθετικότητας φίδι που δαγκώνει αν αρπαχτεί.

 

HIEROPHIS GEMONESIS

Balcan whip snake (Δενδρογαλιά)

Φθάνει σε μήκος τα 120 εκ και έχει μικρό κεφάλι, χρώμα λαδί με μαύρα στίγματα στη ράχη του και άσπρο στην κοιλιά. Η ουρά του είναι πολύ λεπτή και φτάνει τα 30 εκ.  Η τροφή του περιλαμβάνει μικρά ερπετά και τρωκτικά αλλά και πτηνά. Θεωρείται επικίνδυνο φίδι από την άποψη ότι έχει δηλητήριο, ωστόσο μπορεί να επιτεθεί στον άνθρωπο.

ELESCOPUS FALLAX

Holy snake ή Cat snake (Αγιόφιδο ή Γατόφιδο)

Είναι ένα μεσαίου μεγέθους φίδι με μήκος σώματος να φτάνει τα 130 εκατοστά. Το κεφάλι είναι πιεσμένο, με μικρά μάτια και χαρακτηριστικές κάθετες κόρες που χαρακτηρίζουν τα είδη οχιάς, και του δίνουν το κοινό αγγλικό όνομα γατόφιδο. Το κύριο χρώμα του σώματός του είναι μπεζ/γκρι/καστανό με σκούρες καστανές κηλίδες στη ράχη και μικρότερες στα πλευρά, με το κεφάλι να εμφανίζει σκουρόχρωμες ταινίες που μοιάζουν με σταυρό.

Το αγιόφιδο δραστηριοποιείται την ημέρα αλλά κατά τους ζεστούς μήνες είναι ενεργό μέχρι αργά το απόγευμα ή ακόμα και τη νύχτα. Είναι κυρίως εδαφόβιο φίδι αλλά έχει και αναρριχητικές ικανότητες. Η διατροφή του βασίζεται στις σαύρες, όμως καταναλώνονται και πουλιά και μικρά θηλαστικά. Έχει δηλητήριο με το οποίο σκοτώνει την τροφή του, αλλά το πολύ μικρό στόμα του και η ύπαρξη δηλητηριωδών δοντιών στο πίσω μέρος του στόματος το καθιστούν εντελώς ακίνδυνο για τον άνθρωπο, ενώ ο «πράος» χαρακτήρας του επιτρέπει να μπορεί να «ενσωματωθεί» στη θρησκευτική παράδοση της χώρας μας.

 

MALPOLON MONSPESSULANUS

The montpellier snake (Σαπίτης)

Πρόκειται για ένα είδος δηλητηριώδες, με ασθενές δηλητήριο. Το συνολικό του μήκος είναι έως 2μ., σπάνια 2,4μ. Είναι ένα ημερόβιο, συνηθισμένο φίδι. Γρήγορη κίνηση, κολυμπά, σκαρφαλώνει και χαρακτηρίζεται για την καλή του όραση. Ζευγαρώνει Απρίλιο –Μάιο και το θηλυκό γεννά 4-20 αυγά, τα οποία εκκολάπτονται μετά από 2 μήνες. Τρέφεται κυρίως με σαύρες, αλλά και με τρωκτικά, πτηνά, αμφίβια καθώς και με φίδια. Αν νιώσει ότι απειλείται θα αμυνθεί σθεναρά, θα δαγκώσει αν πιαστεί ή πατηθεί. Ακόμη όμως κι αν καταφέρει έγχυση δηλητηρίου σε άνθρωπο, αυτό είναι ασθενές και δεν αποτελεί κίνδυνο και συνήθως υποχωρούν σε μερικές ώρες, δίχως ιατρική αγωγή.

 

PLATYCEPS NAJADUM

Dahl’s whip snake (Σαίτα)

Η σαίτα θεωρείται και είναι το πιο γρήγορο φίδι της Ελλάδας, σε βαθμό που να του αποδίδονται υπερφυσικές ικανότητες και υπερβολική ταχύτητα από τη λαϊκή παράδοση και τοπικές δοξασίες! Είναι ένα μεσαίου μεγέθους φίδι με μήκος σώματος να φτάνει ορισμένες φορές τα 135 εκατοστά και χαρακτηριστικό μακρύ και πολύ λεπτό σώμα, με λεπτό κεφάλι που ξεχωρίζει εμφανώς με το λεπτό λαιμό του από το υπόλοιπο σώμα. Ραχιαία και μέχρι το μέσο του σώματος έχει χρώμα γκρίζο/πράσινο ή καστανό/λαδί με το υπόλοιπο σώμα να έχει χρώμα καστανό ή και κοκκινωπό, ενώ κοιλιακά είναι κιτρινωπό/υπόλευκο. Στα πλευρά του σώματος και μέχρι το 1/3 ή 1/2 του μήκους του σώματος έχει μια σειρά σκουρόχρωμων κηλίδων, μεγάλου μεγέθους ξεκινώντας από το λαιμό και σταδιακά μικρότερες προς το πίσω μέρος του σώματος. Απαντάται σε πετρώδεις κα βραχώδεις περιοχές με χαμηλή μακία και φρύγανα.

Δραστηριοποιείται την ημέρα αλλά κατά τους ζεστούς μήνες είναι ενεργή μέχρι αργά το δειλινό, ενώ το χειμώνα «πέφτει» σε νάρκη. Είναι κυρίως εδαφόβιο φίδι αλλά έχει και αναρριχητικές ικανότητες, ενώ όταν απειληθεί απομακρύνεται με μεγάλη ταχύτητα -αλλά χωρίς να επιτεθεί- βοηθούμενο από το λεπτό, ευκίνητο και ελαφρύ σώμα του, γεγονός που του έχει προσδώσει το κοινό του όνομα. Η διατροφή του βασίζεται στις σαύρες, όμως καταναλώνονται και μικρά θηλαστικά και μεγαλόσωμα έντομα. Δεν έχει δηλητήριο και είναι εντελώς ακίνδυνο για τον άνθρωπο.

 

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΔΑΓΚΩΝΙΑΣ ΦΙΔΙΟΥ

 

 

Τα συμπτώματα εμφανίζονται συνήθως αρκετά σύντομα μετά το δάγκωμα, άρα είναι σημαντικό το θύμα να παρακολουθείται. Αν δεν έχουν εμφανιστεί συμπτώματα μέσα σε λιγότερο από μισή ώρα από το δάγκωμα τότε οι ενδείξεις λένε ότι το φίδι δεν ήταν δηλητηριώδες, ή δεν έριξε δηλητήριο, ή ακόμα ότι ήταν γέρικο και είχε πολύ λίγο ή καθόλου δηλητήριο.

  • Προσπαθήστε να αναγνωρίσετε το φίδι. Το χρώμα, το μέγεθος, το σχήμα του κεφαλιού, η μέθοδος της επίθεσης, όλα είναι χρήσιμα
  • Χαλαρώστε τα ρούχα του Θύματος και, αν χρειάζεται, μεταφέρετε το στη σκιά
  • Κρατήστε το θύμα ήρεμο και ακίνητο. Τυχόν κίνηση θα αυξήσει τη ροή του αίματος και θα μεταφέρει το αίμα στην καρδιά πολύ πιο γρήγορα.
  • Ακινητοποιήστε το μέλος, αλλά ΜΗΝ περιορίζετε τη ροή του αίματος, εκτός αν είστε σίγουροι ότι το δάγκωμα προέρχεται από φίδι που δίνει νευροτοξικό δηλητήριο.
  • Καθαρίστε και καλύψτε την πληγή με προσέχοντας να μην την πιέσετε και δημιουργηθεί κάκωση
  • Να είστε έτοιμοι να δώσετε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση έκτακτης ανάγκης αν χρειαστεί
  • Πηγαίνετε το θύμα σε νοσοκομείο το συντομότερο

Ενώ οι απόψεις μπορεί να διίστανται για το τι πρέπει να κάνουμε για δαγκώματα φιδιών, υπάρχει κάποια σύμπνοια για το τι δεν πρέπει να κάνουμε:

  • Να επιτρέψουμε στο θύμα να κινείται ή να αγχώνεται
  • Να κόψουμε το δάγκωμα ή να ρουφήξουμε το δηλητήριο
  • Να δώσουμε στο θύμα οτιδήποτε να φάει ή να πιει, ιδίως αλκοόλ
  • Να χρησιμοποιήσουμε κρυστάλλους ή διάλυμα υπερμαγγανικού καλίου επάνω ή κοντά στην πληγή
  • Να χρησιμοποιήσουμε σαπούνι και νερό γύρω από την πληγή
  • Να αφήσουμε επίδεσμο πίεσης στο τραύμα για μεγάλο χρονικό διάστημα
  • Να αφήσουμε το θύμα μόνο του
  • Να βάλουμε πάγο στο τραύμα
  • Να μουσκέψουμε το πληγωμένο μέλος σε οποιοδήποτε διάλυμα

 

ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΦΙΔΙΩΝ

 

 

  • Τα φίδια φέρουν αισθητήρια όργανα που δε συναντώνται ευρέως στο ζωικό βασίλειο. Αρκετά είδη έχουν αναπτύξει τη θερμική όραση, οι αισθητήρες της οποίας εδρεύουν στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού του φιδιού πίσω από τα ρουθούνια. Η εικόνα που δίνεται στο φίδι δε μπορεί να έχει τη λεπτομέρεια της όρασης, μπορεί όμως να φανεί εξαιρετικά αποτελεσματική στο σκοτάδι σχηματίζοντας το θερμικό περίγραμμα του στόχου τους ή του πιθανού εχθρού τους.
  • Η ακοή είναι επίσης μια άλλη αίσθηση στην οποία τα φίδια υστερούν. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα φίδια δεν διαθέτουν αυτιά ή άλλα ακουστικά ανοίγματα για να μπορούν να συλλαμβάνουν τους ήχους με αποτέλεσμα να μπορούμε να τα θεωρήσουμε κουφά. Η ασθενής ακοή όμως των φιδιών αντικαθίσταται από ένα είδος συστήματος που φαίνεται να έχουν αναπτύξει στον εγκέφαλο τους και χάρις σε αυτό μπορούν να αισθάνονται (όχι να ακούν, απλώς να καταλαβαίνουν) τους ήχους κοντά τους, αρκεί αυτοί να είναι χαμηλών συχνοτήτων.
  • Η όσφρηση των φιδιών είναι εξαιρετική και αντικαθιστά πρακτικά την ελλιπή τους όραση και ακοή και τα βοηθάει στο να οσφραίνονται και να αντιλαμβάνονται τα θηράματα αλλά και τους θηρευτές τους.
  • Σε ορισμένα φίδια το σαγόνι τους που αφήνεται να κρέμεται συλλαμβάνει δονήσεις και το δέρμα κάτω από αυτό ίσως παίζει το ρόλο του τυμπάνου για περιορισμένο αριθμό συχνοτήτων. Φυσικά το ίδιο τους το σώμα είναι άμεσος δέκτης ακόμα και των ασθενέστερων δονήσεων και ήχων χαμηλής συχνότητας που μεταφέρονται από το έδαφος.
  • Τα φίδια δεν είναι εύκολο να αγγίζουν πράγματα που βρίσκονται μακριά από το σώμα τους, έχουν όμως την αίσθηση των κοντινών τους αντικειμένων εξ αποστάσεως μέσω μιας ασυνήθιστης αίσθησης που έχουν αναπτύξει. Σερνόμενα με την κοιλιά σε ξηρό περιβάλλον παράγουν και διατηρούν, ακόμα και αφού σταματήσουν, στατικό ηλεκτρισμό έως 1000 Volt και μπορούν να τον χρησιμοποιούν με τα αισθητήρια που φαίνεται να διαθέτουν τουλάχιστο στο κεφάλι για να κυνηγούν καθοδηγούμενα από ηλεκτροστατικά ίχνη στο διάβα τους όταν τους λείπουν δεδομένα όσφρησης καθώς και για να ελίσσονται ανάμεσα σε εμπόδια όταν δε μπορούν να δουν.

 

ΦΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΟ ΣΑΣ

• Απεντόμωση: Τα φίδια τρέφονται με μεγάλα έντομα όπως γρύλλους, ακρίδες κλπ. Με ένα πρόγραμμα απεντόμωσης μειώνουμε τον πληθυσμό των εντόμων και έμμεσα απομακρύνουμε τα φίδια.
• Καταπολέμηση τρωκτικών: Τα φίδια επίσης, τρέφονται με τα τρωκτικά. Εάν στον χώρο σας γίνονται τακτικά εφαρμογές μυοκτονίας τότε τα φίδια δεν προσελκύονται στον χώρο, εφόσον ο πληθυσμός των ποντικιών βρίσκεται υπό έλεγχο.
• Καθαρισμός των απορριμμάτων: Τα σκουπίδια είναι πιθανά κρησφύγετα φιδιών γιατί σε τέτοιους σωρούς συχνάζουν ποντίκια και έντομα και τα φίδια επισκέπτονται τα σκουπίδια για την εύρεση τροφής.
• Μείωση της υγρασίας: Αποφεύγουμε την δημιουργία δροσερών χώρων ενώ και όλα τα λιμνάζοντα νερά προσπαθούμε να τα απομακρύνουμε στο αποχετευτικό δίκτυο γιατί τα φίδια προσελκύονται προκειμένου να πιουν νερό.
• Απομάκρυνση μη χρήσιμων υλικών: Τα φίδια θέλουν χώρους που να νιώθουν ασφάλεια. Άχρηστα υλικά σε εξωτερικούς χώρους όπως ξυλεία, λάστιχα αυτοκινήτων, ντουλάπες κλπ. αποτελούν κρυψώνες φιδιών.
• Αποψίλωση και χορτοκοπή: Τα χόρτα είναι κρησφύγετα φιδιών για ξεκούραση, προστασία από τον ήλιο, αναπαραγωγή και για εύρεση λείας. Χόρτα σε μεγάλο ύψος θα πρέπει να κουρεύονται τακτικά.
• Κλάδεμα δένδρων και θάμνων: Τα φίδια εισβάλουν σε δένδρα και θάμνους για την εύρεση τροφής (μικρά πτηνά, σαύρες, ποντίκια κλπ). Με το κλάδεμα και την αραίωση της βλάστησης βοηθάμε στον σωστό αερισμό των φυτών.
• Μόνωση εγκαταστάσεων: Τρύπες στην περίφραξη του οικοπέδου, σε εισόδους των κτηρίων θα πρέπει να μονώνονται με ειδικά υλικά (μεταλλικό πλέγμα, τσιμέντο κλπ.)

 

ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΦΙΔΙΩΝ  ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ EXTERMINATORS

Με εκπαιδευμένους τεχνικούς και περισσότερα από 70 χρόνια εμπειρίας σε υπηρεσίες παρασιτολογικού ελέγχου, θα διασφαλίσουμε ότι είστε προστατευμένοι από τα παράσιτα. Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε  το σπίτι σας από τα παράσιτα. Θα κάνουμε ό, τι χρειάζεται για να τα κρατήσουμε έξω, έτσι ώστε να μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι γνωρίζοντας ότι σας έχουμε καλύψει.

Οι τεχνικοί της Exterminators γνωρίζουν και κατανοούν τις συνήθειες του κάθε είδους των παρασίτων και διαθέτουν μια σειρά από πανίσχυρα εντομοκτόνα για να αντιμετωπίσουν τα παράσιτα αποτελεσματικά και να διασφαλίσουν ότι το πρόβλημα έχει αντιμετωπιστεί πλήρως με τους καλύτερους και ασφαλέστερους τρόπους.

Επιλέξτε την εταιρία μας και απαιτείστε κάτι περισσότερο από έναν απλό εξολοθρευτή. Έναν εμπειρογνώμονα!

ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ? ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ 24/7. ΚΑΛΕΣΕ ΤΩΡΑ!!

EXTERMINATORS  210 60 10 745