ΤΕΡΜΙΤΕΣ

Οικογένεια / Τάξη: Many families / Isoptera
Επιστημονική ονομασία: Many Variations
 

ΤΕΡΜΙΤΕΣ: ΜΙΑ ΑΠΕΙΛΗ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ

Οι τερμίτες είναι καταστροφικά παράσιτα που μπορούν να προκαλέσουν ζημιές εκατομμυρίων στις ιδιοκτησίες σας. Αν οι τερμίτες μπούν στο σπίτι σας, η θεραπεία και οι επισκευές μπορεί να σας κοστίσουν μια περιουσία!

Η ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗ ΑΜΥΝΑ ΣΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΕΡΜΙΤΕΣ!
Με πάνω από 70 χρόνια εμπειρίας ελέγχου τερμιτών και άριστα εκπαιδευμένους τεχνικούς, η Exterminators είναι η εταιρεία την οποία μπορείτε να εμπιστευτείτε για να προστατέψετε το σπίτι σας. Με την εμπειρία που έχουμε αποκτήσει και με τις περιπτώσεις που έχουμε αντιμετωπίσει με τερμίτες σε Ελλάδα και Κύπρο δίνουμε εγγύηση καταπολέμησης 100% και παρακολουθούμε την πορεία της απεντόμωσης  επ΄αορίστου χρόνου χωρίς χρέωση.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Οι τερμίτες είναι έντομα που ανήκουν στην οικογένεια των Ισόπτερων. Τρέφονται κυρίως με ξυλεία και φυτική ύλη. Μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές ζημιές σε κτίρια, δάση και φυτείες. Οι τερμίτες έχουν δαγκάνες και τα σώματα τους έχουν μήκος περίπου 1 εκατοστό. Συνήθως ζουν σε υπόγεια τούνελ και μόνο μια ομάδα βγαίνει έξω την άνοιξη η οποία βγάζει φτερά σε αναζήτηση νέας περιοχής για  δημιουργία φωλιάς. Τα σώματα της φτερωτής ομάδας είναι πιο σκούρα ενώ οι εργάτες έχουν υπόλευκο χρώμα.  Η ομάδα αποβάλλει τα φτερά της μόλις εγκατασταθεί σε καινούρια φωλιά και αρχίζει την δημιουργία τούνελ.Είναι κοινωνικά έντομα και μια αποικία τους μπορεί να έχει από μερικές εκατοντάδες μέχρι αρκετά εκατομμύρια μέλη. 

ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
Οι τερμίτες είναι κοινωνικά έντομα όπως οι μέλισσες και τα μυρμήγκια. Ζουν αποκλειστικά σε ξηρό και υγιές ξύλο. Σχηματίζουν μικρότερες αποικίες και αντέχουν σε ακραίες τιμές υγρασίας και θερμοκρασίας. Μεταφέρονται στις κατοικίες με την ξυλεία ή τα έπιπλα αλλά και μέσω σμηνουργίας δηλ. με έξοδο των πτερωτών από τις φωλιές λόγω διαφόρων παραγόντων.

ΚΥΚΛΟΣ ΖΩΗΣ
Οι εργάτες και οι οπλίτες ζουν περίπου ένα έως δύο χρόνια. Η Βασίλισσα της αποικίας μπορεί να επιβιώσει για πάνω από 25 χρόνια κάτω από ιδανικές συνθήκες. Η βασίλισσα είναι υπεύθυνη για την δημιουργία της αποικίας και είναι η μητέρα όλων των μελών της κοινωνίας. Ο σκοπός της είναι μόνο να γεννάει αυγά και κατά την διάρκεια της ζωής της μπορεί να γεννήσει εκατομμύρια. Το μέγεθός της  είναι πολύ μεγάλο και οφείλεται στην κοιλιά της που είναι γεμάτη με δεκάδες χιλιάδες αυγά. Η βασίλισσα αποτελεί το κέντρο της αποικίας και στα περισσότερα είδη υπάρχει μόνο μία ανά κοινωνία.

ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ
Μια ώριμη βασίλισσα μπορεί να γεννήσει χιλιάδες αυγά κάθε χρόνο. Η νύμφη προέρχεται απευθείας από το αυγό. Οι συνοδοί - εργάτες δίνουν στις νύμφες έτοιμη τροφή για τις πρώτες δύο εβδομάδες, δίνοντάς τους τη δυνατότητα μέσω της απολέπισης να γίνουν εργάτες, οπλίτες, αναπαραγωγικά ή δευτερεύοντα αναπαραγωγικά (ανάλογα με τις ανάγκες της αποικίας). Πολλαπλασιάζονται από μια βασίλισσα η οποία γεννά μέχρι και μερικές χιλιάδες αυγά την ημέρα.

ΟΙ ΤΕΡΜΙΤΕΣ ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ 3 ΚΑΣΤΕΣ

Μία αποικία τερμιτών ζει συνεργατικά με ανάμεικτες ομάδες (κάστες). Τα άτομα μιας αποικίας διαφέρουν στην μορφή και την λειτουργία τους. Βασικές μορφές είναι οι Εργάτες, οι οπλίτες τα πτερωτά αναπαραγωγικά άτομα ή σμηνουργοί, η βασίλισσα και ο βασιλιάς. Ο αριθμός των ατόμων μιας κάστας εξαρτάται από της ανάγκες τις αποικίας. Διαχωρίζονται σε 3 κάστες ανάλογα με τις υφιστάμενες ανάγκες της αποικίας που καθορίζονται από τη βασίλισσα και είναι:

 • Εργάτες που αποτελούν την πλειονότητα της αποικίας και ο πληθυσμός τους μπορεί να φτάσει το 95% του συνόλου και  είναι υπεύθυνοι για τη φύλαξη των αυγών, την κατασκευή και τη συντήρηση των στοών, την αναζήτηση τροφής και τη θρέψη όλων των μελών της αποικίας. Είναι μικρά υποκίτρινα έντομα που περιγράφονται από τους μη ειδικούς σαν λευκά σκουλήκια. Είναι τυφλοί αλλά μπορούν να σκάψουν περίπλοκες φωλιές με συστήματα τούνελ.  
 • Οπλίτες που ο ρόλος τους είναι κυρίως αμυντικός αφού προστατεύουν την αποικία από ανεπιθύμητους εισβολείς. Είναι μικρά υποκίτρινα έντομα με μεγαλύτερη κεφαλή και πιο σκούρου χρώματος κεφαλή από τους εργάτες. Διαθέτουν ένα μαύρο ζεύγος σκληρών γνάθων που θυμίζουν δαγκάνες και ξεχωρίζει ακόμα και με γυμνό μάτι. Οι μεγάλες γνάθοι τα εμποδίζουν ακόμα και από το να τραφούν από μόνοι τους και για αυτό, για την διατροφή και τον καλλωπισμό τους φροντίζουν οι εργάτες. 
 • Σμηνουργοί που βγαίνουν από τα κανάλια τους κυρίως την άνοιξη και λιγότερο το φθινόπωρο με σκοπό την επέκταση της αποικίας. Διέρχονται από τους χωμάτινους αγωγούς κατά δεκάδες, εγκαταλείπουν τις πτέρυγες και έρχονται σε σύζευξη.
 • Βασιλιάς που γονιμοποιεί τη βασίλισσα αρχικά για την πρώτη αποικία και στη συνέχεια για κάθε επόμενη, μέχρι το τέλος της ζωής του.
 • Βασίλισσα που δημιουργεί την αποικία γεννώντας χιλιάδες αυγά κάθε χρόνο μέχρι ο αριθμός της αποκίας να είναι αρκετός.

Μία αποικία τερμιτών ζει συνεργατικά με ανάμεικτες ομάδες (κάστες). Τα άτομα μιας αποικίας διαφέρουν στην μορφή και την λειτουργία τους. Βασικές μορφές είναι οι Εργάτες, οι οπλίτες τα πτερωτά αναπαραγωγικά άτομα ή σμηνουργοί, η βασίλισσα και ο βασιλιάς. Ο αριθμός των ατόμων μιας κάστας εξαρτάται από της ανάγκες τις αποικίας.

ΟΙ ΤΕΡΜΙΤΕΣ ΔΙΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ 5 ΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗ:

-Subterranean (υπόγειοι), 
-Soil-feeding (τρέφονται με χώμα), 
-Drywood (ξηρής ξυλείας), 
-Dampwood (υγρής ξυλείας) 
-Grasseating (τρέφονται με ξηρά χόρτα).  

ΟΙ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΖΗΜΙΕΣ ΣΕ ΥΠΟΣΤΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ:

Οι υπόγειοι τερμίτες  ζουν σε αποικίες στο έδαφος και «εργάζονται»  υπόγεια κατασκευάζοντας μεγάλο δίκτυο από χωμάτινους αγωγούς-κανάλια (tubes)  που τους εξασφαλίζουν τον απαραίτητο  αερισμό  για την αποφυγή υψηλών θερμοκρασιών καθώς και για άλλες  ανάγκες της αποικίας. Είναι δυνατό τα κανάλια να διαπεράσουν οικοδομικά υλικά χρησιμοποιώντας τις υπάρχουσες ρωγμές και κοιλότητες ή περάσματα σωληνώσεων και άλλα ανοίγματα. Οι τερμίτες ξηρού ξύλου και οι τερμίτες υγρού ξύλου δεν έχουν την ανάγκη της επαφής με το έδαφος, οι πληθυσμοί τους είναι μικρότεροι, δεν κάνουν μεγάλες ζημιές και δεν κατασκευάζουν χωμάτινους αγωγούς όπως οι υπόγειοι. Η εγκατάσταση των τερμιτών στις κατοικίες γίνεται όταν οι σμηνουργοί εισέλθουν τυχαία, από κάποιο άνοιγμα, αεραγωγό ή ρωγμή. 

ΟΙ ΤΕΡΜΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΑΠΑΝΗΡΗ ΑΠΕΙΛΗ!

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤE;
Αν οι τερμίτες μπούν στο σπίτι σας, η θεραπεία και οι επισκευές μπορεί να σας κοστίσουν μια περιουσία!
Οι τερμίτες θεωρούνται ως τα πιο καταστροφικά παράσιτα έντομα στον κόσμο. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος στους τερμίτες είναι πως ζουν κρυφά και κατά κανόνα γίνονται αντιληπτοί μόνο όταν είναι πολύ αργά. Πολλά κτίρια και κατασκευές καταστρέφονται από αυτά τα παράσιτα κάθε χρόνο, με αποτέλεσμα, πολύ μεγάλο οικονομικό κόστος.  Οι τερμίτες είναι ένα είδος εντόμων που καταναλώνει ξύλο και διαφορά άλλα υλικά που περιέχουν κυτταρίνη σαν τροφή. Οι ζημιές από τους τερμίτες που στην ουσία αποδυναμώνουν το ξύλο, ίσως να επιφέρουν πολυέξοδες επισκευές ή ακόμα και δομικές καταστροφές των κτηριακών εγκαταστάσεων. 

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΕΡΜΙΤΩΝ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΣΑΣ

Οι εργάτες τερμίτες καθώς καταναλώνουν το ξύλο, κατασκευάζουν κυψελοειδείς γαλαρίες που είναι παράλληλες με τις αυλακώσεις του ξύλου. Συχνά η ζημία είναι μεγαλύτερη από ότι φαίνεται εκ πρώτης όψεως, εξαιτίας του κρυφού τρόπου ζωής των τερμιτών και της κατανάλωσης του ξύλου από το εσωτερικό  προς τον εξωτερικό φλοιό, (που φαίνεται ανέπαφο από την προσβολή). Γενικά προς το τέλος του χειμώνα / αρχές της άνοιξης δραστηριοποιούνται οι φτερωτοί αναπαραγωγικοί τερμίτες και κάνουν μικρές πτήσεις προς περιοχές με ζωηρό φώς. Αυτά τα σημεία με τον έντονο φωτισμό ίσως είναι τα παράθυρα της οικίας. Σε αυτά λοιπόν τα σημεία αποβάλλουν τις πτέρυγες τους αποκόπτοντάς τες, αφήνοντας έτσι ορατές ενδείξεις της παρουσίας των τερμιτών.
 

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΕΡΜΙΤΕΣ

ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΕΝΑ ΕΛΕΓΧΟ ΤΕΡΜΙΤΩΝ;
 
Οι τερμίτες μπορούν να προκαλέσουν απόλυτη καταστροφή στο σπίτι σας και το κόστος επισκευής αυτών των ζημιών μπορεί να είναι χιλιάδες.Οι υπηρεσίες μας εξοντώνουν τους τερμίτες ριζικά. Μόλις βρίσκονται υπό έλεγχο, ποτέ δεν θα πληρώσετε για μελλοντικές θεραπείες τερμιτών ή επισκευές ζημιών πάλι. Αν δεν λάβουμε τα μέτρα μας, οι τερμίτες μπορούν  να δημιουργήσουν σοβαρό πρόβλημα στο ξύλο και σε περιπτώσεις δομικής ξυλείας, να οδηγήσουν σε προβλήματα σταθερότητας. 
 

ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ

Είναι κατανοητό, ότι οι άνθρωποι είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι όταν ανακαλύψουν ότι έχουν προσβολή από τερμίτες. Ευτυχώς, η τεχνολογία έχει κάνει αλματώδη βήματα ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια. Οι τερμίτες είναι ιδιαίτερα επίμονα παράσιτα και η καταπολέμησή τους  προκαλεί πάντα ενδιαφέρον. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να δράσουμε προληπτικά και θεραπευτικά ώστε να διασώσουμε το πολύτιμο ξύλο μας και να εμποδίσουμε τα έντομα να προσβάλλουν και τα υπόλοιπα ξύλα του χώρου μας.
ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΕΡΜΙΤΩΝ 
Οι θεραπείες μας για τους τερμίτες   περιλαμβάνουν τρεις προληπτικές τεχνικές για την προστασία του σπιτιού σας από αυτά τα καταστροφικά έντομα.
 • Δολώματα: Αυτά έχουν σχεδιαστεί για να εξαλείψουν ολόκληρες αποικίες τερμιτών μέσα και γύρω από το σπίτι σας. Οι τερμίτες καταναλώνουν το δόλωμα και στη συνέχεια το μοιράζονται με άλλα μέλη της αποικίας.
 • Θεραπεία στο έδαφος : Eφαρμόζεται  απευθείας στο έδαφος με υγρά τερμιτοκτόνα  γύρω από το σπίτι σας. Αυτή η διαδικασία δημιουργεί ένα φράγμα που εξαλείφει τους τερμίτες μόλις έλθουν σε επαφή με το υλικό.
 • Θεραπείες ξύλου: Μετά την τοποθέτηση ξύλινων τμημάτων ή κατασκευών είναι απαραίτητο να χρησιμοποίειται για την επάλειψή τους βερνίκι που να περιέχει τερμιτοκτόνο. Επιπλέον είναι σημαντικός ο κατάλληλος σχεδιασμός των κατασκεύων ώστε να περιορίζεται η έκθεση του ξύλου σε υγρασία.
ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΕΡΜΙΤΩΝ
Ήδη έχουν εμφανιστεί τερμίτες; Αυτό απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα και θεραπεία.
 • Θεραπεία T.T.R (trap-treat-release): Με τη μέθοδο T.T.R ή μέθοδο της Τροφάλλαξης επεμβαίνουμε με ασφάλεια στη ζωή των τερμιτών με μία δραστική ουσία που δεν ανιχνεύεται από τα έντομα και μεταφέρεται από τα ίδια σε ολόκληρο τον πληθυσμό τους και έτσι «μολύνεται» σταδιακά όλη η αποικία. 
 • Υποκαπνισμός: Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται όταν οι μολύνσεις βρίσκονται σε κρυμμένες ή απρόσιτες περιοχές και εξασφαλίζει  100%  αντιμετώπιση ακόμα και  αν οι προσβολές είναι ορατές ή όχι.
 • Επίχρισμα με gel: Η εντομοκτόνος ουσία που περιέχει το gel, διεισδύει έως και 5-6 εκατοστά στο εσωτερικό του ξύλου και θανατώνει το έντομο. 
 
 
Η ΧΡΗΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΤΕΡΜΙΤΩΝ, ΜΑΣ ΒΟΗΘΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ.
 
ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ:
Για την Exterminators η πρωταρχική ενέργεια που θα κάνει, για την καταπολέμηση των τερμιτών, είναι:

 1. Μία δωρεάν λεπτομερής εσωτερική και εξωτερική επιθεώρηση του χώρου με την χρήση ειδικού εξοπλισμού τελευτέας τεχνολογίας,όπως θερμόμετρα IR, θερμικές κάμερες,μετρητές υγρασίας και άλλα συστήματα ανίχνευσης τερμιτώνόπου μας βοηθά στην διαπίστωση της παρουσίας τους για την άμεση λήψη μέτρων.
 2. Μετά την αναγνώριση των παρασίτων εφαρμόζεται η μέθοδος καταπολέμησης τερμιτών στις επικίνδυνες περιοχές και σημεία, περιμετρικά και στο εσωτερικό των κτηριακών εγκαταστάσεων.
 3. Επιπλέον, ο τεχνικός μας θα τεκμηριώσει την επίσκεψη και  θα σας  συστήσει τα επόμενα βήματα για να εξασφαλίσουμε  την καλύτερη δυνατή συντήρηση για τον χώρο σας.

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΤΗΣ EXTERMINATORS

Επικοινωνήστε μαζί μας για να προγραμματίσουμε μια δωρεάν επίσκεψη εφόσον χρειαστεί, και να σας προτείνουμε λύσεις προσαρμοσμένες αποκλειστικά για τον δικό σας χώρο.


Χρειάζεστε βοήθεια; Είμαστε διαθέσιμοι 24/7
EXTERMINATORS 210 60.10.745
Ζητήστε προσφορά

Ευχαριστημένοι πελάτες μας:


Πιστοποιήσεις:

Πιστοποίηση απολυμάνσεων και απεντομώσεων

Προμηθευτές

Αποτελεσματικά φάρμακα απολύμανσης και απεντόμωσης
Copyright ©2018 exterminators.gr
Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα. Απαγορεύεται η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου.