ΜΑΥΡΑ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ

ΜΑΥΡΑ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ

Τα μαύρα σκουλίκια (Millipedes) ανήκουν στην τάξη Diploda. Έχουν δύο ζεύγη ποδιών σε όλο το σώμα τους που αποτελείται ανάλογα με το είδος από 20 έως 100 τμήματα. Υπάρχουν 13,000 είδη που ζουν όλα στο έδαφος. Στην ίδια οικογένεια ανήκουν και οι σαρανταποδαρούσες με την διαφορά ότι τσιμπάνε και μπαίνουν στα σπίτια.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Φέρουν πολλά ζευγάρια ψευδόποδων αλλά στην πραγματικότητα φέρουν δύο ζεύγη ποδιών σε κάθε τμήμα του σώματός τους. Ο αριθμός τους ποικίλει αλλά συνήθως τα πραγματικά πόδια δεν ξεπερνούν σε αριθμό τα δέκα. Έχουν ένα ζεύγος κεραίων και απλά μάτια. Τα millipedes αγαπούν το σκοτάδι γι’ αυτό και τα συναντάμε συνήθως τη νύχτα. Παρά τα πολλά πόδια τα Μυριάποδα κινούνται πολύ αργά και όταν αντιληφθούν κάποιον κίνδυνο κουλουριάζονται.

ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
Επειδή δεν ανέχονται την πάρα πολύ υψηλή υγρασία στο έδαφος βγαίνουν στην επιφάνεια και εμφανίζονται μετά από βροχή τις υγρές ημέρες την Άνοιξη και το Φθινόπωρο, ενώ κρύβονται στο έδαφος το Χειμώνα με τις χαμηλές θερμοκρασίες και το Καλοκαίρι με τις πολύ υψηλές. Τα Millipedes είναι αποκρουστικά και αντιαισθητικά στην όψη αλλά δεν είναι επικίνδυνα διότι δε δαγκώνουν ούτε προκαλούν κάποια άλλη ζημιά. Κινούνται πολύ αργά και όταν αντιληφθουν κάποιο κίνδινο κουλουριάζονται.Τρέφονται με φυτική οργανική ουσία σε αποσύνθεση και προτιμούν ασβεστούχα εδάφη. Σε πολλές περιπτώσεις εισέρχονται και διαχειμάζουν μέσα σε σπίτια κατά ομάδες, κυρίως σε χρόνια εγκαταλελειμμένα οικοδομήματα ή σε παλιά σπίτια με κήπο.

ΚΥΚΛΟΣ ΖΩΗΣ
Τα μαύρα σκουλήκια ζουν μερικές φορές μέχρι και επτά έτη. Ξεχειμωνιάζουν ως ενήλικα και γεννούν τα αυγά μεμονωμένα ή σε μικρές ομάδες στο χώμα.

ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ
Τα θηλυκά του μαύρου σκουληκιού γεννούν μεταξύ 20 έως 300 αυγών, τα οποία εκκολάπτονται σε μερικές εβδομάδες. Το μαύρο σκουλήκι φτάνει στη σεξουαλική ωριμότητα το δεύτερο έτος, ενώ άλλα περνούν τέσσερα έως πέντε έτη στο λαρβικό στάδιο.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΑ ΕΙΔΗ:

Julidae

Ίουλοι ή μαυροσκούλικα

Glomeris Marginata

Ονίσκοι ή κουβαρίτσες

Armadillidium Vulgare

Αρμαδίλλιοι

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ
Η καταπολέμηση τους γίνεται με υπολλειματικούς ψεκασμούς στους τοίχους και περιμετρικά των χώρων που έχουν προσβληθεί από τα μαύρα σκουλήκια. Με τα κατάλληλα σκευάσματα και ανάλογα πάντα με τον πληθυσμό των παρασίτων, εστιάζουμε στο πρόβλημα σας και σας το λύνουμε αποτελεσματικά και οικονομικά

Για την Exterminators η πρωταρχική ενέργεια που θα κάνει, για την καταπολέμηση παρασίτων είναι:

  • Ένας τεχνικός της Exterminators εκτελεί εκτενή εσωτερική και εξωτερική επιθεώρηση του χώρου,για να επιβεβαιωθεί η έκταση και ο χώρος της προσβολής.
  • Μετά την αναγνώριση των παρασίτων εφαρμόζεται η μέθοδος καταπολέμησης στις επικίνδυνες περιοχές και σημεία, περιμετρικά, στο εσωτερικό των κτηριακών εγκαταστάσεων και επεμβαίνουμε στην περιοχή για να απομακρύνουμε τυχόν  κρυμμένα παράσιτα  και τα αυγά τους με ειδικά εντομοκτόνα.
  • Επιπλέον, ο τεχνικός μας θα τεκμηριώσει την επίσκεψη και  θα σας  συστήσει τα επόμενα βήματα για να εξασφαλίσουμε  την καλύτερη δυνατή συντήρηση για τον χώρο σας.

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΤΗΣ EXTERMINATORS

Επικοινωνήστε μαζί μας για να προγραμματίσουμε μια δωρεάν επίσκεψη εφόσον χρειαστεί, και να σας προτείνουμε λύσεις προσαρμοσμένες αποκλειστικά για τον δικό σας χώρο.