Απολύμανση της επιχείρησής σας για κορονοϊό. Πιστοποιημένες λύσεις.

Απολύμανση της επιχείρησής σας για κορονοϊό. Πιστοποιημένες λύσεις.

Παρέχουμε βεβαίωση και ειδικά σκευάσματα απολύμανσης.

Οι υπηρεσίες  απολύμανσης της Exterminators μπορούν να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις του κορονοϊού.

απολύμανση-της-επίχειρησή-σας-για-κορονοϊό
 • Προστατεύει την επιχείρησή σας από μολυσματικά βακτήρια, ιούς και ασθένειες.
 • Στοχευμένες λύσεις απολύμανσης, όπως ομίχλη ULV και καθαρισμός σημείων επαφής.
 • Μια προσαρμοσμένη υπηρεσία που παρέχεται με ασφαλή, διακριτικό και νομικά συμβατό τρόπο.

ΓΙΑΤΙ EXTERMINATORS:

 •  Καλύπτουμε όλη την Ελλάδα και Κύπρο
 • ·Πάνω από 70 χρόνια εμπειρίας
 • Κορυφαία τεχνολογία
 • Εξειδικευμένοι επιστήμονες υπηρεσιών
 • H ισχυρότερη εγγύηση τερμιτών επ ‘αορίστου χρόνου
 • ·Οικονομικές προτάσεις
 • 24/7 εξυπηρέτηση
 • Εγγυημένες υπηρεσίες
 • 100% Ασφαλής εξολόθρευση

Επικοινωνήστε μαζί μας για να προγραμματίσουμε μια δωρεάν επίσκεψη εφόσον χρειαστεί, και να σας προτείνουμε λύσεις προσαρμοσμένες αποκλειστικά για τον δικό σας χώρο.

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗΣ ΓΙΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Μετά από κάθε εφαρμογή απολύμανσης και μικροβιοκτονίας εκδίδεται μία Βεβαίωση Απολύμανσης για Κορωνοϊό. Στην βεβαίωση η οποία θα φέρει την υπογραφή υπεύθυνου επιστήμονα Υγιεινολόγου βεβαιώνεται σε ποιους χώρους έγινε η μικροβιοκοτονία, το σκεύασμα που χρησιμοποιήθηκε και λοιπές πληροφορίες ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάθε νόμιμη χρήση.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗΣ ΓΙΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Απολύμανση για κορονοϊό αποκαλούμε τη διαδικασία κατά την οποία επιτυγχάνουμε την καταστροφή των παθογόνων μικροοργανισμών σε αντικείμενα, εργαλεία και επιφάνειες. Με τη λέξη επιφάνεια εννοούμε την απολύμανση για κορονοϊό του χώρου καθολικά. Όλες τις επιφάνειες, τοίχους, ταβάνια, πατώματα γραφεία, τραπέζια, καρέκλες, πληκτρολόγια, χερούλια σε πόρτες. Σε ένα περιβάλλον παροχής υπηρεσιών υγείας π.χ. μια κλινική, μπορεί να περιλαμβάνει δωμάτια ασθενών, τοίχους, ιατρικά μηχανήματα, κλπ.

Η απολύμανση για κορονοϊό κρίνεται απαραίτητη για τη διατήρηση της υγιεινής όπως σχολεία, νοσοκομεία, ξενοδοχεία, μέσα μαζικής μεταφοράς κ.ά. Η απολύμανση για κορονοϊό γίνεται με εφαρμογή ειδικών απολυμαντικών μικροβιοκτόνων σκευασμάτων, που έχουν βάση το χλώριο και είναι εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ και τον ΕΟΔΥ, ενώ η διαδικασία του ψεκασμού γίνεται με δύο τρόπους, ανάλογα με το είδος της δραστηριότητας που αναπτύσσεται στον χώρο:

 • Με ψεκαστήρα μπαταρίας χαμηλής πίεσης ή
 • Με τη χρήση ειδικής συσκευής νεφολοψεκασμού και ψυχρής εκνέφωσης, που «σπάει» το υγρό διάλυμα σε μικροκάψουλες και το διαχέει στον χώρο.

Ανάλογα με τα τετραγωνικά και τις ιδιαιτερότητες του κάθε χώρου, η εφαρμογή διαρκεί συνήθως από 1 ως 3 ώρες. Μετά πρέπει να παραμείνουν κλειστοί για τουλάχιστον 3 ώρες και να αεριστούν καλά για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν από την χρήση τους.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΧΩΡΟΥ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ

Πριν από την εφαρμογή οι χώροι πρέπει να είναι τακτοποιημένοι και να έχουν προηγηθεί εργασίες καθαριότητας, προκειμένου το απολυμαντικό να δρα στο μικροβιακό φορτίο, χωρίς την παρουσία οργανικής ύλης. Στο χώρο που θα γίνει απολύμανση πρέπει να έχουν απομακρυνθεί τα μικροαντικείμενα και η χαρτική ύλη. Καλό θα ήταν όλα τα αντικείμενα μπορούν να μετακινηθούν να βρίσκονται μέσα σε φοριαμούς και συρταριέρες, ώστε να επιτυγχάνεται η καλύτερη δυνατή έκθεση όλων των επιφανειών στο απολυμαντικό υγρό και ταυτόχρονα να αποφευχθεί ο εμποτισμός των απορροφητικών επιφανειών (όπως χαρτιά) με απολυμαντικό υγρό.

ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Η εφαρμογή της απολύμανσης πραγματοποιείται με φάρμακα (απολυμαντικά) που έχουν απολυμαντικές ιδιότητες, είναι κατάλληλα για χρήση σε επιφάνειες με ιδιαίτερα υψηλό μικροβιακό φορτίο, ιοκτόνο-μικροβιοκτόνο δράση σε μύκητες-βακτηρίδια, ιούς καθώς και σπόρους μυκήτων. Δεν καταστρέφουν ούτε αλλοιώνουν τις επιφάνειες και τα αντικείμενα με τα οποία έρχονται σε επαφή και είναι πλήρως βιοδιασπώμενα. Γίνεται καθολικός ψεκασμός στις τουαλέτες, στους τοίχους, τα παράθυρα, στις επιφάνειες. Η απολύμανση πραγματοποιείται με τη χρήση ειδικού απολυμαντικού το οποίο είναι σταθεροποιημένο διάλυμα διοξειδίου του χλωρίου ClO2, απολυμαντικό πόσιμου ύδατος και χώρων τροφίμων. Έχει ευρύ αντιμικροβιακό φάσμα, καταπολεμά  βακτήρια, άλγη, μύκητες και ιούς.

Τα σκευάσματα που θα χρησιμοποιηθούν είναι εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ και βάση της λίστας του ΕΟΔΥ. Η χρήση τους γίνεται σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσεως του σκευάσματος. Ορίζεται από την παρασκευάστρια εταιρεία σε συνάρτηση με την σχετική έγκριση από αρμόδιο Υπουργείο.

Τα απολυμαντικά σκευάσματα που χρησιμοποιούμε δρουν ενάντια σε όλους τους ιούς συμπεριλαμβανομένου και του Κορονοϊού SARS-CoV-2 καθώς και των άλλων ιών SARS, H1N1, Η2Ν2 κλπ.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗΣ ΤΗΣ EXTERMINATORS ΚΑΤΑ TΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ COVID – 19

Η exterminators.gr εταιρεία Απολυμάνσεων Απεντομώσεων και Μυοκτονιών στην Αθήνα παρέχει μια σειρά υπηρεσιών απολύμανσης για την εξάλειψη του κορονοϊού προστατεύοντας την επιχείρησή σας από μολυσματικά βακτήρια, ιούς και ασθένειες. Προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ότι το προσωπικό μας έχει το υψηλότερο επίπεδο προστασίας και μπορεί να παρέχει με ασφάλεια στους πελάτες τις υπηρεσίες τόσο των παρασίτων όσο και των ειδικών μας υπηρεσιών απολύμανσης.  Οι επαγγελματίες και εξειδικευμένοι τεχνικοί μας είναι εξοπλισμένοι με τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας και αναπνευστικό προστατευτικό εξοπλισμό για να λειτουργούν με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.

Με εκπαιδευμένους τεχνικούς και περισσότερα από 70 χρόνια εμπειρίας, παρέχουμε συνεχείς υπηρεσίες ελέγχου παρασίτων και απολύμανσης για να υποστηρίξουμε τις εγχώριες μικρές και μεγάλες εταιρίες, καθώς και πολυεθνικές επιχειρήσεις να διατηρούν υψηλά επίπεδα υγιεινής.

Η τρέχουσα πανδημία COVID-19 προκαλείται από τον κορονοϊό SARS-CoV-2, που ανήκει στην οικογένεια των Coronoviridae, μία μεγάλη οικογένεια RNA ιών. Οι κορωνοϊοί μεταδίδονται κυρίως μέσω μεγάλων αναπνευστικών σταγονιδίων και επαφής, αλλά έχουν προταθεί και άλλοι τρόποι μετάδοσης.  Ο χρόνος επιβίωσης και οι συνθήκες που επηρεάζουν την επιβίωση του SARS-CoV-2 στο περιβάλλον είναι αυτή τη στιγμή άγνωστες. Σύμφωνα όμως με μελέτες που εκτιμούν την σταθερότητα άλλων κορωνοϊών, εκτιμάται ότι ο SARS-CoV-2 μπορεί να επιβιώσει αρκετές ημέρες στο περιβάλλον πάνω σε διαφορετικές επιφάνειες.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ COVID – 19 (ΚΟΡΩΝΟΪΟ)

Παρέχουμε πληροφορίες σε συνεχή βάση, σχετικά με το τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τους πιθανούς κινδύνους μετάδοσης στo χώρο ή την επιχείρησή σας. Επιστήμονες σε όλο τον κόσμο συνεχίζουν να ανακαλύπτουν περισσότερα για τη μεταδοτικότητα, τη σοβαρότητα και τον περιορισμό του COVID-19, αλλά μέχρι να μάθουμε περισσότερα, θα σας ενθαρρύνουμε να υιοθετήσετε και να ακολουθήσετε αποτελεσματικές συμπεριφορές υγιεινής που αποδεικνύονται αποτελεσματικές κατά της εξάπλωσης του ιου, βάση και των επίσημων οδηγιών του ΕΟΔΥΥ.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ O ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Ο ιός εμφανίστηκε πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2019 στην πόλη Ουχάν, πρωτεύουσα της επαρχίας Χουπέι της Κίνας  και έκτοτε έχει εξαπλωθεί στις περισσότερες χώρες σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, ο όρος SARS-CoV-2 (Severe Acute Respiratory Syndrome Corona Virus 2) υποδεικνύει τον ιό, ενώ ο όρος COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) υποδεικνύει τη νόσο που εκδηλώνεται από τον ιό SARS-CoV-2.

ΠΩΣ ΕΞΑΠΛΩΝΕΤΑΙ – ΠΩΣ ΕΚΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΑΠΟΛΥΜΑΙΝΕΤΑΙ;

Όταν κάποιος που έχει COVID-19 βήχει ή εκπνέει, απελευθερώνει σταγονίδια μολυσμένου υγρού. Τα περισσότερα από αυτά τα σταγονίδια πέφτουν σε γειτονικές επιφάνειες και αντικείμενα – όπως γραφεία, τραπέζια ή τηλέφωνα. Οι άνθρωποι θα μπορούσαν να κολλήσουν αγγίζοντας μολυσμένες επιφάνειες ή αντικείμενα – και στη συνέχεια αγγίζοντας τα μάτια, τη μύτη ή το στόμα τους. Εάν στέκονται σε απόσταση ενός μέτρου (ή και περισσότερο σύμφωνα με πιο πρόσφατα στοιχεία) από ένα άτομο με τον COVID-19, μπορούν επίσης να κολλήσουν μέσω της αναπνοής σταγονιδίων.

Τα κύρια συμπτώματα της νόσου περιλαμβάνουν: πυρετό, βήχα, πονόλαιμο, αρθραλγίες, μυαλγίες, καταβολή και δυσκολία στην αναπνοή. Οι περισσότεροι ασθενείς εμφανίζουν ήπια νόσο. Σε περίπτωση βαρύτερης νόσου, ο ασθενής μπορεί να εμφανίσει σοβαρή πνευμονία και να χρειαστεί νοσηλεία σε νοσοκομείο. Ένα περιστατικό θεωρείται περισσότερο μεταδοτικό όταν εμφανίζει συμπτώματα, αλλά θα μπορούσε να είναι μεταδοτικό και στην ασυμπτωματική φάση.

ΠΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Ο ιός μεταδίδεται μεταξύ των ανθρώπων μέσω των σταγονιδίων που παράγονται όταν οι άνθρωποι φτερνίζονται ή βήχουν. Ο χρόνος μεταξύ της έκθεσης και της εμφάνισης συμπτωμάτων είναι συνήθως από 2 έως 14 ημέρες.Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν πυρετό, βήχα και δυσκολίες στην αναπνοή, ενώ επιστημονικές έρευνες υποστηρίζουν ότι πιθανή απώλεια γεύσης και όσφρησης αποτελούν συμπληρωματικές ενδείξεις μόλυνσης από τον ιό.Οι επιπλοκές μπορούν να περιλαμβάνουν πνευμονία και σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας. Μέχρι στιγμής δεν έχει κυκλοφορήσει εμβόλιο κατά του ιού ή κάποια σχετική ειδική αντι-ιική θεραπεία (πολλαπλές έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη). Μέχρι στιγμής, η υποστήριξη ανθρώπων που έχουν νοσήσει αποσκοπεί στην πρόωρη διαχείριση των συμπτωμάτων και της υποστηρικτικής θεραπείας. Μέχρι σήμερα, δεν γνωρίζουμε πώς έχουν μολυνθεί με αυτόν τον ιό όσοι έχουν νοσήσει. Η διερεύνηση όμως των κρουσμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη, ώστε να προσδιοριστεί ποια είναι η πηγή του ιού, ποιοι τύποι έκθεσης οδηγούν στη μόλυνση, ποιος είναι ο τρόπος μετάδοσης, ποια είναι η κλινική εικόνα και η πορεία της νόσου

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ;

Η πανδημία της νόσου του κορωνοϊού 2019 (COVID-19) όπως προαναφέρθηκε ο ακριβής τρόπος μετάδοσης δεν είναι ακόμα γνωστός. Συνιστώνται τα μέτρα προφύλαξης που ισχύουν και για τις άλλες ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού, δηλαδή η αποφυγή στενής επαφής με άτομα που παρουσιάζουν τα συμπτώματα της νόσου (βήχας, φτέρνισμα) και έχουν πρόσφατα ταξιδέψει σε περιοχές υψηλού κινδύνου. Επίσης η τήρηση των κανόνων υγιεινής των χεριών και των κανόνων αναπνευστικής υγιεινής και συγκεκριμένα:

Υγιεινή χεριών:

 • Πλένετε τα χέρια σας συχνά, ιδιαίτερα όταν είναι λερωμένα και όταν φροντίζετε στο σπίτι κάποιον που είναι ασθενής. Η υγιεινή των χεριών προλαμβάνει επίσης τη μετάδοση λοιμώξεων σε σας (μέσω αγγίγματος μολυσμένων επιφανειών) και προκειμένου για τα νοσοκομεία τη μετάδοση λοιμώξεων σε ασθενείς, επαγγελματίες υγείας και άλλους.
 • Πλένετε τα χέρια σας με σαπούνι και άφθονο νερό όταν είναι εμφανώς λερωμένα. Εάν δεν είναι εμφανώς λερωμένα, μπορείτε να τα πλύνετε με σαπούνι και νερό ή να χρησιμοποιήστε καθαριστικά χειρών βασισμένα στο οινόπνευμα.

Υγιεινή του Αναπνευστικού:

 • Καλύψτε το στόμα και τη μύτη σας με ιατρική μάσκα, μαντήλι, το μανίκι σας ή τον λυγισμένο αγκώνα σας όταν βήχετε ή φταρνίζεστε. Πετάξτε το χρησιμοποιημένο μαντήλι σε κλειστό κάδο αμέσως μετά τη χρήση. Εφαρμόστε τα μέτρα υγιεινής των χεριών μετά από κάθε επαφή με εκκρίματα του αναπνευστικού

ΤΙ ΜΕΤΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ;

Εκτιμάται ότι ο SARS-CoV-2 μπορεί να επιβιώσει αρκετές ημέρες στο περιβάλλον πάνω σε διαφορετικές επιφάνειες. Τα μέτρα ελέγχου κατά της διασποράς του ιού περιλαμβάνουν:

 • Tον επαρκή αερισμό των χώρων και την τακτική συντήρηση των συστημάτων εξαερισμού – κλιματισμού
 • Tον συστηματικό καθαρισμό και απολύμανση των χώρων, των επιφανειών, του εξοπλισμού καθώς και των εργαλείων, συσκευών και αντικειμένων που χρησιμοποιούνται
 • Tην απολύμανση μέσω νεφελοποίησης των χώρων όπου έχει εντοπιστεί πιθανό ή επιβεβαιωμένο κρούσμα της νόσου COVID-19
 • Tο συχνό καθαρισμό και απολύμανση του ιματισμού (φόρμες, ποδιές, λινά κλπ)

Ο καθαρισμός και κυρίως η απολύμανση επιφανειών που έχουν επιμολυνθεί από τον ιό SARS-CoV-2, πρέπει να γίνεται με εγκεκριμένα σκευάσματα, τα οποία να είναι και αποτελεσματικά έναντι του νέου ιού.

Πρόκειται για ιό με περίβλημα, με γονιδίωμα RNA από την οικογένεια Coronaviridae, οπότε η συνιστώμενη αποτελεσματικότητα των προς χρήση απολυμαντικών, είναι να είναι αποτελεσματικά έναντι ιών με περίβλημα, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό πρότυπο EN 14476.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να προγραμματίσουμε μια δωρεάν επίσκεψη εφόσον χρειαστεί, και να σας προτείνουμε λύσεις προσαρμοσμένες αποκλειστικά για τον δικό σας χώρο.