ΕΝΤΟΜΟΦΟΒΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΕΙΣ

ΕΝΤΟΜΟΦΟΒΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΕΙΣ

«Εντομοφοβία και Παραισθήσεις»

Η εντομοφοβία. Πολλές φορές είναι δυνατόν, στον άνθρωπο, να παρουσιάζονται φαινόμενα κνησμού (φαγούρας), αλλεργιώνδερματίτιδων και εκζεμάτων. Οι αιτίες μπορεί να είναι:

Εμφανείς οργανισμοί

Εμφανείς οργανισμοί δηλαδή ψύλλοι, ψείρες, κοριοί, τσιμπούρια, κουνούπια, είδη μυρμηγκιών, μύγες ζώων κ.ά.

Αφανείς οργανισμοί όπως ακάρεα (σκόνης, δέρματος, πτηνών, τρωκτικών, νυχτερίδων, τροφίμων). Ψώρες, μικρόσωμα έντομα (ψωκόπτερα, θρίπες), πρωτόζωα, παρασιτικοί νηματώδεις, ιστοί αραχνών και προνυμφών εντόμων κ.ά.

Μη παρασιτικής φύσεως παράγοντες

Εντομοφοβία

Ο στατικός ηλεκτρισμός οδηγεί σωματίδια σκόνης, χαρτιού, τριχίδια συνθετικών χαλιών και μοκετών κλπ., που ερεθίζουν το δέρμα και προκαλούν μικρά τραύματα σαν τσιμπήματα εντόμων.

Υπάρχουν όμως και αρκετές περιπτώσεις, που τα συμπτώματα αυτά είναι δυνατόν να οφείλονται και σε μια ψυχολογική κατάσταση του ανθρώπου. Μια κατάσταση κατά την οποία πιστεύει ότι δέχεται επίθεση παρασιτικών οργανισμών, συνήθως εντόμων ή άλλων αρθροπόδων.

Η κατάσταση αυτή είναι κοινώς γνωστή ως εντομοφοβία, ή ψυχογενής παρασίτωσις.

Η δουλειά της αντιμετώπισης των εντόμων σε κατοικημένους χώρους δεν τελειώνει πάντα με την καταπολέμησή τους καθεαυτό. Σε μερικές περιπτώσεις ακόμα και όταν εξακριβωμένα έχουμε αντιμετωπίσει πλήρως την εντομολογική εισβολή, καλούμαστε να διαχειριστούμε και το ψυχολογικό φορτίο που αυτή επέφερε στους κατοίκους του χώρου. Έντομα που τσιμπούν ή τρέφονται με ανθρώπινο αίμα όπως κοριοί, ψύλλοι, ψείρες, αράχνες επιφέρουν μεγάλο stress σε ανθρώπους που κάποια στιγμή έζησαν με αυτά τα παράσιτα.

Παρατηρούμε ότι σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και μετά την πλήρη καταπολέμηση της προσβολής αναφέρουν συμπτώματα όπως τσιμπήματα, κνησμό, ερυθήματα, εξανθήματα, μυρμηγκιάσματα τα οποία αποδίδουν στην παρουσία και δραστηριότητα των εντόμων, ενώ στην πραγματικότητα οφείλονται σε άλλους παράγοντες, όπως κίνηση τριχών, σκόνης και ιδρώτα πάνω στο σώμα, ελαφριά επαφή με ρούχα και υφάσματα, κίνηση του αέρα της αναπνοής και κίνηση του αέρα του χώρου πάνω στο δέρμα.

Μάλιστα, προς επίρρωση των ισχυρισμών τους κάποιοι από τους παθόντες συλλέγουν από το στρώμα, τα κλινοσκεπάσματα, το πάτωμα και τα ρούχα τους, χνούδια, κόκκους άμμου και μικρά σκουπιδάκια και τα παρουσιάζουν για να επιβεβαιώσουμε την ύπαρξη των εντόμων ή των αυγών τους.

Αφού προηγηθούν άκαρπες επισκέψεις σε παθολόγους και δερματολόγους, για τους ερεθισμούς που παρουσιάζουν στο δέρμα τους από τα ξυσίματα και τα επίμονα πλυσίματα, καταφεύγουν στους εντομολόγους.

Οι εντομολόγοι, αντιμετωπίζουν συχνά τέτοιες περιπτώσεις.Οι ασθενείς «θύματα», επιμένουν ότι τα υποτιθέμενα πλάσματα υπάρχουν και τους προκαλούν παράλογα συμπτώματα, με ακουστικές ακόμη ψευδαισθήσεις.

Τα δείγματα των «εχθρών»,που προσκομίζονται στο Εργαστήριο,αποκαλύπτονται χνούδια μάλλινων υφασμάτων ή χαλιών, απολεπίσματα του σώματος, πιτυρίδα, κόκκοι άμμου ή διαφόρων ειδών σκουπιδάκια.

Κατόπιν τούτων, είναι τρομερά δύσκολη η θέση του εντομολόγου να συστήσει στον επισκέπτη να δει ψυχίατρο… Η ψυχολογική αντιμετώπιση κοστίζει σε χρήμα και συναισθηματική φόρτιση, επειδή είναι δυνατόν να αποκαλύψει υποβόσκουσες καταστάσεις της παιδικής ηλικίας, αλλά και της …συζυγικής ζωής.

Σε περίπτωση που νιώθετε κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα χωρίς ωστόσο να βλέπετε τα έντομα καλό είναι να απευθύνεστε σε έμπειρους εντομολόγους οι οποίοι είναι σε θέση να διαγνώσουν με έλεγχο των συμπτωμάτων και θέτοντας κατάλληλες ερωτήσεις εάν τα “τσιμπήματα” και τα υπόλοιπα συμπτώματα που αισθάνεστε είναι πραγματικά ή προέρχονται από το stress και τη φοβία που κληρονομήθηκε μετά από την επαφή που είχατε με κάποιο παράσιτο.

Τι προκάλεσε τα σημάδια που έχω στο σώμα μου;

Η διάγνωση των συμπτωμάτων που προκαλούν τα τσιμπήματα των εντόμων και η διάκρισή τους δεν είναι εύκολο να γίνει από μη εξειδικευμένους επαγγελματίες. Θα λέγαμε επίσης ότι είναι αδύνατο για τον ιδιώτη να διαγνώσει αν τα σημάδια που έχουν παρουσιαστεί στο σώμα του οφείλονται σε τσιμπήματα εντόμων και συγκεκριμένα ποίου εντόμου ή σε κάποιο παθολογικό παράγοντα. Συχνά δεχόμαστε κλήσεις όπου μας αναφέρουν συμπτώματα (όπως φαγούρα, εξανθήματα) αλλά και τι τα προκάλεσε. Μετά από εξέταση του περιστατικού ή/και εφαρμογή απεντόμωσης αποδεικνύεται τελικώς ότι το αίτιο της εμφάνισης των συμπτωμάτων ήταν διαφορετικό από αυτό που αρχικά μας είχε αναφερθεί.

Η διάγνωση απαιτεί γνώσεις εντομολογίας, εμπειρία και εξέταση των συμπτωμάτων και του χώρου, για παρουσία ή σημάδια εντόμων. Συχνά ο ιδιώτης θα κληθεί να απαντήσει σε μια σειρά ερωτήσεων που θέτουμε και αφορούν στις συνήθειες που έχει το άτομο, την καθημερινότητά του, τους χώρους που επισκέπτεται, πιθανή επαφή με άλλα άτομα με παρόμοια συμπτώματα, τον χρόνο και τον χώρο που γίνονται τα τσιμπήματα, τη διάρκεια των συμπτωμάτων κλπ.

Οι ιδιώτες αλλά και επιστήμονες που εμπίπτουν στο αντικείμενο αυτό θα πρέπει  να είναι προσεκτικοί κατά τη διάγνωση καθώς η παρουσία σημαδιών ή κνησμού στο δέρμα πέρα από τσιμπήματα εντόμων μπορεί να οφείλεται σε αλλεργίες, αλλεργία που προήλθε από τσίμπημα εντόμου ή ακάρεος, σε ευαισθησία του δέρματος, σε λήψη φαρμακευτικής αγωγής, σε παθολογικούς και ψυχολογικούς παράγοντες.


ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ EXTERMINATORS.GR ΣΤΗΝ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΝΤΟΜΩΝ

Η εταιρεία απολυμάνσεων απεντομώσεων & μυοκτονιών exterminators.gr στην Αθήνα, γνωρίζει και κατανοεί τις συνήθειες του κάθε είδους των παρασίτων και διαθέτουν μια σειρά από πανίσχυρα εντομοκτόνα για να αντιμετωπίσουν τα παράσιτα αποτελεσματικά και να διασφαλίσουν ότι το πρόβλημα έχει αντιμετωπιστεί πλήρως με τους καλύτερους και ασφαλέστερους τρόπους.

Με τη χρήση της θερμικής απεικόνισης η exterminators.gr εταιρείας Aπολυμάνσεων, Απεντομώσεων και Μυοκτονιών στην Αθήνα, προσφέρει μια ολοκληρωμένη  επιθεώρηση στους χώρους σας. Δεν σπαταλάμε το χρόνο σας με συγκεχυμένα αποτελέσματα.
Αντ’ αυτού, θα κάνουμε την διαδικασία πιο γρήγορη, αλλά όχι πιο ακριβή και θα εργαστούμε για την άμεση επίλυση των προβλημάτων με τα έντομα που αντιμετωπίζετε.
Εστιάζουμε στην εξυπηρέτηση των πελατών μας και υπερβαίνουμε τις προσδοκίες σας. Στην exterminators.gr εταιρείας Aπολυμάνσεων, Απεντομώσεων και Μυοκτονιών στην Αθήνα, oι έλεγχοι παρασίτων και κατσαρίδων διασφαλίζουν κορυφαίους πιστοποιημένους εμπειρογνώμονες της βιομηχανίας στις επιθεωρήσεις επιβλαβών οργανισμών παρασίτων και εντόμων με την χρήση θερμικής απεικόνισης.

ΣΤΗΝ EXTERMINATORS.GR ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ, ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΙΣ, ΜΥΟΚΤΟΝΙΕΣ, ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ:

  1. Κορυφαία τεχνολογία
  2. Πάνω από 70 χρόνια εμπειρίας ελέγχου για κατσαρίδες
  3. Πιστοποιημένοι επιθεωρητές θερμικής απεικόνισης
  4. Εγγύηση καταπολέμησης 100%
  5. Καλύπτουμε όλη την Ελλάδα και Κύπρο

Επικοινωνήστε με την exterminators.gr εταιρείας Aπολυμάνσεων, Απεντομώσεων και Μυοκτονιών στην Αθήνα εταιρεία απεντομώσεων, απολυμάνσεών, μυοκτονιών σήμερα και μάθετε πώς μπορείτε να προστατεύσετε την οικογένειά σας και τα κατοικίδια ζώα σας από αυτά τα παράσιτα και τα έντομα.